Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Свински грип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Свински грип

Към горното ще добавя, че двукратната (дневно) промивка на носа със солена вода или още по-добре тампони напоени със солена вода преди да се разболеем е в пъти по-ефикасно от който и да е противирусен препарат...
    VPetrov.photography

Коментар

Ако може някой да ме "светне" как антибиотиците влияят на вирусите...
      И ми прави впечатление как смело и безотговорно се изписват широкоспектърни антибиотици на корем, като отдавна не се сещам някой лекар да прави тест предварително за алергия, примерно или резистентност...
      Да живее фармацевтиката, най успешният бизнес....
      Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

В допълнение на горните съвети аз препоръчвам честото миене на ръце, даже да се ползва постоянното мазане на ръцете с антибактериален гел. Общувайте с хората на по-голямо разстояние и по възможност да се пазим максимално от леки настинки, защото от тях отслабва имунната ни система. Много витамини и здравословно хранене(По-малко на кръчма,повечко в къщи на топлинко)

Коментар

Първоначално публикуван от gadeff Преглед на мнение
          Ако може някой да ме "светне" как антибиотиците влияят на вирусите...
          Работата е дебела. По-горе някой писа за усложненията - които са си вече не от вируси, а от съвсем поддатливи на антибиотиците бактерии. Това е нещо като застраховка. Ако искаш да е Както Трябва, трябва да вземеш проби от няколко лигавици на пациента, след което да го затвориш в стерилна среда, за да не го налази още нещо. Като претеглиш вероятността това да стане добре, още повече с цената на цялото мероприятие, и сравниш това със обикновено скромните странични ефекти на антибиотика, става ясно че е по-добре да му се предпише широкоспектърен антибиотик и да бъде пратен да се "лекува" с него.

п.с.
          А за фармацевтиката имам много да казвам, но Правилата забраняват такива неща във Форума.

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
            Убедена съм, че цялата история около свинския грип е истерия, съдадена от фармацевтичните компании - ....... (цензурирано ).
            В момента, обаче, си върлуват някакви форми на грип ( или остра респираторна инфекция), които са доста скоротечни и се налага да действаме бързо при заболяване.
            Основното предпазно средство е да избягваме простуди и твърдо да вярваме, че "не желаем вируси и те няма да ни посетят". Изпробвано!
            Ако обаче сме се отпуснали и сме позволили инвазия, не бива да чакаме повече от ден-два - ако въпреки интензивното лечение няма подобрение - веднага на лекар и - сътветните антибиотици! Няма майтап - има много усложнения и рискът скоропостижо да се явим пред Свети Петър не си заслужава.
            Това го препоръчвам съвем съзнателно, макар да съм убеден противник на силно химизираното лечение, особено с антибиотици. Но дъщеря ми снощи се прибра с висока температура и въпреки веднага започналото лечение с ремантадин, чай, мед, лимон, вит.Ц и т.н. днес я заведох на лекар и печената иначе докторка веднага изписа Аугментин.
            Дръжте краката си на топло и се грижете за доброто си настроение - два чудесни способа да държите вирусите надалеч!
            Напълно съгласен! Аз мога да добавя още едно мощно средство. Детето ми вдигна температура - 39 градуса в събота, кашлица дълбока, хрема като чешма. Освен гореизброените (без антибиотика) преди лягане прилагам разтривки с 45 градуса домашна ракия (гроздова, може сливова). Вечерта спа като къпан, нито кашлица, нито сополи. На другия ден само вдигна до 37 за малко, но след втората вечер с ракиени разтривки се събуди (в понеделник) като нов - тичаше и скачаше и не си спомняше колко му е било зле!!!
            Show must go on!
            LZ1VES

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Работата е дебела. По-горе някой писа за усложненията - които са си вече не от вируси, а от съвсем поддатливи на антибиотиците бактерии. Това е нещо като застраховка. Ако искаш да е Както Трябва, трябва да вземеш проби от няколко лигавици на пациента, след което да го затвориш в стерилна среда, за да не го налази още нещо. Като претеглиш вероятността това да стане добре, още повече с цената на цялото мероприятие, и сравниш това със обикновено скромните странични ефекти на антибиотика, става ясно че е по-добре да му се предпише широкоспектърен антибиотик и да бъде пратен да се "лекува" с него.

п.с.
              А за фармацевтиката имам много да казвам, но Правилата забраняват такива неща във Форума.
              Не е точно така, даже никак. И да поставиш човек в стерилна среда все тая... ние си ги носим бактериите... Те съумяват да вземат превес чак когато поради друга причина (примерно вирусна инфекция) защитните сили са отслабени... Иначе сме покрити отвсякъде от какви ли не страхотии...

Също така въобще не си прав относно по-малката вреда от широкоспектърните антибиотици без нужда... Едно че в повечето случаи въобще не вършат никаква полезна работа и второ и там където не трябва предизвикават резистентност... Въобще лечение по този начин е като стрелба по врабчета с гаубица на тъмно нощем и в парка... Понякога пада някое врабче..., даже се случва и повече врабчета да дадат фира, само дето и разни други полезни сгради наоколо също...

И големият проблем тръгва за съжаление от докторите... Типичното Джи Пи дето има опашка от 24 пенсионери пред вратата, някъде в провинцията е много по зле от доктори Куин лечителката... за съжаление... Единственото ви правилно действие е ходенето при доктор с висока квалификация (в никакъв случай Джи Пи), например УНГ и то задължително от голяма и сериозна клиника, с постоянен опит, при това доказал се с практика... Всичко друго е далеч от медицината...
              VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                Типичното Джи Пи дето има опашка от 24 пенсионери пред вратата, някъде в провинцията е много по зле от доктори Куин лечителката... за съжаление...
                И, както много пъти сме казвали, не можем да имаме всичко, а от пневмония не ни се мре. Не казвам, че е най-правилното решение, това с антибиотика. Просто работи. Ако и да работи зле.

Коментар

Aнтибиотици ли?! Никога повече!

Веднъж, като студент се разболях. Може да е било грип, но по-скоро е било сериозна настинка, защото предния ден карах мотоциклет в еднометров сняг. Та лежа си аз с близо 40 градуса и бера душа, а загрижените ми съквартиранти викнали студентската лекарка. Млада, красива и отзивчива, но с почти никакъв опит, жената ми предписа няккъв силен антибиотик. На следващия ден така ми се изприщи устната кухина, че три дни дори вода не можех да пия... От тогава, вече 30 години, не смея и да си помисля за антибиотик... то и името му такова...
                  Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                  Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

А баща ми изпадна в кома.. После му 'баа маата по болници една година...
                    От антибиотици и алергична реакция...
                    Пък аз, като отида на зъболекар и ми казат "Я, тетрациклинови зъби.."
                    Демек - черни и в период на полуразпад.
                    Венеца на природата по еволюционната теория - Homo sapiens - носи в себе си некое друго кило бактерии, дето му позволяват да смила "ранъта", да дефекира коректно, да се бори с екзо и ендо-паразити и други такива екстри.. пък широкоспектърните антибиотици ич ги не е еня...
                    Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Нормален здрав човек няма нужда от антибиотици, те са предимно за удобство на лекарите (по-некадърната част) и тяхно спокойствие... Антибиотиците би следвало да се използват при изключителни случаи, неукрепнали организми, операции, хора с разклатено здраве...

И въобще повече се грижете за нещата докато сте здрави, за не му мислите толкова като се разболеете...
                      VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                        Нормален здрав човек няма нужда от антибиотици, те са предимно за удобство на лекарите (по-некадърната част) и тяхно спокойствие... Антибиотиците би следвало да се използват при изключителни случаи, неукрепнали организми, операции, хора с разклатено здраве...

И въобще повече се грижете за нещата докато сте здрави, за не му мислите толкова като се разболеете...
                        ...и пазете децата си и имунната им система....

Коментар

...и пазете децата си и имунната им система....
                          А, това е лесно. Един голям лист. На него бабата/тъщата/свекървата написва с едри букви:

Няма да водя детето на лекар без разрешение от родителите. Няма да давам лекарства на детето без одобрение от родителите.

Име, дата, подпис.
                          Листът се залепя на видно място.

Коментар

Според мен тези грипове ,както и спина са измислени от американците .Понеже станахме повече хора на тази планета от колкото е нормално и по някакъв начин това нещо трябва да се спре. Всичко е разработки на онези хора ,които командват света,това си е мое мнение.
                            0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Първоначално публикуван от lyubo73 Преглед на мнение
                              Според мен тези грипове ,както и спина са измислени от американците .Понеже станахме повече хора на тази планета от колкото е нормално и по някакъв начин това нещо трябва да се спре. Всичко е разработки на онези хора ,които командват света,това си е мое мнение.
                              Сещам се един виц по този повод... Горбачов на първо официално посещение в Щатите... Среща при "Закрити врата"
                              Обаче, един любопитко от охраната надзърта и - к'во да види.. Рейгън коленичил пред Горбачов... "...Товарищ Горбачов, я больше не смогу... - НАДО, Щирлиц, надо..."

Коментар

Сещам се един виц по този повод... Горбачов на първо официално посещение в Щатите... Среща при "Закрити врата"
                                Обаче, един любопитко от охраната надзърта и - к'во да види.. Рейгън коленичил пред Горбачов... "...Товарищ Горбачов, я больше не смогу... - НАДО, Щирлиц, надо..."
                                Рейгън не знам, по негово време нещата май бяха обратното. Но напълно приложимо за Буш2 или г-ца Райс...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X