Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Свински грип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Свински грип

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
    А бе не е баш тъй. Като се вземе предвид колко по-голяма е смъртността при този грип нещата стават доста различни. Омаловажаването, както и прекомерната истерия са еднакво опасни.
    Не съм склонен да омаловажавам но...
    Цитат:
    "Размножавайки се в респираторния тракт, вирусът на грипа предизвиква разрушаване на ресничестия епител, чиято физиологична функция е да прочиства дихателните пътища от прах, бактерии и др. Ако ресничестия епител бъде разрушен, той не може пълноценно да изпълнява защитните си функции и бактериите по-лесно проникват в белите дробове. Така се появява опасността от развитие на бактериална суперинфекция.
    • Най-често срещаното усложнение е пневмонията - вторична бактериална инфекция предизвикана от Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae или Staphylococcus aureus. Първичната вирусна пневмония е рядко усложнение, което се характеризира с висока смъртност. Възниква в случаите, когато грипът е предизвикан от вирус с висока вирулентност. Тогава се развиват скоротечни смъртоносни хеморагични пневмонии, които траят не повече 3 - 4 дни. Наблюдават се при болни, страдащи от хронични заболявания на сърцето и белите дробове, придружени от застойни явления в белите дробове."
    Това за грипа по принцип.

Коментар

Объркват се понятията. Много. Грипът по принцип е сериозно заболяване и трябва да се лекува. ВСЕКИ ГРИП. Но не всяко вдигане на температура е "грип", както обикновено го наричаме. Класическата ни безотговорност се заплаща скъпо при такава ситуация. И не-няма да отида до аптеката, за да взема каквото и да било. Ще отида при лекар. Правят се съответните изследвания и се назначава лечение. Самолечението е опасно! Можете да завършите в интензивното или на още по-студено място...

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
        Точно обратното Тихомире..., до момента смъртността от този грип е по-малка... от средно статистическата... Но пък рекламата е по-голяма...
        Венци, последните данни които гледах за САЩ съвсем не са такива. Там смъртността рязко се е увеличила и което е най-обезпокоителното, при децата особено много.
        http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=262350

И доколкото знам точно по-високата смъртност при вируса А(H1N1) отколкото при "нормалните" грип-ове е причината за за шума около него.

Коментар

Само да вметна, че лечение за вирусни инфекции от рода на грипа всъщност няма... Като изключим разните препарати от рода на Ремантадин и т.н. които са много далеч от панацеята по въпроса всичко друго е блъф... Лекуват се евентуалните последици което е вече друга тема и влиза в полето на много медицински специалности... които може да са десетки...

Най-доброто известно за сега средство е почивка, пиене на много течности... друго няма...
          VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
            Венци, последните данни които гледах за САЩ съвсем не са такива. Там смъртността рязко се е увеличила и което е най-обезпокоителното, при децата особено много.
            http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=262350

И доколкото знам точно по-високата смъртност при вируса А(H1N1) отколкото при "нормалните" грип-ове е причината за за шума около него.
            Ти остави медийните шумотевици и дай изследване от сериозна институция... Нищо не се е повишило никъде...
            VPetrov.photography

Коментар

Колега, не се заяждам с теб по никакъв начин.
              Не се заяждаме, говорим.
              Не съм препоръчвал досега Тамифлу, на село май и не знаят и че съществува. Двама починали в звездния Кувейт и двама в България / трета глуха от към хигиена и профилактика в момента/, до сега хм.... И то единия токсикоман, за другия не знам. За мен до момента не е по различен от всеки сезонен грип. Поздрави от Варна

Коментар

'ора, темата е шеговита.Обърнахте я на смърт и статистика.Днес 5 пъти влязох да я прегледам и все се смях на отлъчения прасчо от племето.

Коментар

Пиша пак, в отговор на лично съобщение.
                  Умрелите не са медийна измислица, нали.
                  Един медикамент /в случая Тамифлу/ се разрешава за употреба след изпитания, далеч надхвърлящи мнението на неколцина наши инфекционисти. Ефикасен или не, той е единствения, препоръчан за употреба от СЗО при грип. Пак повтарям, малко знаем за този вирус, за да се панираме или да го игнорираме. Защо протича по-тежко при млади? Моето скромно мнение е, че преди години е циркулирал същия или подобен вирус и по-възрастните имат някакъв имунитет, а младите - не. Не препоръчвам в никакъв случай безконтролно самолечение с Тамифлу. По-горния пост беше към колега, лекар. Твърде малко пациенти се насочват за изследване, за да знаем точния брой заболели.
                  Официално препоръчвани мерки - миите си ръцете. Ако нямате с какво, използвайте спирт-съдържащи влажни кърпички.
                  P.S. Не съм фен на безпричинното тъпчене с лекарства. Големият ми син е на 15 год, до момента е пил антибиотик 4 - 5 пъти в живота си. Колцина от вас ще кажат същото? Аз съм пил антибиотик за последно 1992 год.
                  Ако утре обаче се почувствам със симптомите на въпросния вирус, ще обмисля сериозно кое е по-добре - 37 лева за безполезнен медикамент или риска друг да ми ползва регистрацията във Форума.

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                  Само да вметна, че лечение за вирусни инфекции от рода на грипа всъщност няма... Като изключим разните препарати от рода на Ремантадин и т.н. които са много далеч от панацеята по въпроса всичко друго е блъф... Лекуват се евентуалните последици което е вече друга тема и влиза в полето на много медицински специалности... които може да са десетки...

Най-доброто известно за сега средство е почивка, пиене на много течности... друго няма...
                  Не, не.
                  Говорим за високостепенна вирулентност, причиняваща дихателна недостатъчност и токсичен шок, а не за вторични инфекции и последващи усложнения.
                  Има все пак няколко противовирусни препарата, не само чай от шипки.

Първоначално публикуван от Kent Преглед на мнение
                  Не се заяждаме, говорим.
                  ....... Поздрави от Варна
                  Поздрави от Самоков.
                  Ааапчихххх...
                  Наздраве!
                  И излизам от темата, че май досадих....
                  Последно редактирано от Тихомир; 28-10-09, 22:24.

Коментар

Доколкото се поразчетох двата препарата които се препоръчват при грип изобщо освен "панацеята" Тамифлу са именно Ремантадин (простете ако го пиша грешно) и Изопринозин. Първото е доста старо - използва се от повече от 40 години и ефикасността му е малко вяла основно 'щото вируса на грипа има лошия навик да мутира усилено. Изопринозина бил относително новичък и не действа директно на грипа както Ремантадина (който спира една от фазите на "впръскване" на вируса в клетката... май?) а на имунната система, подсилвайки я срещу вируса на грипа.

Ремантадин не съм пробвал, ама сега съм на Изопринозин, 'щото имам грип. Откъдето можете да се досетите идва и интереса ми

А, и един плюс на не-антибиотичните препарати - могат да се ползват с греяна ракия! И това ако не е предимство...

ПП - Ако ви допадат апокалиптични книжки прочетете "Денят на възраждането" на Сакьо Комацу. Старичка е, ама много добра! И там точно грипоподобен вирус погуби човечеството
                    What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

Не зная къде е истината, но при условие, че изключително рядко бледувам, вчера почти цял ден не можах да сваля 40-те градуса...Първо беше сина ми, на следващият ден- аз, а днес и жена ми не е на работа...Спортувам активно, храня се пълноценно, поддържам добра хигиена и въпреки това ми се разказва играта...
                      Почвам да си мисля, че някой мръсник, в нечия лаборатория твори разни инфекции и пускайки ги на воля, пуска и предварително направеният бъркоч,наречен "противогрипна ваксина"...Сигурно някой ще каже "аман от конспирации", но не ми се струва нормално всяка година гриповете да мутират от гаден, в по- гаден.....
                      08седемшест5едно513четири

Коментар

До сега се шегувахме с приятели, но като гледах одеве новините се убеждавам, че нещата са наистина сериозни и риска всеки да се зарази с грипа е доста голям. Препоръчвам на всеки при проблеми, температура и т.н. своевременно да се консултира с лекар. Е, разбира се ако си настинал за 2 дни или кихнеш не е нужно да изпада в паника човек или да тича при лекаря при всяка дреболия.
                        http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                        http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
                          Сигурно някой ще каже "аман от конспирации", но не ми се струва нормално всяка година гриповете да мутират от гаден, в по- гаден.....
                          Нормално е, защото нямат механизми за опазване на генома в оригинален вид и всяка промяна се запазва. Всъщност нямат механизми за абсолютно нищо и, строго погледнато, вирусите не трябва дори да се броят за живи неща.
                          Когато мутира в нещо ново, може да стане по-безопасен и тогава никой нищо не забелязва, защото няма епидемия или въобще не причинява инфекция. Може и да остане непроменен по същество, по "силата" си. А може и да стане по-опасен - тези случаи се забелязват веднага и затова ни се струва, че всяка година е по-зле. А то не е, или е по изключение (догодина ще е по-леко, примерно).

Но по правило никога вече не е същият като миналогодишния. Цикълът не е непременно "годишен", просто с промяната на сезоните (тоест температура, влажност и пр.) рискът от заразяване с каквото и да било също се променя циклично и оттук говорим за "миналогодишния" вирус.

Ако има реална тенденция да стават все "по-гадни", то причината вероятно може да се открие в глобализацията - целият свят вече пътува от някъде за някъде. Безброй азиатски и африкански гадости, доскоро дремели безобидно в степта и джунглата всред естествено имунизираното срещу тях местно население, изведнъж се оказват в центъра на Европа. Кофти...

Относно "конспиративните теории"...
                          Защо им е на белите хора да произвеждат нискоефективни гадости като грипове, които да разпространяват пак всред белите хора ? Това няма особена логика и по двете направления.
                          Ако държите на конспиративните теории - посветете се на тази за СПИН-а. Е те тва е сериозна конспиративна теория Никви грипове, никви пет лева. Директно голямата тесла по негрите. За съвсем друга ефективност говорим вече )) Шегувам се, разбира се...

П.С.: За малко да забравя - картинката с горската банда е жестока Вицовете за Мечо Пух и Прасчо - също. Някой спомня ли си онзи единствен виц от серията, в който прасето де факто успя да прецака мечока, а не обратното, както е в останалите 99% от случаите ?
                          Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Прикачени файлове
                            Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                            A2 (+)

Коментар

Не съм склонен да омаловажавам но...
                              Цитат:
                              "Размножавайки се в респираторния тракт, вирусът на грипа предизвиква разрушаване на ресничестия епител, чиято физиологична функция е да прочиства дихателните пътища от прах, бактерии и др. Ако ресничестия епител бъде разрушен, той не може пълноценно да изпълнява защитните си функции и бактериите по-лесно проникват в белите дробове. Така се появява опасността от развитие на бактериална суперинфекция.
                              • Най-често срещаното усложнение е пневмонията - вторична бактериална инфекция предизвикана от Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae или Staphylococcus aureus. Първичната вирусна пневмония е рядко усложнение, което се характеризира с висока смъртност. Възниква в случаите, когато грипът е предизвикан от вирус с висока вирулентност. Тогава се развиват скоротечни смъртоносни хеморагични пневмонии, които траят не повече 3 - 4 дни. Наблюдават се при болни, страдащи от хронични заболявания на сърцето и белите дробове, придружени от застойни явления в белите дробове."

Това за грипа по принцип.
                              Тези неща "работят" само ако сте добре обработени от медиите, и ако вярвате в грипове. Да не съм голсловен ще кажа че баба ми почина на 95 години, ако ще (извинявам се за израза)и да съм и кихал в лицето когато съм бил болен нищо и е нямало.
                              Баща ми е същата работа. За него всичко идва от настинка. Не се ли е простудил, от грип не може да го разболее и Юксел Къдрицата..
                              Та така. Не отричам медицината - просто факти.
                              И за да съм полезен на темата ще ви кажа само едно - хич да ви не дреме какво говорят по телевизия и прочие.. хапвайте чесън защото само това е единственото ефикасно нещо срещу грип. В болницата и аптеката няма да ви посъветват за това.. на тях сега им е жетвата ..
                              Язък за Прасчо - поне можеше да го изядат(Сещате се пръжки с лук). Сега отиде зян.
                              Последно редактирано от kirech; 29-10-09, 22:29.
                              CITYEL

Коментар

Първоначално публикуван от kirech Преглед на мнение
                                Тези неща "работят" само ако сте добре обработени от медиите, и ако вярвате в грипове. Да не съм голсловен ще кажа че баба ми почина на 95 години, ако ще (извинявам се за израза)и да съм и кихал в лицето когато съм бил болен нищо и е нямало.
                                Баща ми е същата работа. За него всичко идва от настинка. Не се ли е простудил, от грип не може да го разболее и Юксел Къдрицата..
                                Та така. Не отричам медицината - просто факти.
                                И за да съм полезен на темата ще ви кажа само едно - хич да ви не дреме какво говорят по телевизия и прочие.. хапвайте чесън защото само това е единственото ефикасно нещо срещу грип. В болницата и аптеката няма да ви посъветват за това.. на тях сега им е жетвата ..
                                Язък за Прасчо - поне можеше да го изядат(Сещате се пръжки с лук). Сега отиде зян.
                                Колега,
                                чукай на дърво реалността да не реши да ти доказва колко много грешиш.Аз бях на абсолютно същото мнение като теб, докато не ми се наложи да проумея, че въпреки килограмите изяден чесън, ежедневният спорт, силната храна и огромната доза непукизъм има нещо, което само за няколко дена ми припомни, че сме много чупливи, както пееше чичо Стинг...
                                Аз поне, след два дена с 40 градуса температура, която със стандартните аналгин с витамин ц и кърпи с оцет успявах да сваля за един- два часа до към 38 градуса, вдигнах бялото знаме, без капчица идея да продължавам борбата с домашно самолечение...
                                Та така...Умната- има къде, къде по- интересни начини да демонстрираме издържливостта си...
                                08седемшест5едно513четири

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X