Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Релноста при ЗЕМЛЯНИТЕ ?! Жестока реалност !!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Релноста при ЗЕМЛЯНИТЕ ?! Жестока реалност !!!

Първоначално публикуван от Different_Soul Преглед на мнение
    Все пак са животни..
    Излиза че, човек е по-голямо животно и от животните, не за друго а, защото прави тези гледки понякога не от нещо друго а просто от мързел...
    Имало едно момченце комшия дето кучето му постоянно прескачало довара на съседа си и съседа му писнало и направил забележка на собственика и собственика вместо да върже животното и да го гледа взел че го пребил с водопроводна тръба !!!
    Пръснал му черепа като пъпеш.. и то не за друго, а защото нямал каишка и го мързяло всеки ден да го храни... имал си друга работа Това какво е ? Хуманизъм ... или интелект ?
    Определено не е нито едно от двете ! Аз бих го нарекъл жестокост, но не от инстинкт за оцеляване както е при животните... а от най-обикновени лични интереси !Никога не можеш да ме убедиш, че това не е паплач и боклука на човешката раса !
    В белите държави има закони за защита на животните, за такава постъпка затвор, както и за кражби, убийства, корупция ... и щом ги има тези закони значи народа не харесва извращенията, обаче пък хапва пържоли и не лежи за тва в затвора ...
    Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

Никой не трябва да става вегетарианец и никой не е паплач. Просто всеки човек трябва да яде толкова месо колкото му е необходимо за да е в отлично здраве, храна НИКОГА не трябва да се хвърла, когато хвърлим месо е по-лошо от кадрите на филмчето, не трябва да се гаврим с животните. Просто трябва да се живее природосъобразно. Звучи наивно и по детски но това е чистата истина за мен. Когато един човек е добър, той помага и на околните да станат добри.

Коментар

Колеги тема за и против вегетарианството има и то доста голяма и обширна. Тук се повдига въпрос който няма нищо общо с това дали някой яде месо или не!
        VPetrov.photography

Коментар

Не става въпрос само за яденето на месо.Животни се отглеждат и убиват
          по много различни начини.На този филм видях "хора", за които и
          определението паплач е много.Средствата на показаните индустрии са
          тотално сбъркани, а ценностната система на работещите там липсва.

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
            Оххххх. Изгледах филма 2ри път, чист мазохизъм от моя страна. Гледах го само като картина, англйски не разбирам, а ми беше интересно какво се говори. И затова ще коментирам само кадрите. Отвратително е всичко което видях. Ама...... това си е жестоката реалност. Земляните(човеците) сме си едни жестоки кръвожадни, месоядни (по-точно всеядни) животни, които се намират на върха на хранителната пирамида. Различаваме се от другите животни само по това че имаме интелект, който интелект ни прави по силни от тях и доминираме над тях. Този интелект все още не ни е направил достатъчно разумни по отношението ни към животните и природата. Ние които се възмущаваме от тези кадри за съжаление сме съучастници в тази касапница, защото когато си купуваме пържолите не се интересуваме от това къде и как са гледани прасетата, а от цената. Няколко милярда човешки гърла са зайнали в очакване част от останалите съжители на замята да си изпълнят функцията в кръговрата на живата природа. Питам се дали след всичко това можем да имаме някакво “хуманно” отношение към животните??? Можем до степен такава, че въпреки “смъртната им присъда” да им осигурим “достоен” живот и “безболезна” смърт. Или да се отнасяме с “почит към паметта” на на “геройски загиналите” животни като опитни зайчета допринесли за развитието на медицината, биолигията, генното инжинерство и др. Само не знам какъв “хуманизъм” можем да измислим към тези които намират болката и смърта си в изпълнение на “дълга си” да ни забавляват нас човците обичащти коридата, боя с кучета и ловът. Още мнооооооооого време трябва да мине за да няма повече такива кадри, ще го познаем по това че отношенията м/у самите човеци се прмрнят в по хуманни (на дали ще ги доживеем, но можем да будем част от промяната).
            ПС. След този филм вечерята ми ще бъде само салата, а кучето ми беше разхдено с един час повече от нормалното. Това са моите 2стинки (както се изразява колегата Geogeone).
            Съгласен съм с повечето неща тук, но хайде да не включваме лова в това. Лова е естествено състояние и е дейност присъща на всички хищници. Това е най-старата професия( по-стара от онази стара....)!
            При лова животното има повече шансове от ловеца( не визирам незаконните и промишлените методи на лов). Делът на убитите животни чрез лов е относително малък в сравнение с общия брой. При лова с огнестрелно оръжие животните умират бързо и сравнително безболезнено( това между другото е и основен довод на противниците на лова с лък). Абе това е дълга тема...
            Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
              Съгласен съм с повечето неща тук, но хайде да не включваме лова в това. Лова е естествено състояние и е дейност присъща на всички хищници. Това е най-старата професия( по-стара от онази стара....)!
              При лова животното има повече шансове от ловеца( не визирам незаконните и промишлените методи на лов). Делът на убитите животни чрез лов е относително малък в сравнение с общия брой. При лова с огнестрелно оръжие животните умират бързо и сравнително безболезнено( това между другото е и основен довод на противниците на лова с лък). Абе това е дълга тема...
              Извинявам се на ловците ако съм ги засегнал. Дядо ми е бил страстен ловец, чичо ми също, имам и много приятели такива. Е аз лично не го възприемам, но в никакъв случай не съм от тези които ще издигат лозунги против лова. Пък и доколкото съм запознат, (поне имам надблюдения от чичи ми) когато не ловуват се грижат за дивеча в техния район. Прав си и че е най старата професия, но след появата на домашните животни ловът постепенно си загува смисъла като провесия, остава само инстинкта. По-горе нямах предвивд да заклеймявам това или онова, а че всичко което случва във филма си е (ще те цитирам) едно "естествено състояние присъщо на хищници".
              О899 2б2 1З2

Коментар

Изгледах го целия филм. Потресен съм от кадрите. Но си мисля че някои неща са малко преувеличени.

Не съм касапин, нито ловец. Но съм участвал в клането на много домашни животни и съм бил налов, макар и без пушка.

До сега никой не оставял животно да се мъчи. Всеки гледа то да умре максимално бързо.

Особено онази част с кравите дето им режат врата и им изтичат вътрешностите. Виждал съм как касапин поваля бик само с удар между рогата с нож. Животното пада моментално и умира за минута с минимални мъки.

Според мен това е направено с правокативна цел от вегетариански организации, за да разпространяват идеите си. Но и аз съм против мъчението на каквото и да е живо същество
                Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Предполагам, че искаш да кажеш че явно повалянето на животното със нож между рогата е едно доста хуманно отнемане на живот ?
                  Не, че нещо но една инжекцийка до колкото си спомням за подобно животно от ветеринарния магазин е от 10 до 12 лв !
                  Това, че българина е все още като първобитните хора и не използва напредналата наука, а гледа да спести някой лев според мен го прави просто един първобитен хищник (българина)...стремящ се към икономия дори и с цената на мъките на животното...
                  Давам пример.. Аз по принцип когато се блъснах със близо 50 км/ч почти челно в един камион в Слатенското състезание миналата година и около 90 кг желязо се тътрази по крака ми доста метри (защото по принцип мотора беше около 130-40 кг, но 2/3-ти от него бе върху крака ми понеже неможах да реагирам) не осъзнавайки какво става станах и започнах да обикалям в кръг но не извиках нито 1 път от болка дори и след 15 минути след удъра когато коляното ми стана все едно са ми транплантирали топка за тенис в него !!!
                  Обаче лекаря който дойде от състезанието изрече вълшебните думи - "оо няколко пункцийки и си готов"
                  Да, ама НЕ ! Отидох да ми направят пункция същата вечер в Пловдив, но доктора като почна иглите просто се задръстваха !
                  След това рече.. ще изтърпиш 1 см разрез за да стане бързо работата и да си ходиш .. аз се позачудих защото ми каза че нямали упойки местни а само пълни а те са с доста солена сума.. но в крайна сметка се съгласих...
                  Начи на натъртеното коляно ми направи не повече !!! Само 1 сант разрез.. но виковете ми ехтяха в целия коридор !
                  Представи си същото, но да ти срежат не 1 сант а да ти набият цял нож в гърлото (така се извършва масово клането на свине или пък при малките ярета и агнета направо се прерязва гърлото !) и да чакат да хвърлиш топа..
                  Ето тази гледка е наистина "хуманна"
                  [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
                  [/FONT]________________________________________
                  [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
                  [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
                  [/CENTER]
                  [/CENTER]

Коментар

Айде сега един сант разрез...мен ме оперираха от апендицит БЕЗ УПОЙКА!
                    В пещерската болница...страхотна мърсотия...оправих се на инат, иначе ако се бях отпуснал щях да ритна камбаната...защото на сутринта след "операцията" вдигнах над 40 градуса температура, и никой не дойде да види дали съм изобщо жив... Така че да бъдем по-силни. Това не значи че одобрявам мъченията на животни.
                    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                      Айде сега един сант разрез...мен ме оперираха от апендицит БЕЗ УПОЙКА!
                      В пещерската болница...страхотна мърсотия...оправих се на инат, иначе ако се бях отпуснал щях да ритна камбаната...защото на сутринта след "операцията" вдигнах над 40 градуса температура, и никой не дойде да види дали съм изобщо жив... Така че да бъдем по-силни. Това не значи че одобрявам мъченията на животни.
                      Тук неможеш ме накара да повярвам, но това е друга тема !
                      Аз лично мисля че операциите са с цел подобряване на живота. и въпреки всичко никой неможе да ме убеди че прекратяването на живота на отглежданите за месо животни по този начин е хуманен !
                      Според мен това си е чиста първобитност и чиста доза жестоко мъчение към едно животно !
                      [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
                      [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
                      [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
                      [/CENTER]
                      [/CENTER]

Коментар

Трудно е за вярване, но такива неща не се измислят... Мога да ти разкажа много "интересни" подробности....
                        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Предполагам не ти е било приятно ?
                          Явно знаеш как се чувстват всички животни убивани чрез острието с тази разлика, че си изпитал част от болката и именно поради тази причина вероятно си жив
                          [/CENTER]
                          [/CENTER]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X