Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Наводненията в София

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Наводненията в София

http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=10381

То това май е по-скоро за темата "Защо си взех джип" или за "Защо ще си сменя колата с джип"

Re: Наводненията в София

Само фордовете можели да плуват... Въъъъйййй , е туй ме уби вече - от утре преминавам на Форд. Само че се чудя - Ка или Фиеста да бъде зверът...

Коментар

Леле тоя като го гледам и му чета писанието и ми става зле Нахлуват лоши спомени как точно от същата идиотия миналата година си счупих двигателя на чисто новото Пежо 607 и после как от СФА и ДЗИ ми се изсмяха.

Нищо, поне в следствие направих правилния избор и се качих на високо. Като знаем, че кой си е чешит такъв ще си остане, по-добре колата да сменим с проходима
      VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Аз също обмислям възможноста да се кача на високо,но времето ще покаже
        MG RACING

Коментар

Първоначално публикуван от tutin Преглед на мнение
          Леле тоя като го гледам и му чета писанието и ми става зле
          Като му чета на този писанието се сещам, че в края на миналата седмица налетях на скорост в същия този тунел и се "изкъпах" качествено. Ама хем съм висок, хем със шнорхел ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Бихте ли обяснили по подробно какво се случва, ако не си със шнорхел, че след премеждията на колегата Тутин, взех да нямалявам пред всяка локва. Може ли от пръски да се вмъкне вода и да прецака двигателя ?
            При мен въздухът сякаш се всмуква, точно под предния капак, може ли от пръски при преминаване от локва, да се наводни ?
            Ако има подобна тема моля посочете, да прочета нещо , че с търсачката не намерих.
            Благодаря предварително.
            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

ами от пръски нищо няма да и стане най много да угасне.ако водата е повече получава се воден удар.в смисал колата засмуква вода през въздуховода влиза в цилиндрите през това време двигателя се върти буталата всумкват водата и я нагнетяват тя не може толкова бързо да излезе от изпускателните клапани получава се плътна маса която няма къде да отеде и следва чупене на бутало или ако то е по здраво се чупи разпределителен вал или ако и той е здрав се кривят биели .и става лошо от към парите. на мен мотор ми е правил бензинов удар .течаха му карбораторите но нищо не счупи.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                ами от пръски нищо няма да и стане най много да угасне.ако водата е повече получава се воден удар.в смисал колата засмуква вода през въздуховода влиза в цилиндрите през това време двигателя се върти буталата всумкват водата и я нагнетяват тя не може толкова бързо да излезе от изпускателните клапани получава се плътна маса която няма къде да отеде и следва чупене на бутало или ако то е по здраво се чупи разпределителен вал или ако и той е здрав се кривят биели .и става лошо от към парите. на мен мотор ми е правил бензинов удар .течаха му карбораторите но нищо не счупи.
                Това е почти невъзможно. Двигателя неможе да засмуче толкова вода за да направи така ако него наливаш зорлем или неси скрил целия му филтър във водата. С бензин - ако неработи иглата обаче става, естествено ако сегментите неса на оня свят и непропускат бензина да влезе в картера.
                Страшното на локвите е, че при засмукване на пръски дори, водата е студена и когато нахлуе в загрелия цилиндър той се пука. Та от рязко влизане във вода се получава точно това - пука цилиндър или в най-добрия случай само бутало..., а стигне ли се до водна възглавница търси си нов двигател направо та даже и кола, защото и вътре ще крякат жаби
                лек ден и късмет
                Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                  Точно така, или алтернативно, както при мен - чупиш всички тези неща заедно. Аз имах едно бутало на нищо, криви биели, крив вал. Интересното е, че колата не загасна, когато минах през водата а съвсем леко се закашля за неповече от 2-3 секунди.

На другия ден колата вървеше относително 2 пъти по бързо, мощността беше просто брутална. Това все още никой не може да го обясни. 2 дни на супер мощност и се оказах в сервиза със всички тези счупени неща.

Най-гадното на цялата работа е, че нито гаранцията на колата (ако е нова), нито застраховката я покриват. Дори валутни там каквито се сетиш. Затова с водата шега не бива, научил съм го по трудния начин. Особено при леките коли.

Иначе сега си местя копчето на режим "офроуд" и си карам със спокойна глава. Истината е в джипа.
                  VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

не бъди толкова спокоен, защото водата лесно може да стане и метър дълбока! мерил съм нивото на водата в тунела при Външно министерство - точно 82см... дали пък нямаше да ти се удави джипката там?
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Давил съм 4тактов мотоциклет Kawasaki KLR 600. Само, че като видях че ще глътне вода през филтъра го угасих. Това, обаче не му попречи да напълни двигателя и всичко с вода. Като го извадихме отвих всички пробки свещ и капака на клапаните. Изтече много вода. След продухване със сгъстен въздух и няколко промивки с масло си живя още доста време
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от tutin Преглед на мнение
                        Иначе сега си местя копчето на режим "офроуд" и си карам със спокойна глава. Истината е в джипа.
                        А на каква точно височина ти е отворът на въздушния филтър в режим "офроуд"? Защото, както Тедо ти е казал, винаги е възможно да хлътнеш в някоя по-дълбока дупка, за която височината на колата няма да ти е достатъчна, и пак да глътнеш водица.
                        Не случайно и на джиповете, въпреки височината, се слагат шнорхели ...
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Само се чудя защо всичките страдащи от водни удари са с дизелови двигатели и няма нито един бензинов
                          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                            Само се чудя защо всичките страдащи от водни удари са с дизелови двигатели и няма нито един бензинов
                            Ами защото бензинковците се давят много преди да стигнеш до вероятен воден удар. Я делко , я нещо друго....А дизелака ти дава увереност да рискуваш.

Коментар

Нъц - неправилен отговор Обикновенно предъвква такова количество водица без последици от каквото при дизела отдавна да е дошла полярна лисица
                              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X