Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има и много бързи джипове.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Шарко, ако караш от София до Варна със 100кмч, няма да ти отнеме 5 часа, а 6 часа, защото си има "тесни" места където се кара с 20-40 и дори се спира... а средната ти скорост ще е 80-85кмч...
    Ако караш 130-140кмч ще стигнеш за 5 часа или малко по малко, а Vср=100-105кмч... За това се правят магистралите - като караш със 100, средната скорост да ти е 90-95, защото не се налага да намаляваш, да изчакваш разни трактори и т.н.

затова карането по шосе с много голяма скорост /при натоварен път/ е опасно и безсмислено, а изпреварването на колона от коли една по една /газ-спирачка/ е чисто разхищение и излишен риск...
    Ако обаче пътя е баз коли и особено магистрала, тогава ще стигаш с часове по рано... Ако целия път до Варна беше магистрала, 3ч30мин щеше да е постижимо време за пътуване... при това напълно безопасно.
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

точно заради това не си заслужава да рискуваш.
      От друга страна, забравих да кажа че и аз не обичам тези шофьори дето карат със 80 и забавят движението.
      аз по принцип гледам да съм със трафика.
      Относно средната скорост, това показва че можеш да спестиш време само на дълги растояния, и то ако пътя позволява.
      аз като пътувах от калифорния до оклахома ( 2000км ) ми отне 20 часа. А на много отсечки, и то дълги за по 2 часа и повече, карах на круз със 140-150. Обаче като сложиш спирките за бензин, реално съм постигнал средна 100км/ч.
      Но чесно да си призная и ме е страх над 150. особено със високия профил на моятя кола. Не даи боже спукам предна гума.,.......нямя да могат да ми намерият частите на тялото по пътя.
      Та еи за това наи много гледам да карам със що годе скорост която ще ми позволи ( или поне си мисля) че ще ми позволи да спра
      CHEVY COLORADO, Z-71, I-5, 4door,Auto
      http://www.coloradofans.com/album_pe...p?user_id=3094
      http://www.geocities.com/sharrko/pictures.html

Коментар

Ами аз, откак съм с джипката, вече и да искам, на магистрала не мога да наруша ограничението
        А установявам, че и по другите пътища карам по-спокойно и по-защитно. Това сигурно има нещо общо и ЕГН-то ми де Вече знам, че не съм безсмъртен и че няма за къде да бързам толкова, че да рискувам да не стигна.

А иначе, нашите пътища наистина не са за високи скорости. Дори и по магистралите има участъци, които могат да те изхвърлят, ако караш по-бързо.
        Високата скорост сама по себе си все пак не е толкова страшна, ако е съобразена с пътната обстановка и възможностите на колата и шофьора. Точно последното обаче често липсва или бива надценявано. А шофьорската некомпетентност, особено когато е комбинирана с простотия, незачитане и агресивност към околните е страшна. И страшното е, че по пътищата е пълно с некомпетентни и/или комплексирани, прости и агресивни малоумници, които, за съжаление, често рискуват не само своя живот, но и този на напълно невинни хора.
        При липсата на ефективна държавна система за озаптяване на простотията комай на каращите нормално остава само да действат по принципа ДПГ (Дай Път на Глупака) и да се надяват, че няма да им се случи да видят неизбежно връхлитащ на челен удар малоумник.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93
          Ами аз, откак съм с джипката, вече и да искам, на магистрала не мога да наруша ограничението
          А установявам, че и по другите пътища карам по-спокойно и по-защитно. Това сигурно има нещо общо и ЕГН-то ми де Вече знам, че не съм безсмъртен и че няма за къде да бързам толкова, че да рискувам да не стигна.

А иначе, нашите пътища наистина не са за високи скорости. Дори и по магистралите има участъци, които могат да те изхвърлят, ако караш по-бързо.
          Високата скорост сама по себе си все пак не е толкова страшна, ако е съобразена с пътната обстановка и възможностите на колата и шофьора. Точно последното обаче често липсва или бива надценявано. А шофьорската некомпетентност, особено когато е комбинирана с простотия, незачитане и агресивност към околните е страшна. И страшното е, че по пътищата е пълно с некомпетентни и/или комплексирани, прости и агресивни малоумници, които, за съжаление, често рискуват не само своя живот, но и този на напълно невинни хора.
          При липсата на ефективна държавна система за озаптяване на простотията комай на каращите нормално остава само да действат по принципа ДПГ (Дай Път на Глупака) и да се надяват, че няма да им се случи да видят неизбежно връхлитащ на челен удар малоумник.
          Абсолютно правилно съждение Важното е да стигнеш пътувайки с удоволствие, без при това останалите пътуващи де се изповръщат в колата ти заради "спор(т)ните" изпълнения.
          ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

По повод сърната ... се сетих ! ...
            На времето един познат отнесе дива свиня майка с 12 прасенца с Ауди Б4 и със скорост 100 - 110 км/ч .... движели се срещу него по пътя ....
            Познайте ???? .... Да оживя ...ама
            ..... другото беше като барбекю с много пържоли и кайма по него ..... !!!!
            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Затова в Австралия слагат и на колите сериозни "кенгурини" (както им викат руснаците)
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Според мен на нашите магистрали е много по-опасно да караш с 100-120 в дясната лента, отколкото с 130-140 в лявата. Задминаването на по-бавни, с неизбежното влизане-излизане от дясната лента си е доста по наадреналинващо и опасно.

Куадра, а в България, как да им казваме на кенгурините - ОВЦЕРИНИ или КРАВОРИНИ ?!
                Един приятел, преди години се беше забил в едно стадо овце, та плати 16бр. на овчаря, пред нотариус и после го набил, пред същия..!
                А аз преди седем години, в 01ч.15м., на 500м. преди Сливенските бани, на връщане от морето, правих слалом със 115км./ч сред стадо крави на пътя. Носех пушката, щото на морето ходя и на лов, но не можах да намеря пияния говедар да му " заплатя" за кравата, която слава богу, само обърсах и и счупих крака. Не ми се мисли, ако бях е лепнал централно, бях с Рено5 тогава.
                Та, да пази Господ...!!!!!

Коментар

Е, аз с "буханка" на връщане от Търново минах през стадо овце... Беше като кегелбан 5 броя дадоха фира...
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
                    Е, аз с "буханка" на връщане от Търново минах през стадо овце... Беше като кегелбан 5 броя дадоха фира...

Ма ква фира някой е праскал овнешки пържоли та са му пращяли ушите. Между другото да насоча вниманието Ви и към страшно наболелия въпрос със каруците, ако не бяха горките добичета отпред, сигурно нямаше изобщо да се съобразявам с дървените необозначени пародийни конструкции, за които нито се плаща винетка ни данък ни нищо, а единственото което правят с двежението е хаос и вместо отработили газове, изпускат едни други работи които вонят много по-гадно, което като минат 10-15 автомобила върху него и то поизсъхне, започва де се вдига във въздуха и ние го дишаме с пълни гърди, пък после имало астми, и разни др белодробни заболявания. Ма нали има закони които ги забраняват в градовете Има ли кмет дето да обясни като къв им е статута на тия КПС-та и докога ще ги търпим на най невралгичните места в градовете?
                    Коня е чудесно животно, ОБАЧЕ единствено и само като се ползва за езда, другото е психологически тормоз над добичетата и е крайно време някой да се заеме да ги освободи от мангалите, пък и от някои циганеещи българи.
                    Поздрави

5 мин след като си написах мнението попадам на тази статия в монитор, пък то може би и за колега от форума:

Каруцар сгазен на магистрала “Тракия”
                    НИКОЛАЙ КРЪСТЕВ
                    Джип "Гранд Чероки" с бургаска регистрация се е блъснал в каруца на магистрала "Тракия" до Пловдив, съобщи пресцентърът на Областната дирекция "Полиция". На място е загинал каруцарят, а пътувалите в джипа са ранени и приети в болница. До вчера след обед още не се знаеше кой е убитият.
                    Инцидентът е станал около половин час след полунощ вчера. Каруцата е била без светлини и се е движела в крайната лява лента, предназначена за изпреварване. Шофьорът на джипа с инициали И.Г. не я забелязал и с висока скорост връхлетял върху нея.
                    49-годишният шофьор е с фрактура на лицевите кости и наранявания по тялото. С него е пътувала 34-годишната З.И., която също е с травми. И двамата пострадали са от Бургас. От КАТ напомниха, че движението на каруци по магистралите е забранено. Но, освен каруцарят, вина за инцидента имал и бургазлията, който карал с висока скорост.
                    ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Ти си уникален, като твойте изродий други нема. Само дето те изплаши едно блато
                      http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Като си купя Вранглер ще видиш ти "изплаши"... Сега ти ли ще се гмуркаш в блатото да връзваш Гранда за мостовете

Коментар

Като си купя Вранглер ще видиш ти "изплаши"... Сега ти ли ще се гмуркаш в блатото да връзваш Гранда за мостовете
                          какъв си будала! ще го вържеш предварително
                          щом не вярваш, че ще минеш, със сигурност ще заседнеш
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

А като вярваш засядаш но по-навътре и по сериозно.
                            Като не вярваш просто не влизаш и си спестяваш нервите

Коментар

колега, това са "позитивни" емоции!
                              "негативни" са например като ти поднесе джипката и обършеш някой бор, или дадеш на заден и изкривиш бронята но и с тях се свиква...

ама ти май го гласиш за продаване твоя Гранд

Коментар

Именно. До ден-два ще го видите в рубриката "купува - продава"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X