Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да НЕ кръщаваме децата си

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как да НЕ кръщаваме децата си

Прошко идва от прошка и не виждам нищо лошо в името. Освен това познавам човека и е много точен. Виж да си кръстиш детето Памела Абигейл или Рикардо си е пълна простотия :>
    When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Още един пример...
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Minet-alternative.JPG
Прегледи:1
Размер:18.1 КБ
ID:5307083

Коментар

Принципно, всичко това около имената е точно така. Само че, много от примерите са изключително неуместни. Няма нищо лошо в старите, традиционни български имена като Нягул, нито пък в имената на цветя, нито дори в името на софийския кандидат-кмет, Прошко наистина е от прошка, а не от прошляк, или пр. още повече, явно е традиционно в семейството му, след като и фамилията му е такава. Фамилиите пък са съвсем друга тема, те представляват родословието и приемствеността в него, родова памет и т. н. в този дух - "благозвучието" им е последната (ако въобще им е) функция. Нищо достойно (дори напротив) не намирам в това да се отречеш от дедите си като от истинското Какалов, смениш името си на свръхбезличното Иванов, та ако ще - както ще да звучи то на тамбуктуански - това само като пример (но си е истински случай).
        Да дам и аз един пример: поне аз лично, не съм срещал по-крива гротеска от Ричард Груев (без това да има някакво отношение към личността на човека - както стана въпрос: имената не си ги избираме сами).
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Малко не е по темата, ама някой да се е занимавал да съставя родословно дърво - с имена, снимки и други данни.Да препоръчате софтуер от който сте доволни и откъде се търсят данни за прародители от 4-5 поколение назад.

Коментар

[QUOTE=davc;1634438]истинското Какалов, смениш името си на свръхбезличното Иванов, та ако ще - както ще да звучи то на тамбуктуански - това само като пример (но си е истински случай).
            QUOTE]

Кака на френски и руски е израз за нааквам се
            Дядо ми се е родил с фамилия Минков, в последствие я сменя на Какамов, за да подчертае че е от рода на Какамите( аз самия не знам за какво става дума).Поради разпространеното изучаване на руски през 50-те години, майка ми като моминска фамилия запазва Минкова, защото е имала руски приятели и прекрасно е знаела за неблагозвучността на Какамова.

Коментар

Църковни книжа, на свещениците личните записки. Общински архиви. Държавни архиви. Дневници и пр. лични книжа на предците. Библиотеки. Музейни хранилища. Документи за собственост на имоти и добитък. Всевъзможна книжнина свързана изобщо не само с рода, а и със съответното селище.
              Докъм 4-5 поколения назад, може да се търси във архивите на съвременната държава и да се открият хора, за които дори родата няма понятие. За по-назад, трябва да има все-пак някаква отправна точка т. е. все някакво родословие да е известно.

Коментар

[QUOTE=Стефан ШОПОВ;1634507]
                Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                истинското Какалов, смениш името си на свръхбезличното Иванов, та ако ще - както ще да звучи то на тамбуктуански - това само като пример (но си е истински случай).
                QUOTE]

Кака на френски и руски е израз за нааквам се
                Дядо ми се е родил с фамилия Минков, в последствие я сменя на Какамов, за да подчертае че е от рода на Какамите( аз самия не знам за какво става дума).Поради разпространеното изучаване на руски през 50-те години, майка ми като моминска фамилия запазва Минкова, защото е имала руски приятели и прекрасно е знаела за неблагозвучността на Какамова.
                Та той въпросният Иванов (Георги) - точно от същите съображения.
                И на мен (и всички българоговорещи) Путин ми звучи еди как си, ма той пет пари не дава за това... И от френски, и от всякакъв може да се дадат безкрай подобни примери.

Коментар

Айде стига сте циврили. Тия дни ще намеря един стар тефтер, и ще го окача тука.
                  Първото име там май беше Венера Дупева, покойница. Бях малък - впечатли ме. После записвах и други, нямах представа че след няколко години Марио-Педерасто, или Лусия-Дебила, ще станат паспортни данни.

Коментар

Вземете кой да е телефонен указател и вижте какво става в края (списъка) на всяка буква в него..!!! Гарантирани няколко часа смях!

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан ШОПОВ Преглед на мнение
                      Малко не е по темата, ама някой да се е занимавал да съставя родословно дърво - с имена, снимки и други данни.Да препоръчате софтуер от който сте доволни и откъде се търсят данни за прародители от 4-5 поколение назад.

Ползвал съм Agelong tree - купих си го онлайн - доста ми допадна но нещо ме домързя и не довърших дървото. Има тестова версия пробвай я. Ако откриеш нещо друго по-добро моля сподели.
                      When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Лимонка Крушова ! Е другко си да си в тон със сезона .

ВНИМАВАЙТЕ КАК КРЪЩАВАТЕ ДЕЦАТА СИ !!!

пОЗДРАВИ

Коментар

Е, аз имам едно приятелче Крум Ваньоздравов Янозов
                          ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

В Румъния вече вземат мерки по въпроса:

http://www.offroad-bulgaria.com/cont...mena-v-rumaniq
                            www.offnews.bg

Коментар

Винаги съм се чудел колко трябва да обичаш детето си, че да го кръстиш "Груйо"

Коментар

А имена като Ленинка и Сталинка, дали са давани от любов към децата или към нещо друго?
                                edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X