Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Невероятния човешки ум.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Невероятния човешки ум.

Е как така диагонално ? Книгата е напечатана така ли ?

И аз го прочетох от първия път и забелязах че има нещо странно в изписването на думите

Коментар

Не, четеш по диагонал
      Пробвай, ще се получи от втория-третия път!
      Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Това с диагоналното четене го усвоих, без да искам, като студентка. Иначе как да си вземеш изпитите! Дано да не се светнат и студентите - медици, че лошо...

Коментар

Така е - вярно е, че работи, но колеги нямате представа как тези неща увреждат правописа... След като си развалих правописа до положение, че да ме е срам от самия себе си, си обещах, че ще чета два пъти всичко, което пиша, че ще си го прочитам буква по буква, и че ще си го съставям в главата предварително. И пак правя грешки...

Коментар

Хмммм.... Това с диагоналното четене звучи добре, амаа... едно е да четеш няк'во, романче садържащо само думи от всекидневието и друго учебник с 30% (поне) термини дошли от руски + немски + англииски + латински и тнт.
            И все пак да попитам какво точно е "диагонално" - четеш по дума от ред ли какво ли, аиде някой ако може да пообясни, като за такива, дето и дума по дума сричат
            Иначе и аз чак на последния ред се усетих, че в текста нещо куца

Коментар

Едно време като малки, учителките така ни се и караха - чел си урока по диагонал. Става, ама само за обзорен преглед и общо ориентиране.
              Същото го има и в електронен вариант - скринингово нам си там кво. Докато превключваш скоростите, може да ръгаш копчетата на радиото. Най-много за час знаеш какво става в целия свят. Същото става и с дистанционното на телевизора в едната ръка, и мишката на компютъра в другата. Тогава трябва по-малко от половин час ако е вечер.
              Върши работа и е удобно. Но оставя само обща ориентираност или повърхностни знания. На тая база обаче пък знаеш накъде да закопаеш ако трябва.
              Това с разбърканите букви минава само до 50% грешки. Работата е същата и ако липсват, и понякога ако са сменени с други. След това информацията се скрива под нивото сигнал/шум и е неразбираема. В криптографията имаше теорема за това.

Коментар

Не разбрах гениалността на "прозрението" в Кембридж. Най-вече - кому е притрябвало?
                И само не го насърчавайте Тук. Че някои така си и пишат, без да знаят за Кембридж...

Виж, диагоналното (повърхностно) четене е осведомително. Да прехвърлиш страници и разбереш за какво става дума.

Но да четеш по диагонал Стайнбек или Шолохов?!?

Коментар

Браво, впечатлен съм... и бавно загряващ вероятно
                  Мина известно време след като прочетох текста (на един дъх) за да се върна и да го разгледам по-детайлно...
                  Смятам, че има значение и по кое време на денонощието се чете - при мен беше сутрин, след ставане...
                  Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                  „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                  LZ1EMS

Коментар

Да, силно е зависимо от биоритмите. Сезонно - също. Аз например сутрин съм невменяем. От обед, и особено нощем - никакви проблеми с произволни обеми. Повечето хора не работят през лятото. Депресивните не работят в тъмното. И нататък по списъка, ама не знам дали трябва се интересуваме от въпроса, Симеон е прав.

Коментар

Първоначално публикуван от todos Преглед на мнение
                      Феноменалната сила на човешкия ум.

Српоед едно изселдвнае на Кмербидж, няма знанчеие в ккава пословлдеонатест са буиквте в енда дмуа, едивннстеото вжано нщео е пъарвта и поатеднсла бвука да бдаът на пвилнраото мстяо. Остлоаанто мжое да бдъе толтана бъиотркя и вие все пак да четтее без оснобеи уилсия напнисаото. Твоа се длжъи на фктаа, че ние не чтеем дмаута бквуа по бкува, а сатмаа дмуа ктао цляо.

Удиитлвено!!!
                      Абсолютно вярно, но за хора със стаж в четенето. Според лични наблюдения помага и зрително възприятие тип фотография /в смисъл помниш подсъзнателно "кадър"/.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X