Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Свински грип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Свински грип

Първоначално публикуван от kirech Преглед на мнение
    Тези неща "работят" само ако сте добре обработени от медиите, и ако вярвате в грипове...
    Колега, защо не го кажеш на роднините на починалата вчера училищна директорка от Враца, мисля, или на другата жена от Мездра?
    http://society.actualno.com/news_268457.html

Казах нейде по-горе
    Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
    ... Омаловажаването, както и прекомерната истерия са еднакво опасни.
    и все още смятам, че проблемът се омаловажава и подценява. А това е опасно защото всяка грешка се заплаща прескъпо. С човешки животи.

Коментар

Колеги, нека се опитаме да бъдем малко обективни и да се поддаваме на евтини медийни сензации... Всяка година от усложнения след прекарана вирусна инфекция умират хиляди човеци... И тази не прави изключение, със сигурност и следващата... Само дето миналата имаше птичи, тази свински, а следващата ще е рибешки... За баламите които трябва да закупят съответните количества ваксини и медикаменти... А умиращите ги е имало и преди и сега, със сигурност и догодина...
      Последно редактирано от Венцислав Петров; 31-10-09, 22:17.
      VPetrov.photography

Коментар

И аз съм на мнение, че не бива да се подклажда излишна паника. Хора умират всеки ден, Бог да ги прости!, но така е било винаги, при всяка атака на грипа! А това е "само" вирус тип "А".........

Коментар

Винаги през изминалите години много хора са умирали от всякакви видове грип.Естествено тези хора са имали други здравословни проблеми и имунната им система е била слаба.Организмът плюс съществуващите лекарства не е могъл да се пребори с вируса.Нищо ненормално не се случва.
          Това го обясниха много лекари със съответните научни титли по всички национални телевизии.
          Защо журналистите продължават да раздухват проблема мога само да гадая???

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
            Защо журналистите продължават да раздухват проблема мога само да гадая???
            Защото скоро не е имало застреляна голяма мутра.
            Гнусни жълтури

Коментар

Ходил по младите, ходил по свинете. Ами мен защо ме хвана дали защото понякога се дъжа като свиня ( ) или другата част на щама е усетила младежа в мен
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

дядо владо, ти си си младеж! Ко се прайш?

И мен ме е тръшкал грип и съм щял да мра, но не умрях.

Иначе на писалите към мен по-горе, мога да кажа следното:
                Никой, не казва да не ходите на доктор. Просто казах, че баба ми (дето почина на 95 години) и баща ми не са "вярващи" като вас/мен, в грипове и не боледуват (аз поне опитвам да съм като тях).
                Не е гаранция че ако ви хване магарешки грип ще умрете.
                Е сега ще ви покажа как една китайка остана жива след случка дето поне аз от опитност знам, че има 100 % смъртност. Какво искам да кажа с този пример? Има някои неща дето не са в наша власт - трябва да се примирим с този факт и да се успокоим. Бре, животец мил.

Хайде наслаждавайте се:
                http://izismile.com/2009/10/30/woman...ck_5_9_mb.html
                Последно редактирано от kirech; 02-11-09, 12:09.
                CITYEL

Коментар

Някъде из нета
                  А овчи грип нема ли бе, таварищи? А говежди грип що да не придумаме? Ами рибешки грип нима не може да се изобрети, ето, навлизаме в летния сезон, един рибешки грип би ни подействал добре, а? Аз само предлагам де, учените хора да кажат дали може или не може. Ами жабешки грип нима не може да се изобрети? Жаби бол и нашите предели, няма да се излагаме я?! Ами кучешки грип как така да няма, не е справедливо да ги дискриминираме горките кученца? Толкова бродещи кучета има из нашите градове, че ако се появи кучешки грип, сензацията ще бъде на висота, Бенатова, що дремеш, аз ли да те уча где е златната мина?! Леле, таварищи журналисти, излагате се нещо, я развихрете въображението си, стига сте ни занимавали с някакъв си там банален свински грип! Хайде, на хаирлия да ни са новите грипове, тия дне току-виж почнали да ни занимават с някой по-интересен грип, от който бабите да изтръпнат от ужас и от кошмари!
                  Едно е сигурно,
                  повечето тук са болни от оффроуд грип а за него лек няма
                  и е много заразен
                  Всичко друго е за бабичките и хипохондриците дето не стават от пред TVто

Коментар

Баща ми казва че грипа без лекарства минава за една седмица,а с лекарства за седем дни...
                    За профилактика яжте повече чесън и пийте греяно червено вино с малко черен пипер.
                    Все пак ако има усложнения,задължителна консултация с лекар.
                    Great Wall Steed 6.

Коментар

Момци, майка ми е лекар в Окръжна, точно в инфекциите. Каза, общо взето, че тоя грип не е таш*к работа - доста по-заразен е от другите подобни, и особено ако имаш някакъв респираторен проблем, влакът за ТАМ не е илюзия. Тя лично препоръча да блъскам Осцилококцинум до припадък, чайове, мед, повече течности, витамини и т.н. Тамифлу било много добро лекарство за свинския ако все пак те тръшне, но не по-лошо се справял и Ремантадина. И задължително отидете на лекар при съмнения за грип, щото от самолечение някои хора си заминаха...

Коментар

Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Втасахме я... свинете си го връщат

Децата ще го мразят с години.

Коментар

Доколкото си спомням последното изречение от Хипократовата клетва е "Заклевам се, че по силата на знанията си ще върша всичко, в което се кълна". Ако "силата на знанията" на сегашното министерство е бедна, да си отива, защото в смисъла на тази клетва те носят дори наказателна отговорност.Помислете само/аз имам наблюдение/ какво се случва с бремените жени. Цялата бременост тя ще износи в ужас да не заболее от "свински грип", а се знае ,че вътреутробното развитие и психическо здраве определя в много голям процент бъдещето развитие на детето. И тази морална увреда върху здравето на хората - масовата хипохондризация, е просто защото не сме достатъчно информирани. Престъпление в наказателен смисъл!

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Петров Преглед на мнение
                              Баща ми казва че грипа без лекарства минава за една седмица,а с лекарства за седем дни...
                              За профилактика яжте повече чесън и пийте греяно червено вино с малко черен пипер.
                              Чесънът наистина много помага, но аз съм го пробвала в комбинация с греяна ракия и мед.

Така че, кеф ви вино, кеф ви ракия и повечко почивка и сън.

А иначе - имайте милост към Прасчо...
                              Да опознаем България, за да я обикнем и да я пазим чиста!

Коментар

Убедена съм, че цялата история около свинския грип е истерия, съдадена от фармацевтичните компании - ....... (цензурирано ).
                                В момента, обаче, си върлуват някакви форми на грип ( или остра респираторна инфекция), които са доста скоротечни и се налага да действаме бързо при заболяване.
                                Основното предпазно средство е да избягваме простуди и твърдо да вярваме, че "не желаем вируси и те няма да ни посетят". Изпробвано!
                                Ако обаче сме се отпуснали и сме позволили инвазия, не бива да чакаме повече от ден-два - ако въпреки интензивното лечение няма подобрение - веднага на лекар и - сътветните антибиотици! Няма майтап - има много усложнения и рискът скоропостижо да се явим пред Свети Петър не си заслужава.
                                Това го препоръчвам съвем съзнателно, макар да съм убеден противник на силно химизираното лечение, особено с антибиотици. Но дъщеря ми снощи се прибра с висока температура и въпреки веднага започналото лечение с ремантадин, чай, мед, лимон, вит.Ц и т.н. днес я заведох на лекар и печената иначе докторка веднага изписа Аугментин.
                                Дръжте краката си на топло и се грижете за доброто си настроение - два чудесни способа да държите вирусите надалеч!
                                НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                                Omnia vincit amor !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X