Обява

Свий
Няма добавени обяви.

OMV бензиностанции

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: OMV бензиностанции

От оная случка насам зареждам само на Лукоил.... не само, че не ми пълнят повече от 85% от бутилката, но даже колите ми дават перфектен разход. Ама всеки си решава сам за себе си.

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
      От оная случка насам зареждам само на Лукоил.... не само, че не ми пълнят повече от 85% от бутилката, но даже колите ми дават перфектен разход. Ама всеки си решава сам за себе си.
      И аз преди зареждах предимно при тях, ама пустите газаджии имали наблюдения. Последния път сипах при тях и ще взема да пробвам пак със засичане, макар че все нещо бързам и забравям да засека или колко съм заредил.
      http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
      http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Защо не постъпвате като мен.Когато сте сигурни,че всичко по бутилката е наред плащате само толкова колкото е обема на бутилката.Да видим някоя от веригите дали ще иска да ви съди или направи проблем?!
        Чавдар Владимиров
        0887/912075
        Ленд Ровър Диско 1
        Самуад в проект

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
          Дамм, ама на газостанция на Топливо във Варна, квартал Владиславово. В 40 литрова бутилка 45 литра "компресирана" газ. Естествено, споменах с добро майките им, платих си и повече не заредих там. А, и на всичките си познати разказвам тая случка, та и те не зареждат. Вчера минах оттам и гледам, че табелката на газостанцията е сменена, има нов собственик. Що ли са фалирали....
          Не са фалирали - дадоха ги под наем. Точно на Владиславово колонките за газта бяха коректни. Откъде имам информация - ами през годините и аз съм ги програмирал, но и познавам личния състав.
          По стандарта на метрологията допустимото отклонение е +/-100мл./20л.
          При пропан-бутана, не е съвсем вярно, че е напълно течен. По скоро е газо-течен, зависи наистина от температурата. На 50 литра бутилка не могат да се съберат 56, но 52 спокойно..... Има един трик, който може да се използва там, където мислите че ви лъжат.... Затворете си входното кранче, да пълни бутилката съвсем бавно. Заради амортизацията на разходомерите при бавното преминаване на газта, процентът грешка рязко се качва, колкото е по-амортизиран разходомера.... Може в бутилка 50 литра да съберете 30... Естествено, ако някой не ви набие....
          При сегашният марж в цените на горивата, почти няма бензино/газостанция без "наточени" колонки....

Коментар

По скоро е газо-течен, зависи наистина от температурата.
            Вярно
            На 50 литра бутилка не могат да се съберат 56, но 52 спокойно.....
            Невярно

Коментар

газта си е течна в бутилката и никой не може да ме убеди, че е способен да я компресира , явно номера върви пред хора малко по-назад с физиката

Коментар

Точно, тя газта е течна и когато минава през колонката(разходомера), и колкото и да я компресират по-течна не става. Просто колонките са "барнати" нагло...

Коментар

Първоначално публикуван от 1.4 Преглед на мнение
                  По скоро е газо-течен, зависи наистина от температурата.
                  Вярно
                  На 50 литра бутилка не могат да се съберат 56, но 52 спокойно.....
                  Невярно
                  вярно, вярно....
                  В тръбичките и изпарителя, ако са празни - литър + отклонението на бутилката, което може да е до 0,6- 0,8 л + допустимото отклонение на колонката, което за 50 л. може да е + 0.25 + допустимото закръгление на колонката, което може да е до + 0.1.
                  Това ако е махнат предпазният клапан.... Ако не е махнат и бутилката е 50 литра, стойностите вече варират според налягането на системата, което се бори с клапана, като нормално май-беше до 80% (не съм сигурен).... При всички случаи на много малък дебит - пак може да се напълни до горе....

Коментар

Първоначално публикуван от 1.4 Преглед на мнение
                    Точно, тя газта е течна и когато минава през колонката(разходомера), и колкото и да я компресират по-течна не става. Просто колонките са "барнати" нагло...
                    Когато минава през разходомера също може да не е съвсем течна, пак зависи от околната температура. При всички положения обаче - течна или не, 50 литра са си 50 литра. А колко тежат тия 50 литра при различните температури вече е съвсем отделна тема.....

Коментар

Пропан-бутанът си е напълно течно - течен. Нееднократно съм демонтирал сонда от почти пълна бутилка - кандилка се вътре втечнената газ, само да не се опиташ да пъхнеш нещо вътре - е тогава се изпарява ударно и може да причини лоши изгаряния.

Коментар

м
                        Първоначално публикуван от чаро 4х4 Преглед на мнение
                        Защо не постъпвате като мен.Когато сте сигурни,че всичко по бутилката е наред плащате само толкова колкото е обема на бутилката.Да видим някоя от веригите дали ще иска да ви съди или направи проблем?!
                        Я сподели как става това. Отиваш на касата и ти издават бележка/ако искаш и фактура/ за 42 литра примерно. Твоята бутилка обаче е 40 литра и следователно събира макс 34-35. Смяташ набързо цената и плащаш 35 ли? Малко несериозно ми звучи. Сега, че може да го направиш това и да мине не споря, но едва ли това е начина да се проборим с тия дето ни лъжат. Пък и ако ходиш в една и също бензиностанция на втория път сигурно вече ще отказват да те обслуждат, ако не искат да те съдят.

Дайте и друго да питам разбиращите, което би било полезно за всички. Вярно ли е, че е по-добре да се зарежда газ, когато е по-хладно /лятото вечер или през нощта/? Според мен има някаква логика, пък и аз като карам в града на късо винаги мога да зареждам предимно вечер, когато температурите са по-ниски/ако има смисъл де/. По мои груби сметки, ако това е вярно и предполагаме, че газта е напълно течна на по-хладно и колонката отчита правилно, мисля че за месец градско каране биха се спестили пари за поне няколко бири.
                        Последно редактирано от marin199; 04-08-09, 17:44.
                        http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                        http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

И в ОМВ-то ли станаха измекяри... Каква майка ги е раждала, какъв баща ги е правил тез хора.

Коментар

Ооо вече е нормално като кажеш да ти налеят гориво за 20 лв а те да сипват за 30-40лв!
                            Mitsubishi Pajero 2 - 3000cc V6 LPG 150hp

Коментар

Сега забелязах тази темичка,и реших да се включа и аз.Попринцип пропан-бутана е в две фази 1-Течна фаза и 2-Газова фаза!Когато зареждате на автомобила,колонката връща в цистерната газовата фаза и вкарва с помоща на Помпа течната фаза!При положение,че бутилката е празна(примерно 50литра)е съвсем нормално да побере около52-54 литра(при НЕ работещ изключвател).Тези 2-4 литра са разликата в налягането на самата помпа.Примерно на колонката налягането е 18атмосфери и са влезли 52литра,но когато се вдигне налягането на 22-25(което вече е много)атмосфери може да вземе и 54-55 литра.Отделно самия пропан-бутан си е относителен.(разширява се, и се свива)Сигурен съм,че на много колеги се е случвало пълнят до горе,минават около70-100км пак на колонката и показва 3-4литра!?!Този фактор се появява замо през зимата,когато самата газ в бутилката се е позатоплила и се е разшерила.Отделно от това бутилките са 50 литра(50литра в пример),но когато се вкарва под голямо налягане и няма или неработи нивомера,ще прехвърли педесетака отволе.При положение,че цялата система е в изправност(ниромер и тн..)няма как 25литрова бутилка да вземе 25-26литра газ,при 25литрова бутилка с нивомер(работещ) взема не повече от 20-22литра.Не винаги вината трябва да се търси в другия.Има много хора които незнаят какво е нивомер,какво е изключвател и т.н.Идва време и се разваля въпросния изключвател(без да знае собственика),тогава се получава майки,бащи цялото родословие.....Лично пред мен се развихри подобен скандал,сиреч чакам ред за газ.Клиента пред мен крещи,как 20 литрова бутилка взела 20литра и 200 грама,и що не изпатъркала.Не е само единичен екземпляр много са.Не е нормално на 20литра да ти вземе 25-28литра.Е тогава вече са въртели болтовете на разходомера,на колонката като луди.Въпросната метрология и техните разходомери си има допустими разлики в литрите + и -Ако не се лъжа е нормално на 1000литра да има 5 литра отклонение,дали повече или по-малко.И в завършек попринцип разход на газ много трудно може да се разбере(има много различни фактори)!

Коментар

До колкото успях да разбера от поста ти и ти твърдиш че можеш да свиеш, компресираш, сгъстиш газ в течно състояние на по високо налягане , така ли ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X