Седим преди няколко дни с приятели на маса в Старозагорските минерални бани и се "готвим" за състезанието "Съкровището на Т-макс". Добре се "подготвяме". Нямаше ядене, хотелира не се беше подсигурил с готвачи, но за сметка на това има пиЙенЙе колкото ти душа иска. Обаче на повечето душите едни такива свити-пият малко. Както и да е. Ракията се лее, мъчим се по трима на една салата, но настроението, когато за момент забравим глада, добро. Леко-полеко салатата свършва и всички поехме да търсим ресторант наоколо в който да хапнем. Уви, всичко затворено, а там където работи не могат да поемат толкоз озверели от глад мъже. И малко жени. Връщаме се в ресторанта на хотел-ресторант "Латинка" и почваме да се гледаме едно такова, как да кажа...все едно виждаш пред себе си печено прасенце. Тогава двама от компанията, Djordjo и derhunter взеха нещата в свои ръце. Качиха се на Джорджо във Врангела и гасссс към Стара Загора. Мълчим, гледаме се и се молим двамата да не ги спрат куки и да се забавят. След половин час, може да е било повече, може по-малко, спасителите пристигат с два плика колбаси. Малииииийййй, каква радост настана. Неописуема. Затова не се наемам да я опиша. Нямах време да следя събитията. Очите ми все бяха вперени в ножа с който Иван-Хънтъра режеше мръвките. Нямате си представа с каква бързина изчезваше всяко отрязано парче месце. Какво да се прави, борба за оцеляване. Като хапнахме малко отново взехме да си връщаме доброто настроение. Някой пусна шега, после втори и така в майтапи и закачки се върнахме към целта на събирането, а именно да се повеселим. Тогава някой отвори темата за компютрите и опита си с тях. Реших и аз да споделя моя. Питам ги:
-Нали знаете какво е Копи/Пейст?
Всички замлъкнаха и ме гледат къде невярващо, че им задавам такъв въпрос, къде неразбиращо. Една-две усти, пълни с мръвкалаци, благоволиха да се поинтересуват какво искам да кажа.
-Аз ползвам компютри-продължавам аз, все едно не съм забелязал реакцията им-от десетина години. Преди 20 дена се научих да правя Копи/Пейст.
Лек смях от двама-трима, останалите продължават да "набиват". Някой попита:
-Как преди 20 дни бре?
-Ми ей така. Преди 20. Айде 22 да са.
-Е досега как си копирал?
-Лесно. когато си харесах нещо и исках да го кача някъде, вземах лист и химикалка, преписвах текста и после го набирах там, където искам да го кача.
Какво да ви кажа. Цялата маса ме зяпна и когато разбраха, че не се шегувам избухнаха в смях. Още ме базикат с copy/paste. Поне им оправих настроението.
П.С. Наистина преди няма и месец научих как се копира и пейства текст. Ама като ползвам комп само за най-общи неща... То и сто години така няма да науча нещо ново.

-Нали знаете какво е Копи/Пейст?
Всички замлъкнаха и ме гледат къде невярващо, че им задавам такъв въпрос, къде неразбиращо. Една-две усти, пълни с мръвкалаци, благоволиха да се поинтересуват какво искам да кажа.
-Аз ползвам компютри-продължавам аз, все едно не съм забелязал реакцията им-от десетина години. Преди 20 дена се научих да правя Копи/Пейст.
Лек смях от двама-трима, останалите продължават да "набиват". Някой попита:
-Как преди 20 дни бре?
-Ми ей така. Преди 20. Айде 22 да са.
-Е досега как си копирал?
-Лесно. когато си харесах нещо и исках да го кача някъде, вземах лист и химикалка, преписвах текста и после го набирах там, където искам да го кача.
Какво да ви кажа. Цялата маса ме зяпна и когато разбраха, че не се шегувам избухнаха в смях. Още ме базикат с copy/paste. Поне им оправих настроението.
П.С. Наистина преди няма и месец научих как се копира и пейства текст. Ама като ползвам комп само за най-общи неща... То и сто години така няма да науча нещо ново.
Кво ти пука, карай да е весело.

Коментар