Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Наводненията в София

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Наводненията в София

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
    Нъц - неправилен отговор Обикновенно предъвква такова количество водица без последици от каквото при дизела отдавна да е дошла полярна лисица
    Горното беше в кръга на майтапа. Предполагам ,че е заради по-ниската степен на сгъстяване на бензиновите двигатели.

Коментар

Нъц - неправилен отговор Обикновенно предъвква такова количество водица без последици от каквото при дизела отдавна да е дошла полярна лисица
      Т'ва, за полярната лисица не го разбрах...???!!!
      А, иначе има и много прецакани бензинови двг от "воден удар".
      Преди 3-4 години, по наводненията в серивизите ги имаше доста.
      Просто шофьорите на дизелови коли са по-смели,
      щото си мислят, че няма да им загасне колата.
      Аз, специално, съдя по себе си,
      откакто карам дизел, вече 4-та година,
      станах още по-безумен при нахакването в разни води.
      Последният път, при който ми се размина,
      беше есента на р.Струма, на вливането на р.Рилска,
      тръгнах през Рилска, за да стигна до Струма
      и на едно място Партнера хлътна така, че водата заля капака,
      а вълната се блъсна в огледалата и през отворените прозорци ни поля вътре. Приятеля с който ходим редовно,
      заедно на риба, каза: - Е, тоя път се оля, наистина!!!!

А, защо се чупи по-лесно дизела от воден удар.....????
      Сигурно е въпрос на компресия най-вече
      и момента на отваряне на изп. клапани....!!!???

Коментар

Не мога да си намеря КУЛТУВАТА снимка на Самурая ми - само ще кажа че не само предния капак беше под вода, ами купето се напълни през отвореното станично стъкло. Ако бях само 20-тина сантимерта по-висок, и 100-тина коня по мощен - щях да мина. Ама пуста сиромашийка, няма кончета под капака. Естествено не потънах от раз, а с много усилия. На първия опит почти мина ама не можах да се изкача по другия бряг. Дадох назад да се "ЗАСИЛЯ". Имайки в предвид аеро(хидро) динамичната форма на Самурая си беше идиотско хрумване, но за сметка на това добре си разрохках дъното. Втория път пак "за малко" не се качи ама задните гуми добре прекопаха дъното и задницата ми вече беше се трансформирала в подводница. Но нямаше огледала в които да видя този факт. Аз обаче съм УПОРИТ - Самурая ще мине !!! И пах дадох назад (за последно) когато студената вода влезе в купето охлади не само ентусиазма ми, ами и мъжката ми гордост се смали до размери, с които би се горяло някое 3 годишно момченце.
        За доказателсто към разказа ми, вечерта в бара, просто свалих единия фар и го излях на земята.
        ИЗВОД: не карай по коловозите оставени от TOYOTA Land Cruiser с гуми 235/85/16" BUGER - дигната, дизел и със шнорхел.
        P.S. Добре че въпросната ТОЙОТА чакаше на другия бряг с усмивка (и предвидливо развито въже на лебетката). А намерих поне снимката на ТОЙОТАТА - (banjo си търси куката на лебетката) и мойта, как влизам. Ама снимката дето си седя ПОД водата я няма.
        Прикачени файлове
        Последно редактирано от Kaskadiora; 26-05-07, 07:39.
        Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
        http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Питайте брат ми за водният удар... как съсипа дизеловият двиг. на една баничарка в локвата пред блока му. После имаше едни нечовешки псувни...
          LZ1RED

Коментар

Първоначално публикуван от GAD Преглед на мнение
            Т'ва, за полярната лисица не го разбрах...???!!!
            Полярната лисица се казва "песец" Нали се сещаш
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Откога го чакам тоя дъжд.Само дето нямах възможност да мръдна някъде по- надалеч )))
              Но и в софето валежите си бяха добри и даже поточета си станаха реки. На двапъти се окопавах в неизвлекаемо положение като би казал взводния - "стар сапер"))).Първия път се измъкнах лесно, отидох до близката строителна плошадка и почти веднага доиде да ме дръпне едно момче с багер.
              Но втория си беше жива мъка - цял ден обикаляне, вали дъжд и по строежите никой няма, спирах на стоп джипки, камиони кво ли не никой не ще и да пробва като му обясня къде съм позакъсал с "колата" но няма да казвам с какви аргументи ме отбиваха, но най-накрая ( неведоми са пътищата господни) дойде един приятел да помогне и то как:
              Приятелката му живеела в района, а когато отивал да я взима от тях много често виждал до блока ПРО_машинки с гуми, лебедки и прочие та освен да отиде до там да пита друго няма и ето ти спасение хем ме извадиха хем се запознах с бая вещи в занаята момчета.Чакам 30 да ми дадат заплатата та да отида да почерпя.)))
              Ето и малко цветен матерял.)

има и едно клипче ама дали ще ви тръгне незнам щото съм го зглобявал от няколко телефонски записа.Pri men wyrwi s Media_Player_Classic

http://offg.hit.bg/Dis.wmv
              LR DISCOVERY I, 1989 / 2.5TDi

Коментар

След такова дълго висене в толкова вода виж дали не е влезла в картерите на мостовете и кутиите че не винаги са херметизирани както трябва и после резултатът е плачевен.
                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

След такова дълго висене в толкова вода виж дали не е влезла в картерите на мостовете и кутиите че не винаги са херметизирани както трябва и после резултатът е плачевен.
                  Няма да се смееш ама я обясни по....така като за народа.Откъде още да източа?
                  LR DISCOVERY I, 1989 / 2.5TDi

Коментар

Няма страшно Диското е с високи отдушници и херметични главини.
                    Възпитаният мъж не прави забележка на жена, носеща неправилно траверса.
                    "В рали рейда е така. Да си добър не е достатъчно. Трябва да си добър мноооого часове и дни наред." - rusev

Коментар

Първоначално публикуван от Zahari Преглед на мнение
                      Няма страшно Диското е с високи отдушници и херметични главини.
                      Това е по принцип, ама за толкова годинки я тръбичките на отдушниците се понапукат, я семерингите не са от най-херметичните, я отдушника пуска само навън, а наобратно не, и като изстине моста в студената вода и вземе за дърпа няма откъде другаде освен през семерингите...Да не говорим че е натопил и скоростите и раздатката....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X