Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Относно вируси и простотии ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Относно вируси и простотии ...

Първоначално публикуван от Vichko0o Преглед на мнение
    ...Все пак гледам, че не задавате въпроси, да разбирам, че всички знаете Срамно няма да не знаеш и да питаш. Със здраве от мен
    И аз, срам не срам, трява да питам. Кажи как се инсталира вирус в монитор. Искам да знам, за всеки случай - ако някой ден реша да променя облика на офиса, да действам.

ПС Като изхвърлям мониторите от тук нататък да ги дотрошавам ли с чука ? Вирусът ще умре ли ? Или ще си седи ?

ПСС Я кажи като е боза уиндоуса ти какво ползваш ?

ПССС И аджеба на колко си години ?
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Моля те, обясни как се инсталират вируси в монитора - всичко друго някак схванах.
      Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
      И аз, срам не срам, трява да питам. Кажи как се инсталира вирус в монитор. Искам да знам, за всеки случай - ако някой ден реша да променя облика на офиса, да действам.
      Е, то чавекът си е казал. Става само в ултрамодерните. Например в този:

Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Здравейте колеги ! Нов съм във форума и тъй като имам ограничения към повечето теми, то ще трябва да се задържа повечко тука, поне докато съм тука гледам, че имате доста проблеми със скайп вируси и други такива "глезотии". Заради новите технологии всичко се развива. Вече вирусите не се крият само в процесора, рамта или харда ... Вече заради новите неща излизащи на пазара вирусите се правят така, че да могат да се скрият във ВСЕКИ компонент, който има връзка с компютъра Ви. Представете си следното, имаше преди няколко години един вирус (беше червей), който имаше навика да ви показва едно съобщение, че след 1 мин ви се рестартира компютъра (това беше толкова дразнещо и трудно за изчистване, че не беше истина). Тогава точно идваше модата на LCD-тата. И той правеше собствено копие в монитора (да точно така в монитора). При преинсталация на компютъра вие триете вируса (говоря за цялостен дълбок формат) и записвате си уиндоус всичко перфе и хоп още не сте сложили драйвърите и вируса обратно ... За целта излезе специален пач, който покри дупката в уидноус и оправи нещата с тоя вирус. Сега обаче дори и най-простия spywere има метода да се копира в монитора, та даже в колонките (стига да имат дисплей за да има някакъв процесор..). Нещо което научих, е че при преинсталиране на уиндоус след дълбокия формат гася компютъра и изключвам всички кабели оставям го така няколко часа ( най-малко 20 минути) ама всички кабели махате оставяте голата кутия .. Прясна инсталация на уиндоус и машинката върви перфе ! Друго което би ви помогнало е следното, на всеки 6-8 месеца си сменяйте антивирусната програма. Все пак ако сте запознати вирусите се пишат от същите хора, които правят и антивирусните и всяка програма си има така наречените "стелт вируси", които мъчат машинката ви ама програмата е направена да не ги вижда тях. Махате я сваляте друга пускате сканиране и така на всеки 6-8 месеца е хубаво да го правите. 3-то съобщения на линкове, снимки и квото и да е в скайп не приемайте ако не си говорите със съответния абонат ! Хубаво е да имате spydoctor на компютъра и читава антивирусна. Ако нещо не съм дописал или имате въпроси моля питайте, надявам се темата да ви е от полза и да ви е интересна. Успех и очаквам мнения
        Как да откача монитора на лаптопа, имам само тесла?
        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Докато са само вируси ще се справим някак си. Не дай боже да тръгнат спирохетите ...
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Моля те, обясни как се инсталират вируси в монитора - всичко друго някак схванах.
            В повечето по-нови монитори вече се инсталира флаш памет или дори рам памет. На флаш паметта и трябват повече от 20 минути да се изчисти напълно освен базово зададените и настройки. Рам-та се чисти за около 20 минути абсолютно нищо не остава в нея. За това обясних, че е хубаво да се остави компютъра да преседи без включени кабели и без никакво електричество към монитор, колони и всякаквите такива. До преди година две се чудех как така аз си преинсталирам уиндоуса (дълбок формат на всичките партишъни) и въпреки това вирусите продължават да виреят без дори да съм си пуснал интернета... Когато влязох в университета да уча за защити от вируси, хакери и т.н. разбрах

Коментар

Дори от няколко години насам можеш да си мяташ файлове в мишките щот и там наслагаха флаш памет. Който не ми вярва да отиде в първия магазин за компютри и да разпита. На вирусите им се задава една проста команда, която при заразяване на компютър ги кара да се копират във всяко едно място което има някакъв вид памет и тя не е "read only".
              На 21 години съм и се ползва уиндоус у нас тъй като 1-во, че компютъра го ползва цялото семейство, 2-ро от след нова година почвам да се занимавам по професионално с линукс и евентуално ще имам възможността за отделен компютър. При първа възможност махам тази боза от компютъра си в това съм на 101% убеден !
              Не разбирам защо ми се подигравате при положение, че споделям наблюдения и наученото с времето, което един ден може да ви е от полза и не може да ви навреди по никакъв начин ? Изчел съм 90% от мненията на повечето от вас и съм забелязвал елементарни пропуски, които имате но въпреки това се подигравате. Няма човек, който знае всичко, всеки се учи докато е жив. 100% има човек тука на който темата един ден ще му свърши работа. Не съм я пуснал тая тема за да трупам постове или просто да спамя форума щото е най-лесно ...
              Човека питащ ме как да "изключи" монитора на лаптоп, ами като махнеш батерията той целия угасва ... Очаквам новата вълна шеги .

Коментар

В повечето по-нови монитори вече се инсталира флаш памет или дори рам памет. На флаш паметта и трябват повече от 20 минути да се изчисти напълно освен базово зададените и настройки. Рам-та се чисти за около 20 минути абсолютно нищо не остава в нея.... Когато влязох в университета да уча за защити от вируси, хакери и т.н. разбрах
                Я кажи кой е този университет, че да го избягваме занапред? Децата ще пораснат, ще трябва да се изучат, ... А, да, и кажи коя е тази флаш памет, която след 20 минути или даже 20 години забравя какво има в нея, и нея да избягваме, когато аман-заман се захванем с проектиране на електронни устройства?

А, а за несведущите - VESA DDC протоколът може да пренася какво?

Коментар

Не разбирам защо ми се подигравате при положение, че споделям наблюдения и наученото с времето, което един ден може да ви е от полза и не може да ви навреди по никакъв начин ?
                  Просто някои хора си вадиме хляба с тези неща, повече време, отколкото си живял... И абсурдноста на твърденията е такава, че се чудим чак такива митове и легенди ли са плъзнали или просто някой си прави майтап с нас .
                  Като за начало, например изобщо флаша не се самоизтрива без захранване, а на РАМ паметта й стигат секунди... От там нататък, за да обясня за останалите пропоуски в познанията за това как функционират компютрите, ще ми трябва цяла вечер да пиша...
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

...А, а за несведущите - VESA DDC протоколът може да пренася какво?
                    Може ли аз? I2C зараза?
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

А представяте ли си ако човек, който не е на ти с компютрите и чуе тези работи, какво ще изникне в главата му?

Коментар

Първоначално публикуван от ANARCHY Преглед на мнение
                        А представяте ли си ако човек, който не е на ти с компютрите и чуе тези работи, какво ще изникне в главата му?
                        флаш памет за заразяване ще му изникне ;-)
                        висете отпуснато

Коментар

На 21 години съм и ....
                          Не разбирам защо ми се подигравате при положение, че споделям наблюдения и наученото с времето, което един ден може да ви е от полза и не може да ви навреди по никакъв начин ? .... Очаквам новата вълна шеги .
                          Дотук не си споделил нищо за разлика от Goblin който съвсем точно ти описа неща които можеш срещна

да имаше как да те срещна с един Сертифициран по сигурност който пък беше 100% убеден че format c: лекува всичко.

Убразование ко да го праиш
                          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                          Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                            Може ли аз? I2C зараза?
                            Голата I2C шина на видеото е достъпна само в някои драйвери, и то по екзотичен начин. Стандартните API ти дават достъп само до VESA абстракциите.

Тъй че максимумът, който мониторът може да помни, са грешни тайминги на сигнала и оттам - криво изображение. Нефелен вирус е това.

Коментар

Мани мани, аз си имам вирус в къща. Че и ходи дори, и приказва. От най-опасните - жената.ехе!

Коментар

Колко мъка има по тоя свят...
                                When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X