Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Агресивна крава!?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Агресивна крава!?!

Преди 5-6 години, развеждах един приятел из с. Аламовци. Това е малко селце, с около 600 житела, край границата с Гърция. Селото е с денивелация около 70 метра и до по-голяма част от къщите не може да се стигне с автомобил.
    Та вървим си ние по едно сокаче, широко не повече от метър и половина, а срещу нас дребна кравичка (източно родопско говедо). Една старица, зад кравата, усилено ръкомаха и се опитва да ни обясни нещо на местния диалект. Местен младеж, който вървеше зад нас, енергично се метна на оградата... Спряхме и се зачудихме какво се случва, че бабата ръкомаха толкова енергично, а младежът скочи върху оградата. В този момент, кравичката мина покрай нас и едва тогава схванахме, че старицата ни вика, да се пазим, щото "кравана боде". Явно тази крава "бодеше" само местните, познати и хора, а нас, чуждите, не ни уважи...
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

"Ако не е вярно, добре е измислено"..шегувам се, разбира се. Добре, че сте се отървали без поражения. Поздравления за стила..защо не пробваш да пишеш!
      Ние имахме подобна случка миналата седмица на яз. Широка поляна. Дойде едно кротко животинче и стартелно проучи всичките ни хранителни припаси, които успя да намери извън палатките. Не беше агресивна, но по никакъв начин не можахме да я отпратим, докато не си задоволи любопитството. Все пак са големи животни и трябва да се съобразяваш с масата, не става да се сбориш с такова...
      00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Ако оставим настрана смешното, то случката си е доста опасна. Виждал съм Лада след двубой с такава бесна крава.
        Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
        -----------------------------------------------
        Питието определя съзнанието....
        -----------------------------------------------
        0887770735

Коментар

Първоначално публикуван от trajal Преглед на мнение
          Ако оставим настрана смешното, то случката си е доста опасна. Виждал съм Лада след двубой с такава бесна крава.
          На същата поляна имаше паркирана и една Волга, такава една с халогени. Та при първата атака срещу кучето, същото стоеше между кравата и Волгата. Ел Торо спря на педя от колата, не пожела да се пробва с нея.

Коментар

Любо , добре сте си изкарали !!
            Преди 7-8 години и аз така вероломно бях нападнат , само че от пръч . Разхождахме се с жена ми (тогавашната) около Боженци , и по едно време нищо ниподозиращи бяхме заобградени от стадо кротки козички , баба пастирка и един агресивно настроен козел с неясна сексуална ориентация (вероятно гей) и коварен поглед. Спряхме с благородното намерение да изчакаме преминаването на процесията , когато въпросния пръч даде старт на сексуалната си инвазия . Първоначално с цел заблуда на врага (в мое лице) насочи нагона си към жена ми , обаче аз откривайки конкуренция в негово лице и предугаждайки нечистите му намерения успях да скрия жената зад мен доста чевръсто (бях с три секунди по-бърз от тока) и с голи гърди срещу амбразурата (сиреч пръча) взех да организирам кръгова отбрана . Тя се състоеше в тва ,че аз стоях в центъра на полесражението , като около мен кръжаха с равномерна скорост и амплитуда жена - пръч , жена - пръч и т.н. Несъгласен с статуквото на терена реших да премина в нападение . С един два ритника му се представих официално и успях да му привлека вниманието . Тогава обаче ТОЙ разкри истинската си същност - харесваше мъже . Направи опит да ме възкачи ( пък аз съм 187см.) и след един мерен ритник го върнах в неговия ъгъл за размисъл . Явно не измисли нищо друго защото поднови атаката със същата стратегия .
            В този миг обаче, сигнала за атака аз дочух.. ( под формата на окуражителни възгласи: " Удари го баба , удари го" от страна на пастирката) И така освободен от морални скруполи , под знамето на победата и под звука на тръбата(да се разбира "бабата") с песен на уста(тука лъжа) се понесох в атака ...
            Имаики предвид , че челото му е много дебело реших да се съсредоточа в/у вратъ му, и корема за къчовете които хвърлях в негова посока . Инвазията ми се очерта като успешна,щото насилника взе да дава задна и премина в отстъпление .
            Бях твърдо решен да стигна до край , но отново същата тръба (бабата) взе да свири отбой с непознатия за мен сигнал : " Ши гу убииш ма баба , ши гу убииш..." и аз под натиска на здравия разум ( две пищящи жени) и задовоството от превзетите територии оттеглих нападението .
            Та така с животните , след тази случка остана само веселия спомен и натрапчивата миризма на разгонен пръч по дрехите ми ( използваше химически оръжия мръсникът)
            ‎По 2 литра са само млякото и сока !
            WJ 4.7

Коментар

Поучително, много поучително. От дърт пръч не знаеш какво би могъл да очакваш. А и много добре разказано.
              Въобще темата се очертава като аламанах на опасните безопасни животни, затова няма да описвам случки с глигани, на които съм бил просто свидетел, обаче като ми дойде музата, ще опиша една случка с моята малоумна котка, кочто стана преди 2 седмици - пак на същата река, обаче в региона на долното и течение.

Коментар

Чакам с нетърпение
                ‎По 2 литра са само млякото и сока !
                WJ 4.7

Коментар

Kaто стана дума за котки се сетих за една такава разбойница... Преди десетина години държах една мелница и сред многото животни, които имах в двора беше и една улична котка Вася, която бях намерил на улицата като малко коте и я бях прибрал. Та същата тази Вася беше много гальовна и добра до момента в който си родеше малки. Тогава в главата й влизаха хиляди дяволи и ставаше най-безумно храброто и агресивно животно което съм виждал. Така без да се замисли и за секунда нападна възрастна немска овчарка водена от стопанина си на разходка. Кучето би такъв унизителен отбой, че собственикът й остана изключително изненадан и изумен. Същата котка ден след това така се нахвърли върху пазача ми, носещ в ръцете си булонка, че той едва успя да скрие кучето в канцеларията за да се опази от котката която му се нахвърляше макар той да не държеше вече нищо. Едва след като я взех в ръце се успоки, но той беше доста жестоко изподран. Няколко дни след пазача зверкинята нападна мой приятел имащ неблагоразумието да влезе с кучето си вътре в територията й. Той едва успя да го скрие в колата си и то с цената на няколко дълбоки рани. Какво беше удивлението ни обаче когато котката, виждайки затвореното в колата ошашавено куче се метна на предния капак и се опита да го нападне през стъклото.
                  А всъщност си беше най-нормална котка.

Коментар

Първоначално публикуван от Любо Димитров(lama69) Преглед на мнение
                    На същата поляна имаше паркирана и една Волга, такава една с халогени. Та при първата атака срещу кучето, същото стоеше между кравата и Волгата. Ел Торо спря на педя от колата, не пожела да се пробва с нея.
                    Може да е яла попарата от кола вече...

Посмях се, и на твоята одисея и на приключението на Stank, то отстрани винаги е весело, особено като е така добре разказано
                    На живо обаче работата е сериозна и едва ли ти е било много до смях.

Само веднъж ме е нападал едър рогат добитък, някакво гламаво биче, обаче немА късмет, щото бях на крачка от колата. Признавам си, колата си беше червена. Освен това обаче беше и москвич, тоест не ми свидеше особено, а и нещо ми падна пердето (ееех, кога бяхме на 25...) и си ги премерихме ... килограмите. Резултат 1:0 за москвето.
                    Бика с помлян крак, собственика само със синини, щото после дойде да се прави на мъж, москвето без загуби.
                    И не, собственика не съм го бил аз. Лепна го един съсед, чиято дъщеричка от няколко дни се напикаваше нощем след среща със същия бик...

Та, проверено е: за да няма ядове с крави и прочее добитъци, използувайте метода на Златко Илиев Щото добитъка може и да не носи отговорност, но собственикът/пастирът носят и още как.
                    Ако се наложи да се "газите" с крва или бик, не налитайте фронтално, шанса да останете без радиатор е много голям. Отстрани в краката или главата, ако е наведена за атака. Ако няма как отстрани - подлагайте калника, може и да се сгъне, най-много да се простите с някой фар, но добичето е гарантирно в нок-аут, а колата в движение. А това си е важно, ако сте някъде на майната си. И най-добре да не ви се случва
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Не се сдържах да не напиша нещо. Евала, евала на Любо и на Stank. Така не си спомням откога не се бях смял.

Коментар

преди няколко години ,тъкмо дядката ми беше подарил за рождения ден една въздухарка ама яка,и едно теле около метър високо имаше неблагоразумието да ме подгони.....после дядката го плаща,но суджуците беха много добри,може да направя пак некой излет,защото кравата на комшията ме нерви много,ми то да е крава ок,ми то като бизон реве по цялл дееен.....

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                          А и с тази червена джипка... Пак добре, че не е подгонила Ферозата, че по тегло кравата си е половин джип

Между другото - вие нали за пилци бяхте тръгнали, къде намесихте едър рогат добитък?

Живи и здрави ли сте всички?
                          Кравата си е ЦЕЛ жип...
                          Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
                            преди няколко години ,тъкмо дядката ми беше подарил за рождения ден една въздухарка ама яка,и едно теле около метър високо имаше неблагоразумието да ме подгони.....после дядката го плаща,но суджуците беха много добри,може да направя пак некой излет,защото кравата на комшията ме нерви много,ми то да е крава ок,ми то като бизон реве по цялл дееен.....
                            През цялото време се питах ако Любо е имал пушка и беше гръмнал кравицата, щеше ли да успее да докаже, че е е бил в състояние на неизбежна самоотбрана.
                            Mitsubishi Pajero 2800+
                            Stop the earth I want to get down

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
                              Каква е тази въздухарка, че трепе теле?
                              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                                Каква е тази въздухарка, че трепе теле?
                                То горкото е умряло от смях...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X