Това с имената Уважаеми Колеги не е от вчера.С това са се занимавали поколения клинични психолози и психиатри.Името стигматизира(бележи) дадена личност за цял живот и много често му определя поведението и психопатията(доказан факт).Имаме безкрайни примери от сегашни дни.Дори леко изменение на името има пагубни последици има значение,пр. вместо Георги -Гошко,Кирил-Киро ,Михаил -Мишо,Иван-Иванчо.Напр.някой с името Волен(Болен или разхайтен, си въобразява че е модерен и ...../или че може да е свободен).Или фамилията ти да означава определена стопанска постройка,и така нататък.
МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
Като четох статията в линка видях следното сравнение-някой с името Нягул нямало да има успехи на любовния фронт.
Имам познат(беше ми съученик) и се казва именно така, само с една буква разлика-НягОл, и си имаше всичко което един пъпчив тийнейджър може да мечтае по отношение на гаджетата. Доста други с "нормални" имена си бяха доста по-назад от него. И аз в това число.
А този май и сега си има успехите...
Та не съдете за човека по името. Това което е написано в тази статия е вярно само за първото впечатление за човека. Т.е. докато се запознавате. След това името няма никакво значение, много по-важни са едни други качества, които се разкриват след време.
Като четох статията в линка видях следното сравнение-някой с името Нягул нямало да има успехи на любовния фронт.
Имам познат(беше ми съученик) и се казва именно така, само с една буква разлика-НягОл, и си имаше всичко което един пъпчив тийнейджър може да мечтае по отношение на гаджетата. Доста други с "нормални" имена си бяха доста по-назад от него. И аз в това число.
А този май и сега си има успехите...
Та не съдете за човека по името. Това което е написано в тази статия е вярно само за първото впечатление за човека. Т.е. докато се запознавате. След това името няма никакво значение, много по-важни са едни други качества, които се разкриват след време.
Аз пък съм забелязал че хората със рядко срещани имена и особенно фамилии преобладават във високите постове.
Това е втората част от една голяма глава в психиатрията-властта привлича патологичните личности,а простите народи(циганите) ги избират.
МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
Чайка Бележкова от списъка в статията всъщност беше много уважаван нотариус в София- в стария Нотариат на Попа. Името очевидно не и е попречило да направи добра кариера. Пропуснали са журналистката Весела Мусева и доц. Въгленова от клиниката по изгаряния в Пирогов Ааа...снощи пък чух за някой си Винету Кочев от Бургас
Коментар