Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Невероятния човешки ум.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Невероятния човешки ум.

Феноменалната сила на човешкия ум.

Српоед едно изселдвнае на Кмербидж, няма знанчеие в ккава пословлдеонатест са буиквте в енда дмуа, едивннстеото вжано нщео е пъарвта и поатеднсла бвука да бдаът на пвилнраото мстяо. Остлоаанто мжое да бдъе толтана бъиотркя и вие все пак да четтее без оснобеи уилсия напнисаото. Твоа се длжъи на фктаа, че ние не чтеем дмаута бквуа по бкува, а сатмаа дмуа ктао цляо.

Удиитлвено!!!
    EnduroX Alba-Damascena 2019

До: Невероятния човешки ум.

Първоначално публикуван от todos Преглед на мнение

Српоед едно изселдвнае на Кмербидж, няма знанчеие в ккава пословлдеонатест са буиквте в енда дмуа, едивннстеото вжано нщео е пъарвта и поатеднсла бвука да бдаът на пвилнраото мстяо. Остлоаанто мжое да бдъе толтана бъиотркя и вие все пак да четтее без оснобеи уилсия напнисаото. Твоа се длжъи на фктаа, че ние не чтеем дмаута бквуа по бкува, а сатмаа дмуа ктао цляо.

Удиитлвено!!!
    Оффф че се изтормозих докато го прочета...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

А аз го прочетох на един дъх, забелязвал съм го и преди по телевизионните игри с разбъркани букви. Само като погледана думата и ми излиза от ума, незнам как става
      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Ето още едно "доказателство" тук http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...F2%E5%E5%F2%E5

И цитат

Зантее ли че кгоато чтеете нисапаното, вжано е пръвтаа и поледсанта бквуа от дмаута да бдаът на мсятото си.
        Мжетое да рзбъракате мстеата на оастнаилте бвуки и все пак нпиасатноо ще прдъолажва да се чтее с лкоета.
        Твоа ивда да пкаоже че вскичтоо твоа вемре котео сте попрлеили в уилчище е нпразано,
        доасттънчо е блио да ви начуат да слгатае на мстяото им бутквие от наалчото и каря на вяска дмуа кяото пиеште...

Коментар

А аз чак на половината се усетих,че има нещо нередно,интересно наистина май са прави хората.

Коментар

Удиитлвено!!!

Цялото го прочетох без да забележа че буквите са разбъркани
            Фенери, sorbe.bg, реглаж на преден мост

Коментар

Удиитлвено!!!
              В почти всеки форум има подобна тема. Обаче аз не съм съгласен напълно с това, което се твърди в "разбъркания текст". Думата също така трябва да е част от смислено изречение за да може да се прочете недвусмислено. Всъщност като се замисля, май и това не е достатъчно, тъй вероятно може да се съставят няколко смислени изречения с една и съща поредица от букви.

Коментар

Аз преди няколко седмици останах като треснат когато един приятел ми разказа за "Photo Reading".
                Тогава не го приех на сериозно, но след като ми разказа как чете със скорост 3 страници в секунда и се заинтригувах.
                Цялото нещо представлява "преглеждане" на дадена книга и след известно време знаеш цялата информация от нея.
                Всичко е подсъзнателно.
                За да достигнеш такова състояние на четене се преминава в нещо като хипноза.

Разбира се, коствало му е МНОГО тренировки и безкрайно скъпи курсове.

Обясни ми го по по-опростен вариант.
                Както знаеш в един определен текст който си го чел стотици пъти,
                коя фраза къде се намира.
                Пример : ".. Аз съм българче, обичам ....." и
                на теб ти включва .." 2ри куплет , първи ред"

Като попрегледах, се оказа ,че този похват е задължителен за всички пилоти на NASA, ред учене, ядрени физици и т.н.

Откривателя на тази възможност на ума се казва проф. Поу Шиил( Paul Scheele).

Всичко звучи като някакво сектантско учение, но не смятам че е така.
                Вярвам ,че изпозваме незначителна част от мозъка си
                Кой повече, кой по-малко( ендуро форума изобщо).

Коментар

Едно време и морзовата азбука така ни я преподаваха - учеха ни да я възприемаме като музика а не да се опитваме да броим точки и тирета. Работи. За жалост друг въпрос е да си го припомниш
                  Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                    Едно време и морзовата азбука така ни я преподаваха - учеха ни да я възприемаме като музика а не да се опитваме да броим точки и тирета. Работи. За жалост друг въпрос е да си го припомниш
                    За това тия (Фоториидърите) имат система за "картографиране" на мозъка.
                    Имат си специален софтуер "mind mapper" където си правят индексиране на спомените.

Коментар

Когато ми се налага да чета подобно нещо се отказвам на втората дума... това е и причината да мразя шльокавицата.

Коментар

не съм много съгласен - шльокавицата не е същото..

интересно, че и на мен ми направи впечатление, че нещо не е наред чак към края на текста, и то "нещото" беше в началото му...

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                          не съм много съгласен - шльокавицата не е същото..

интересно, че и на мен ми направи впечатление, че нещо не е наред чак към края на текста, и то "нещото" беше в началото му...
                          Беше просто съпоставка... не са едно и също, но по един и същ начин ме дразнят.

Коментар

Ако беше важно само с каква буква почват и свършват думите нямаше да има правопис.
                            Точно заснемането на всички букви между интервалите благодарение на смисъла на изречението ни карат да ги подредим правилно.

Ето пример:

Замрие ли че квеусо чшеоне ньжватбефо...

и

Зантее ли че кгоато чтеете нисапаното

Точно изучаването на това как се пише една дума ни помага да можем да интерпретираме разбъркването на буквите. Затова се казва че някой е допуснал правописни грешки. Ние сме схванали съответната дума макар да е грешно изписана.

А дано сте ме разбрали че аз след толкова бири взех да мисля, както иначе пишете разбъркано

А ако се замислите ще установите, че когато имате извадка от разбъркани вътрешно думи, не се чете никак лесно.
                            Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                            Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Пробвали ли сте, така нареченото диагонално четене?
                              Един приятел ми показа как става, в началото го приех за майтап, но след като прочете триста и кусор страници, от една нечетена от него книга, за по-малко от два часа и издържа на проверката, повярвах.Взех се на амбиция и аз да се науча, стигнах до някакъв успех, но не продължих да тренирам.Мога да потвърдя, че е достоверно!
                              Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X