До: OMV бензиностанции
Може да не съм бил ясен,ще поясня.Примерно в цистерната саното налягане на газта е 5-7атмосфери,наляането на бутилката в колата е 10атмосфери и помпата взема тези 5-7атмосфери и ги прави на 15-20,за да може да ти вкарат газ,да преодолее налягането на автомобилната бутилка с по-високо естественно.И както следва в колатати влиза газ с голямо налягане,щом е с голямо налягане съответно,ако не ти работи изключвателя на нивомера тези25литра и малко повече си ги има,но просто са по збити(така да се изразя) в бутилката.Примера със сринцовката:Вземаш една 5-кубика спринцовка.Изпомпваш с нея 3-кубита вода.Запушваш от пред с помоща на показалеца,и натискаш спринцовката до 2-кубика.Какво се полочава,3-кубика вода станали на 2-кубита
Затова никога не трябва да се пълнят дали щеса готварски бутилки или автогазови,поради опасност от гръм.Трябва да има винаги празно място в бутилките,зада се разширява и свива самата газ!Държавната метрология замерват всички газстанции поначин ,по който се спонена по-нагоре в цитатите(с техен разходомер и дисплей)!Ако не съм бил ясен,ще се опитам пак да разясня!
Първоначално публикуван от ANARCHY
Преглед на мнение
Затова никога не трябва да се пълнят дали щеса готварски бутилки или автогазови,поради опасност от гръм.Трябва да има винаги празно място в бутилките,зада се разширява и свива самата газ!Държавната метрология замерват всички газстанции поначин ,по който се спонена по-нагоре в цитатите(с техен разходомер и дисплей)!Ако не съм бил ясен,ще се опитам пак да разясня!
става въпрос за бензиностанция Петрол близо до Трето Раьонно в София. Свърши ми бензина на атв-то и отидох до там с колата за да сипя в туба , тубата 4 литра. Почвам аз да сипвам и гледам да си сипвам вътре в тубата и да не разсипвам. Напълних около 2 - 2.5 литра и случайно погледнах колонката която показваше че съм сипъл 5.25 литра и дължа към 13-15 лв. Пускам веднага пистолета а колонката продалжава да навърта но бензин не тече 
Коментар