Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да НЕ кръщаваме децата си

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как да НЕ кръщаваме децата си

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
    А имена като Ленинка и Сталинка, дали са давани от любов към децата или към нещо друго?
    Партията е над всичко. "За Родину, за Сталину"...

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
      А, не идва ли от просяк "прошляк" ...??
      ...и аз така си го превеждах...,ама те си знаят какво са кодирали.Иначе по темата-не обиждайте децата си като ги кръщавате на разни герой от измислени сериали.Имаме такива прекрасни Български имена!
      HUSGVARNA 630 SMR
      PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Имах колега в института, който се казва Васимин - кръстен е на бабите си Васка и Минка. Е те това никога не съм го разбирал - то бива уважение към родителите, ама чак толкова.... Все пак винаги можеш да си смениш името на Манчестър Юнайтед примерно... И това не го разбирам, но света е шарен - сигурно аз не съм нещо у ред
        Nothing comes from nothing...

Коментар

Първоначално публикуван от Владо Йончев Преглед на мнение
          В Румъния вече вземат мерки по въпроса:

http://www.offroad-bulgaria.com/cont...mena-v-rumaniq
          Т'ва за годежа малко ме хвърля в тъча, аз съм купил пръстен предложил съм, а като съм размислил
          още да плащам, и без да се отчита вина за разтрогване на годежа.Хубаво, че в България не са измислили подобна простотия.А и цензурата на имената считам за простотия, защото ако не беше цензурата през 85 година, сега сестра ми щеше да се казва Милина, а не Милена.
          Няква дъртофелница казала на майка ми, че не било българско име и така Милена.Не че не и харесва и така, ама не било нейното желание.

Коментар

Аз имах две преподавателки във ВУЗ

1. Свободна Вранчева
            2. Свободозаря Габровска
            "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
            А+
            LZ1DRZ

Коментар

К'ва е тая тема, к'ъв е тоя дето ще казва как да /не/ си кръщаваме децата. Дразни ме факта, че все повече някой се опитва да ти казва кое е правилното......, сякаш Господ го предопределил за целта. Човека прави името, а не обратното и ще перифразирам: -"По името посрещат, по.......". Нима не познавате тъпаци с красиви имена? Е, в кой случай са по-виновни родителите? Право на всички родители е да си кръщават децата според собствения си мироглед и ценности!
              И като отпаднат цитираните "смешни и грозни" имена к'о правим....посочваме следващото по "красота". Ми да направим анкета за по-по-най 'убаво име и да си кръщаваме децата само така..........Друго ми прави грозно впечатление, че последните 15-тина години за всяка се появява "най-модерно" име и една голяма част от наборчетата го носят. Примери няма да давам, защото не е моя работа.......
              Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Първоначално публикуван от ISG Преглед на мнение
                Имах колега в института, който се казва Васимин - кръстен е на бабите си Васка и Минка. Е те това никога не съм го разбирал - то бива уважение към родителите, ама чак толкова.... Все пак винаги можеш да си смениш името на Манчестър Юнайтед примерно... И това не го разбирам, но света е шарен - сигурно аз не съм нещо у ред
                Зависи коя баба какво е обещавала в случая. Като във вица:
                Единият дядо се казвал Киро, а другия Пешо. Като се родило детето първия обещал, че ще подари апартамент на младите ако го кръстят на него, а втория обещал кола. Чудили се младите какво да направят и най-накрая кръстили детето ПЕШКИРЧО...
                Only after the last tree has been cut down,
                Only after the last river has been poisoned,
                Only after the last fish has been caught,
                Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Или Светльо на дедо му Ламби. На друго място във форума писах, ще го напиша и тука. Имам приятел дето се казва Палмин Кривулев (викат му Пино). Що за име е не знам, ама както казва един друг приятел: -Нито името му име, нито фамилията фамилия.
                  Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Във входа ни пък ние си имаме баба Коронка......
                    LZ3YG

Коментар

Една съученичка си кръсти дъщерята Джована-Джинджър. Това и е първото име. Горкото дете.

Коментар

И аз се сетих за едно първо име на съученичка на дъщеря ми - Стейси-Ванеса...
                        Only after the last tree has been cut down,
                        Only after the last river has been poisoned,
                        Only after the last fish has been caught,
                        Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Току що дойде тоз човек- Стефан Бенедит Пачеръзов. Е к'ва е етимологията никаква идея.
                          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                            Току що дойде тоз човек- Стефан Бенедит Пачеръзов. Е к'ва е етимологията никаква идея.
                            Хаха
                            LZ1ZAH

Коментар

Приятелка на майка ми се казва Либертария (забравих фамилията) - 100% българка. Баща и бил интербригадист в Испания, та от там. Мой познат се казва Ернесто Еленков (за приятелите - Ърни). След 10.10. от някаква общинска служба го натискали да си смени името, ама той ги пратил на майната им - кефи си го да се казва така.

Имах съученик - Тервел, страшно много му завиждах за името.
                              Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Ние пък тук си имаме баба Кралица , така се казва.
                                Много свестна и уважавана жена от мен .
                                Да е жива и здрава и името и .

Поздрави !

П.П. Не виждам нищо смешно в името й.

П.П.1 - Моята фамилия като е Парталин трябва да ме е срам ли ?
                                Много "приятели" са ми казвали Парцалин ... ,ама аз не им обръщам внимание .
                                Вече спряха , ама май защото пораснах.
                                Москвич 408 , оня бежовия с четирите фара !
                                42°41'3.72"N 23°14'6.45"E

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X