Здравейте колеги ! Нов съм във форума и тъй като имам ограничения към повечето теми, то ще трябва да се задържа повечко тука, поне докато съм тука гледам, че имате доста проблеми със скайп вируси и други такива "глезотии". Заради новите технологии всичко се развива. Вече вирусите не се крият само в процесора, рамта или харда ... Вече заради новите неща излизащи на пазара вирусите се правят така, че да могат да се скрият във ВСЕКИ компонент, който има връзка с компютъра Ви. Представете си следното, имаше преди няколко години един вирус (беше червей), който имаше навика да ви показва едно съобщение, че след 1 мин ви се рестартира компютъра (това беше толкова дразнещо и трудно за изчистване, че не беше истина). Тогава точно идваше модата на LCD-тата. И той правеше собствено копие в монитора (да точно така в монитора). При преинсталация на компютъра вие триете вируса (говоря за цялостен дълбок формат) и записвате си уиндоус всичко перфе и хоп още не сте сложили драйвърите и вируса обратно ... За целта излезе специален пач, който покри дупката в уидноус и оправи нещата с тоя вирус. Сега обаче дори и най-простия spywere има метода да се копира в монитора, та даже в колонките (стига да имат дисплей за да има някакъв процесор..). Нещо което научих, е че при преинсталиране на уиндоус след дълбокия формат гася компютъра и изключвам всички кабели оставям го така няколко часа ( най-малко 20 минути) ама всички кабели махате оставяте голата кутия .. Прясна инсталация на уиндоус и машинката върви перфе ! Друго което би ви помогнало е следното, на всеки 6-8 месеца си сменяйте антивирусната програма. Все пак ако сте запознати вирусите се пишат от същите хора, които правят и антивирусните
и всяка програма си има така наречените "стелт вируси", които мъчат машинката ви ама програмата е направена да не ги вижда тях. Махате я сваляте друга пускате сканиране и така на всеки 6-8 месеца е хубаво да го правите. 3-то съобщения на линкове, снимки и квото и да е в скайп не приемайте ако не си говорите със съответния абонат ! Хубаво е да имате spydoctor на компютъра и читава антивирусна. Ако нещо не съм дописал или имате въпроси моля питайте, надявам се темата да ви е от полза и да ви е интересна. Успех и очаквам мнения
и всяка програма си има така наречените "стелт вируси", които мъчат машинката ви ама програмата е направена да не ги вижда тях. Махате я сваляте друга пускате сканиране и така на всеки 6-8 месеца е хубаво да го правите. 3-то съобщения на линкове, снимки и квото и да е в скайп не приемайте ако не си говорите със съответния абонат ! Хубаво е да имате spydoctor на компютъра и читава антивирусна. Ако нещо не съм дописал или имате въпроси моля питайте, надявам се темата да ви е от полза и да ви е интересна. Успех и очаквам мнения

Коментар