Обява

Свий
Няма добавени обяви.

OMV бензиностанции

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• OMV бензиностанции

Да ви разкажа как вчера успях да заредя в ПОЧТИ празната ми газова бутилка, малко над 26 литра газ, при положение че самата тя е 25 литра.
    Първоначално си помислих че се е разтегнала... оказа се че не е
    след като попитах как е възможно, ми обесниха за новата им свръх технология за вкарване на газта на по високо налягане (която е в течно състояние) и че така се събирали повече литри и колата минавала повече км.
    Попитах ги дали не са почнали и бензина да го компресират, но като се позамислих, сигурно наличието на вода ги спира, може би технологията не е чак до там развита и згъстяването на вода си е проблем...

подобно нещо се случи и събота но разликата не беше чак толкова фрапираща - пак на OMV

интересно ми е дали и някой от вас е имал подобна чест да му бъде заредена "компресирана" газ

До: OMV бензиностанции

Добре де!! ти защо не им тегли една майна и не зареждаш другаде?

Провери си бутилката, вземи си паспорта и отивай при управата, литрите са си литри!!! от газообразно в течно и от там остава само двърдо състояние....
    Т5
    Crossrunner

Коментар

Колега, да ти разкажа и аз случка /преди около 3 години/.
      Русе, OMV бензиностанция на бул."Липник", газколонка.
      "Пистолетът" на газколонката включен в контролна апаратура на "Метрологията", а от контролата друг маркуч към бутилката на моята кола. Зареждаме, зареждаме... и хоп на колонката дисплея показва 35 литра, а на контролата - 33.2 /за милилитрите след 33 помня че бяха по-малко от 500/. На въпроса ми към персонала по кое показание ще плащам горивото отговориха "Емиии... по колонката".
      Това ми беше последното посещение на тази верига бензиностанции.
      OMV ли? ...

Коментар

И на мен ми се случи веднъж , наляха ми 4-5 литра отгоре , но явно предпазния клапан е заседнал понеже после минах доста километри повече при следващото зареждане всичко беше нормално .
        Ако забележите , че бутилката ви е събрала повече в никакъв случай не паркирайте директно след зареждането особено на слънце по-добре да се минат 20-30км че така стават експлозиите .
        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Принципно в повечето случаи става дума именно за този клапан. Случва се обаче и да послъгват доста сериозно. На мен веднъж в бутилка с обем 38 литра, която до задействане на клапана побираше около 32 ми наляха 43 литра газ... На въпроса ми как стана тоя фокус момчето на колонката което наливаше само вдигна рамене - дадох му левче бакшиш да е живо и здраво, че то фокусници като него рядко се срещат Оттогава вече карам печка и си сипвам винаги сам.
          What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

до преди 2 месеца ми се струваха много коректни
            един ден забелязах, че нещата бягат с около литър, но тая седмица се оляха, при това на 2 различни бензиностанции
            относно клапана - бутилката е нова и клапана работи, обема и е 25л. литра и събира 23л. и със тях изминава точно определено разстояние извън града
            след сипаните 26л измина с 20км по-малко....

Коментар

И аз имах подобен случай на газстанция в Сливо поле,но разреших спора като им оставих номера на своя тел.и не им платих нищо!Бутилката от 30л.събра 35 и след като я видяха/понеже се зарежда отвън/ почнаха да мънкат.Още не са се обаждали да им платя.
              Чавдар Владимиров
              0887/912075
              Ленд Ровър Диско 1
              Самуад в проект

Коментар

Два пъти съм имал проблем с налятото количество на газ на ОМВ и за двата случая не мога да приема, че предпазният клапан има вина. Капацитетът на бутилката е 60 л. Клапанът би трябвало да я спира на 55-56 литра. При положение, че в колата имам газ и тя се движи без да придърпва или да дава някакви признаци, че газта намалява факирите от ОМВ успяват да налеят 64-65 литра
                Единият път направих проблем, извиках управителя (ОМВ Враждебна). Появи се един странен тип със звучно име нещо от рода на Жозеф и започна да ми обяснява как колонките им се проверявали непрекъснато и нямало начин да има разлика в количеството. Накарах го да ми обясни как в съд с вместимост 60 л набиват 65, но само вдигаше рамене.
                Не стига, че с цените си правят каквото си поискат, ами и ни цакат все едно сме на Женския пазар и продавача гледа да те удари 50-100 грама та да забогатее
                The most beautifull navigation system in the world comes as standart in every BMW Convertible: the stars!

Коментар

Имал съм този проблем тоюно на ОМВ и съм го описал някъде из темите - в 38л. бутилка с около 5-6л. газ в нея, на ОМВ - Слатина без проблем ми сипаха още 44л. та станаха около 50 в бутилката. Това през зимата. От тогава в тази верига спирам само да им ползувам интернета.

Коментар

Първоначално публикуван от ANARCHY Преглед на мнение
                    интересно ми е дали и някой от вас е имал подобна чест да му бъде заредена "компресирана" газ
                    Дамм, ама на газостанция на Топливо във Варна, квартал Владиславово. В 40 литрова бутилка 45 литра "компресирана" газ. Естествено, споменах с добро майките им, платих си и повече не заредих там. А, и на всичките си познати разказвам тая случка, та и те не зареждат. Вчера минах оттам и гледам, че табелката на газостанцията е сменена, има нов собственик. Що ли са фалирали....

Коментар

ООО, точно такава тема чаках да се оплача и аз. Като сложиш газовата от сервиза ми казаха - препоръчваме ти ОМВ, Еко и там не знам си кви. Шел били най-зле, Лукойл средно и т.н. Казаха, че не настояват за точност, но тава са техни наблюдения. И така от там гледам предимно на ОМВ да слагам. Не засичам много, пълня когато ми падне, но един ден ме се случи да ми заредят 37 литра, а бутилката ми е 40 литра и би трябвало да побира към 33 л. Газовия инжекцион и бутилката бяха на 1 месец, така че не мисля, че е от клапана. Дайте да ги погваме тия измамници.
                      http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                      http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Първоначално публикуван от Haji Преглед на мнение
                        Добре де!! ти защо не им тегли една майна и не зареждаш другаде?

Провери си бутилката, вземи си паспорта и отивай при управата, литрите са си литри!!! от газообразно в течно и от там остава само двърдо състояние....
                        Няма ли някой от теоритиците да обясни как става тоя номер, че и на "ШЕЛ" и на "ЕКО" / мале, мале в 60 л бутилка ми хакнаха 62 / стават същите номера! Обяснението, което дават, че всичко зависело от температурата, но коя температура така и не се разбра!
                        Говоря ти дъще, сещай се снахо!

Коментар

Клеги и на мене ми сипаха на лукойла в карнобат преди месец компресирана газ бутилката ми е 30 л рядко при празно положение събира над 24 л и то разликата е 500 грама натовариха ме с 6 литра.Когаро казах че не събира повече от 24 ми обясниха че в жегите газта се разширява, апък имали и нова помпа та нагнетявала повече.Работя с газ но не на газстанция утре ще питам колеги който се занимават точно с газстанциите как стоят нещата с (кмпресираната газ)
                          За бърза помощ,полиция и пожарна тел. 112.
                          За ядене и пиене - 0876 74 99 88 - Михаил Рашков

Коментар

Аз ли се бъркам или на газостанцията ви сипват течна газ? Бутилката е дадена в литри течност. Газта ви я сипват в литри и е течна. Даже и при калпав клапан максималното, което може да се зареди е вместимостта на бутилката. Газта може да я компресират, ако е в газообразно състояние. Много искам да видя как то правят когато газта е течна, пък било то и с "новата" им машина.
                            Има един готин тип в Мексико, които в 55 gal. варел сипва 65 gal. Аз му вярвам единствено, защото не плащам горивотто от моя джоб. На вас кой ви го плаща?
                            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Освен скоро да идем групово да им "платим"... с тояги
                              http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                              http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X