Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Място за брилянтно написани мнения!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Място за брилянтно написани мнения!

Ок, за мен този спор приключи.
    Аз изказах мнението си, че в българските форуми е добре да се пише на български. Залитането по цитати на руски, руски песни и т.н., на мен са ми в повече.

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
    А преди малко се пънеше да се пише на български...
    Майтап, разбира се, но все пак...
    Напротив, абсолютно си прав. Детинско от моя страна, за което се извинявам. Все още е видим бутона редакция в горното ми мнение, но както многократно е напомняно - писаното тук остава, понякога за срам на автора си. Всеки сам си прави сметката.

Поздрави и без лоши чувства

Коментар

Модата да се говори на чужд език, за да покажем колко сме интелигентни, според мен е отминала по времето на ...дядо ми. Тогава, всички селски момченца са говорели местен диалект, а гражданчетата, позавършили (или не съвсем) някои колежчета по чужбината, са се правели на високообразовани, говорейки на чужди езици. Напоследък обаче това не е модерно. Аз поназнайвам някой друг език, но говоря само на български, защото съм в България. И много се дразня някой да ми плещи насреща на ...китайски например. Иначе, който го може - го може. Поздрави. Sic transit gloria mundi....

Коментар

Това не може да го бъде. Едно време дълго ги наблюдавах. Според мене те не говорят, ми само се правят, за да ни шашкат. Едните се правят че казват нещо, а другите се правят че ги разбират, а после се хилят ние като се блещим. Понеже е ясно, че това човек не може да го разбере.

Коментар

Знаете ли какво зашеметява най-много хората, които не са запознати с българската психика? Факта, че ние винаги имаме какво да кажем по който и да е въпрос. И то не само че имаме какво да кажем, но го казваме много разпалено, убедено и без да се съобразяваме с мнението на другите.

Ако някои от вас не харесват идеаята която аз предлагам, то те имат избора да не я четат, а тези които я харесват имат избора да изпращат линкове тук … И нека да видим къде ще отиде … пречи ли темата на някои от опониращите?

По отношение на въпроса за цитатите … на чужди езици или на български … аз имах един съученик, които говореше само със цитати … една собственна мисъл нямаше … и аз бягах от него като дявол от тамян, защото ме отегчаваше. Но сега сам “пораснала” и вече не бягам. Разбирам, че всичко умно вече е казано на този свят и то по някоко пъти и когато го чуя му се радвам, защото е нещо като музика за ума, но ако говорим само с цитати, то ние правим комуникацията много тежка, трудна и неразбираема за общата публика … а ние сме хора и се нуждаем да комуникираме и да бъдем разбрани … мисля аз.

И нещо друго – аз си мислех тази тема да бъде не конкурс, а кратък път към страхотно написани материали които се губят за болшинството от нас поради факта, че никoй от нас не чете всички теми … но по реакцията тук човек може да помисли, че съм обидила някой с моето предложение …

Та да се извинявам ли? На кого ли? И за какво ли?
          Последно редактирано от Lidka; 07-07-09, 04:06.
          Ти си това,на което се правиш, затова внимавай на какво се правиш! (Кърт Вонегът)

Коментар

С риск да превърна тази тема в "какво харесва Лидка" искам да обърна внимание на тези от вас които се интересуват от моето мнение към следното произведение:

http://forum.offroad-bulgaria.com/ne...reply&p=792203

Много смислено и умно казано!
            Ти си това,на което се правиш, затова внимавай на какво се правиш! (Кърт Вонегът)

Коментар

Първоначално публикуван от Lidka Преглед на мнение
              С риск да превърна тази тема в "какво харесва Лидка" искам да обърна внимание на тези от вас които се интересуват от моето мнение към следното произведение:

http://forum.offroad-bulgaria.com/ne...reply&p=792203

Много смислено и умно казано!
              вярно е,всеки харесва каквото сам си е написал

PS: провери си линка...
              - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
              - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

То хубаво, ама линка не работи.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Сабале си работеше...
                  Колежката беше вмъкнала някакво мнение на Bodo.
                  Моля колегата да се сети за кой шедьовър от неговото творчество би могло да става на въпрос.

Коментар

при мен излиза прозорец за ново мнение в темата "Какво точно е ГЕРБ ?"
                    сам да си напишеш нещо брилянтно
                    - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                    - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                      Сабале си работеше...
                      Колежката беше вмъкнала някакво мнение на Bodo.
                      Моля колегата да се сети за кой шедьовър от неговото творчество би могло да става на въпрос.
                      Знам ли....аз творя единствено и само шедьоври.

Коментар

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
                        вярно е,всеки харесва каквото сам си е написал

PS: провери си линка...

А, хубава работа! Как стана това?

Бодо, има конспирация тук ... Някой не иска твоите умни мисли да бъдат размножавани ... така да се каже :-)

И мнението ти изчезна даже от темата ... Ай, ай ... к'во стана?

Е, нищо де ... каквото беше казал, беше умно ... и ще трябва да ми вярвате за това

Коментар

Първоначално публикуван от Lidka Преглед на мнение

А, хубава работа! Как стана това?
                          Бодо, има конспирация тук ... Някой не иска твоите умни мисли да бъдат размножавани ... така да се каже :-)
                          И мнението ти изчезна даже от темата ... Ай, ай ... к'во стана?
                          Е, нищо де ... каквото беше казал, беше умно ... и ще трябва да ми вярвате за това
                          Конспирацията изисква конспиратор, т.е. човек, който спира коне, а единствения, който познавам и се занимава с конски дела е iai-bg. Убеден съм обаче, че тя няма връзка с това начинаие. По скоро са ми назначили личен модератор, работещ съвместно с ДАНС, КГБ, ЦРУ, Мосад, Родопа-Свиленград....та дебне да напиша нещо умно (което се случва изключително рядко) и после го трие, оставя само глупостите, да си мислят хората, че съм глупав. Това в кръга на шегата, естествено, кво ли щеше да е ако ми пукаше изобщо.

Коментар

Въпросното мнение беше копи/пейст цитат от друг сайт, и на всичко отгоре беше спам спрямо онази тема.

Коментар

Бодо, модераторите са на стража!

Ти да не би да си копирал някой известен български писател и да ми показваш колко малко знам ... щото знаеш че и аз съм на стража ... за тези умни, светли писания разпръснати из форума

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                                Що бе, има. Всяка година е друго Ту по часовника, ту против. От което следва принципно различна тактика на минаване на маршрута.
                                Работата е друга. Там не се състезаваш с другите хора, там се бориш с Мирозданието.
                                Природата, от времето преди динозаврите, напълно равнодушна към тебе, мечтите ти, радиото, мотора, гумите, и всичко останало, с което си се довлякъл. Гробната тишина, когато двигателя вече е пукнал, и никой не буксува наоколо. Стотиците километри до който и да е друг човек, който може да е в същата безнадежна ситуация. Комарите не хранят, поповите лъжички не са вкусни, и трябва време да наловиш много. Ако малко - пак си гладен. Дрънкай си ланците колкото искаш. На безкрайността на Севера му е все тая.
                                Ако ти провърви, до тебе стигат другарите ти. Ако не си полудял съвсем, после завинаги знаеш кое всъщност е ценно в живота.
                                И завинаги се дразниш от молове и чалгаджийки, но без колебание вкарваш самосвала в насрещното, за да прегърнеш приятел.
                                Никога повече не ти пука нито за светския живот, нито за парите, нито за нищо. Освен за другите читави хора.
                                Това - ако ти е било за пръв път. Ако преди това си ял квадратния някъде другаде, и без това си от тия. Тогава ти е спестено чуденето, учудването, истерията като се измъкнеш. Сам търсиш и помагаш, не благодариш като ти помагат. После седите, съхнете, говорите си за каквото и да е, само не за случилото се. За малко и на дребно сте победили Природата, берекет версин. Следващия път тя ще ви отмъсти. А сега за малко всички са живи, всичко е наред.

Ладога ...
                                накратко кое е ценното в живота...
                                байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                                Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                                Суперспам - спама на суперите

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X