Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има и много бързи джипове.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Хайде специалисти Колко метра в секунда ппри 40 км.ч.

Да ви кажа аз кога и къде започва войната на пътя.
    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от kinex
      3.7 от 0 до 100 е много сериозно постижение.
      Някои знае ли толкова бърза кола.
      Nissan Skyline
      http://www.vbox7.com/play:398b5c7c
      3.4 -> 100km/h
      Nissan Patrol Y260

Коментар

Хънтър ква муха ти влезе в главата.
        40км/ч = 11м/с
        С тази скорост колата спира за секунда. Ако не и по-бързо.
        Каква е идеята.

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX
          Sharko, за съжаление само аз и ти май в тоя форум мислим еднакво по-въпроса за скоростта. Тука, е нормално да се кара от 160 до колкото може да вдигне колата, сякаш това е най висшия признак при избора на автомобил. Ми който бърза толкоз, да си купи за същите пари малък самолет и да се напъва да дига колкото иска, а не на пътя където всяка секунда се разминаваш с други автомобили. Ама явно и ти и аз сме с изкривено разбиране за нещата. Какво да кажа, просто тук безотговорността е взела акъла на всички и на всякъде. На никого не му пука за нищо и от нищо, дори заради това че може да убие най близките си хора. Който иска да кара със скорост многократно над нормалната, за пътната обстановка - има си писти, летища и т.н. там може да се напъва колкото може и дори мааалко отгоре, ама не! густото е да го направиш в най големия трафик, и да предизвикаш най големи проблеми Просто някои не правят разлика между компютърна игра и реалната действителност. Убийството на невинни хора заради ненормално високи скорости и алкохол си е чиста проба криминален тероризъм, защото убийството на невинни хора не може да бъде квалифицирано по друг начин. Ама ходи та обяснявай... Кой ти слуша? Оно си знае неговото - газ до ламарина и тва е. Миналта зима, на връщане от София, видях една джипка, която явно се е била доста набримчила, но на един завой на магистралата стъпва на вода от топящия се сняг - и познай колко метра се беше търкаляла, добре че нямаше други коли пострадалаи. Но както се казва всичко е въпрос на време и обстоятелства.
          Поздрави
          Не си единствения - загледай се, не един и два пъти съм си писал мнението по-въпроса! А това за Голфовете от ПК е вярно, но има и едни Мерцедеси и БМВ-та! Дето карат с по 200+ по двупосочен път и се мислят за царе! И ако не отстъпиш в макадама, и двамата сте свършени, ма на онз отсреща, не мож му уври това в главата!
          RB Patrol Team

Коментар

Асене не се ядосвай за глупости. Кой за къде е тръгнал ще стигне.
            А ние ще си караме със съобразена скорост. Нищо че колите са ни бързи.

Коментар

Аз мойта не я имам за много бърза А и мойта теория е - по-добре да стигнеш 30 мин. по-късно, отколкото никога !
              RB Patrol Team

Коментар

Първоначално публикуван от Асен Василев
                Аз мойта не я имам за много бърза А и мойта теория е - по-добре да стигнеш 30 мин. по-късно, отколкото никога !
                Радвам се че не съм само аз! Абсолютно си прав! Дори редовно отстъпвам на бързащите, щото знам че имат много важна цел-гробищата. На такива никой не може да им помогне, и ако не искаш като бръмбара да те заведат за там за където са тръгнали, ги оставяш да се оправят. Но пак казвам, ЖАЛКО Е ЗА НЕВИННИТЕ УМРЯЛИ ОТ ГЛУПОСТТА НА "СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ". И едните и другите стават все повече. Понякога, след поредното избягване на косъм от катастрофата, нямам желание дори да се кача на колата. И вс е от глупост, липса на елементарна толерантност, възпитание, непокрито с нищо самочувствие, и още доста негативни човешки черти, които даже не ми се изброяват. Бях решил да не пиша във форума повече по този въпрос, но твойто мнение ми дава надежда да продължа. Може пък да има ефект - знам ли? Или може би трява да направим клуб на изчезващите нормално каращи и спазващи доколкото могат закона шофьори. Не отричам че и аз нарушавам от време на време ЗДП, но просто има моменти, в които ако не го направиш, рискуваш своя и и на други хора живот и имущество. Но неспиране на СТОП въпреки че си видял знака, и упорито гледайки в автомобила идващ по улицата с предимство пресичаш, изпреварване срещу насрешно движение, каране с мнооооого над разрешените км./ч за съответния участък, и най вече каране с над 80 по улици на който изкачат деца, каране на повече от две бири, или пък вс това обединено(и такива има)...... просто си е тероризъм, който трява де се наказва, ама ЯКО. Най малкото наказание трява да е отнемане на книжката - ЗАВИНАГИ. Тогава, МОЖЕ би и жена ми ще пожелае да изкара шофьорски курсове и наистина би могла да се наслади на шофирането до някое от хилядите прекрасни места в страната ни. А вс приказки къде как карали си е чиста проба, изопачаване. Навсякъде в "нормалните" държави хората карат в зависимост от правилата, пътя и разрешената скорост. БИЛ съм ВИДЯЛ съм И НЕ ГОВОРЯ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ. Верно е че в Германия няма ограничение по магистралите, но както се казва" нищо случайно няма в техниката" - пътищата им го позволяват. При нас както караш 20-30км по перфектна магистрала, изведнъж попадаш на участък(Калугерово-Пазарджик например), на който с "удоволствие" гледаш, как гумите на автомобилите, които те надминават , отскачат от неравностите с по 5-10см. Как тогава да се кара по нашата магистрала със скорост над 120-130. И въпреки това количеството на "набримчените" се увеличава.
                Прав им път. Всеки да върви на там накъдето е тръгнал. И успех на ВСИЧКИ .
                Поздрави

Аааа, не мога да не вмъкна и това което днес излезна в МОНИТОР
                -----------------------------
                От Редакционната поща
                Подарявайте перли вместо джипове
                Призив към добре облечените господа и другари бизнесмени (по повод нескончаемите пътни инциденти)
                Драги добре облечени бизнесмени,
                Обръщам се към Вас с призив да не купувате повече като подаръци на Вашите съпруги, приятелки, любовници, метреси и сътруднички каквито и да е автомобили, независимо дали джип, мерцедес най-нова серия, БМВ или японско кабрио последен модел.
                Статистиката през последните месеци е жестока ­ сами виждате, че болшинството жертви, доживотно инвалидизирани и ранени са резултат на агресивното шофиране на тези "амазонки" на пътя, които придобиват невероятно самочувствие като седнат зад волана на Вашите подвижни подаръци.
                Не спазват никакви ограничания, не се съобразяват с пътната обстановка и с факта, че освен тях по нашите окаяни пътища се движат и много други нещастници със скромни автомобили, държат се свръхарогантно не само с останалите участници в движението, но и с пътните полицаи, не зачитат предимство, не пазят дори децата, които понякога возят със себе си.
                В резултат ­ стотици убити, инвалидизирани, ранени, хиляди семейства почернени, като най-често това е поради груби грешки и безцеремонност именно на тези, на които Вие дарявате такава скъпа движеща се играчка.
                Призивът ми към Вас е ­ вместо автомобили, купувайте злато, диаманти, перли, те също са скъпи подаръци и няма да навредят на никого.
                По-добре в бижутерийните магазини, но живи и здрави, а не в автосалоните, но потенциални жертви.
                Дано ме послушате,
                проф. Красимир Методиев, д.м.н.
                Президент на Интернационалната медицинска асоциация България
                ------------------------
                ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

пътувам по един-два пъти седмично до Пазарджик - не виждам какъв е проблема в тоя толкова страшен участък - верно има малко бабуни и т.н., но нищо което да създаде проблем при 160-180кмч /освен някой идиот дето е решил, че ще му се разпадне колата от 2 бабунки и е започнал да кара на зиг-заг /

не казвам, че задължително трябва да се кара с толкова, просто това не е причината за да стане катастрофа...

ако си мислите, че като си карате с 90кмч и си говорите по телефона, играете си със СД-плеъра, нагласяте си парното и т.н. сте в безопастност мой познат точно по тоя начин катастрофира на абсолютно прав и здрав участък от магистралата без други коли наоколо и по чудо оцеля след 40 дни в кома и почти 2 години на легло

пролетта пък един пенсинер с лада 1600 се блъсна във вече катастрофирала кола на Самоковско шосе без а направи и най-малкия опит да я заобиколи... а си караше "внимателно" с 45кмч
                  след това слезе и вика на шофьора на катастрофиралата кола /беше напряко на пътя със задница в камъните на банкета/ "Момче, много лошо си спрял тука!"
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

В нормалните страни не хората са много дисциплинирани, ами контролните служби си вършат работата. Никъде не съм видял поток да се движи в рамките на допустимата скорост - всички са 20-30 км/ч отгоре, обаче тях полицията не ги закача, щото времената и интензивността на движението вече са други. Обаче за състезатели по квартални улички, джигити, дето минават на червено, спират където/както си искат и прочее няма радост.

В Прага следната гледка - задръстване като за последно, обаче в най-дясната жълта лента няма кьорава кола и рейсовете са по разписание. Само дето чехите нито са по-културни, нито по-съзнателни от нас. Просто, я е стъпил там, я се е видял на честитка по пощата с доста горчиви последствия. Ако и тук наказанията са гарантирани, работата бързо ще се промени. Щото наказанията ни по закон хич не са леки, обаче са силно хипотетични.

По въпроса за скоростта - вика му се време за реакция и спирачен път при непредвидени опасности. Лично имам няколко премеждия на магистралата, където само крейцерската ми скорост от около 110 км/ч на привидно идеални участъци е спасявала ситуацията. Вярно, че ако караш по-бавно започват да те изпреварват разни безумни локомотиви, ама и тях никой не ги закача. Неслучайно напоследък зачестиха катастрофите с ТИРове и рейсове и периодично отцепват магистралите докато крановете разчистят.

Коментар

Имам чуството че или не ме разбирате или не ми вярвате. Толкова ли е трудно да си представите бърза кола да се кара бавно.
                      АЗ КАРАМ БАВНО. Ще взема да си залепя една лепенка отзад.
                      Може и да е парадоксално но съм го научил от най-бързите шофйори на България. Колата трябва да се кара предпазливо и с много страх. Понятието съобразена скорост е наи-точно.
                      А и жена ми на 80 пищи. Сигурно и това е повлиало. Обаче е кофти защото не идва на оффроуд. На второто лашкане вече е със висок пулс.

Коментар

Преди две седмици бях в Берлин! И кво да ви кажа - не видях кола, която по града да се движи с повече от разрешеното! Булеварди с по 3,4 платна в едната посока - всичко живо движи с 50! Еми със сигурност този път позволяваше много повече, но никой не го правеше! А има и една друга трагична статистика - в повечето случаи, загива не този който е виновен, а този който си е карал съвсем нормално и по правилата! Затова и казвам - ако си решил да се самоубиваш има много по-сигурни и по-безопасни за околните начини
                        RB Patrol Team

Коментар

А, дискусията по въпроса май изкара и други мисли в мойта посока. Да верно е никой не спазва и на запад скоростта на 100% особенно извън града и на магаистрала. Интересното е че от Унгария на татък можеш да видиш контролиращ полицай доста рядко. Но както каза и Sharko, скорости над 140 км/ч дори и по магистрала, с обикновенни гуми за асфалт тип автомобили си е авантюризъм. Не е за спор че над тези скорости изискванията за гумите са други. Иначе индексите по гумите са по-скоро рекламни трикове(не че гумите няма да ги издържат), а производителите знаят че никой няма да си кара с посочените макс. скорости, просто защото ЗДП в нормалните държави не позволяват това да стане.
                          Хората нямат разлика по света, и практиката е доказала, че само строго спазване и най вече КОНТРОЛА е този който кара ЗДП да се спазва от шофьорите. В края на краищата редът по пътищата прави шофирането приятно, а хаоса те кара да караш под напрежение, изморяваш се бързо, секунда невнимание+някой скоростен изпитател и белята е готова, пък после "ако беше так - ако беше онака..." и "как можа точно на мен да се случи", еми случва се! и тъй като движението е все по натоварено, и такава ще да е тенденцията за в бъдеще, не е лошо да се помисли, че е хубаво поне НИЕ да не предизвикваме допълнително напрежение!
                          Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/

...не казвам, че задължително трябва да се кара с толкова, просто това не е причината за да стане катастрофа...
                          Не си прав, преди около две години една жена както си караше между Раковски и Пловдив, при това с не много висока скорост, попадайки в подобна зона, окачването изпада в резонас и тя загуби управление - резултатът - смърт. Случая дори го даваха по ТВ и пътната администрация набързо скалъпи някви ремонти за да покажат че са се загрижили за състоянието на магистралата. Поуката е че нямаме достатъчно добри пътища за скорости над 140
                          Не знам как е в БЕрлин в момента, защото скоро не съм бил там, но така е и в цяла Германия в населените места. Най интересното е че дори в една Турция при скорост от около 80-90, леките коли зад мене не ме изпреварваха, а си караха чинно, въпреки че няма насрещно движение - доста учудващо за мен. Е като му омръзне да ми гледа белия задник(колата е бяла) след 20-30 мин каране ме изпреварва, ама тука не се чака и 5 секунди. Като ме стигнат направо тръгват да изпреварват, и чак тогава виждат че насреща идва камион, и се прибират в лентата си като започва едно безкрайно ръкомахане, и плямпане по адрес на нечии майки. Та така. Май демокрацията по български - слободията, ни идва в повечко!

Kinex, само състезател на скоростни автомобили знае какво е да изпиташ страх при висока скорост да държиш в ръце нещо което не можеш да управляваш. При тях това е постоянно усещане, така че хората знаят най добре. Да понятието съобразена скорост е най правилно. В града има табели с ограничение 30. Питам полицай - ЗАщо, отговора е че на това место и 10км/ч е много защото никой не го спазвал - ми викам да слезем и да бутаме та да спазим закона. Така че най правилното е наистина съобразена скорост.
                          Страха в очите на голфаджийчетата дето ми изкачат по завойте срещу мен е страшно нещо. Може би защото за част от секундата им минава през акъл, че нямат големи щансове с техните еднодневки срешу моя камион, ама тва идва и си заминава за толкоз кратко след успешното разминаване, че още на другия завой почват пак да въртят задници

Поздрави
                          ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

тука вече стигнахме до нещо важно - ако всички карат с НОРМАЛНА скорост, няма да има толкова изпреварвания, а това е най-опасната маневра, особено при шофьори, които не карат с главите си, а с емблемата на предния капак...

при едно от първите ми излизания на запад /Англия/, ми направи впечатление, че всички карат с еднаква скорост - на шосе около 100кмч, на магистралта 120... Пропътувах няколкостоин км с 3-ма различни шофьора и почти не видях коли да се изпреварват на шосето... В Париж пък ми направи впечатление, че между всеки 2 светофара на няколкостотин метра, колите вдигат 100кмч... За кръговото на Триумфалната арка вече писах веднъж
                            В интерес на истината, в Берлин не съм ходил, но в Мюнхен ако някой кара по градски булевард с 50, след него ще стане бая дълга колона... това е скорост за кварталните улички...

а иначе за случки от типа "една жена..." ще ви дам пример с една бивша комшийка, която още по комунистическо се обърна с новозакупената си лада - нашта се навела да си тръсне цигарата и не видяла завоя... а пътя е между блоковете и се е движела 30-40кмч... жената си е магазинерка и до ден днешен - и си кара същата лада
                            пушачи - какво да ги правиш
                            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Скороста не е което убива. Спирането ( удара ) е което те убива.
                              Колкото по бързо караш, толкова повече енергия ще се освободи при удара. Можеш да умреш от удър със 40квч, а можеш и да оцелееш в удър със 100квч. Нямя гаранция. Всичко е въпрос на шанс. Проблема е че сколкото е по висока скороста, толкова е по малък шанса.

И аз съм карал ( возил ) със 160мвч ( даже не знам колко кмвч) на затворен път, Мои приател имаше 1968 GTO,
                              Отидохме да го пробваме на затворен път, обаче аз си знам че нямям способностите да карам със такава скорост, така че се возих., Голямя тръпка, обаче тои си е проифесионалист, и знае как да управлява колата.
                              Относно това че бърза кола помага при изпреварването си прав много.
                              Обаче ако трябва да караш със 200 за да изпревариш, ний вероятно не е трябвало да изпреварваш.
                              Математиката е много лесна, ( някой ме питаше за математика)
                              Сравни времето което ще спестиш със високата скорост и шанса които земаш и сам си решаваш да ли си заслужава.
                              ( S=V.T ) T=S/V
                              От софия до варна са към 500 км, значи ако караш със 100 ще отнеме 5 часа. а със 150 към 3.5 часа. това е голямя разлика нали. а със 160 ще спестиш 15-20 мин.
                              И понеже говорим за средна скорост, значи ако трябва да спреш и да се изпикаеш и напълноиш бензин загубваш тия 20 мин които си спестил със бясното каране,
                              Заслужава ли си за едно пикане да рискуваш толкова много.Шансовете намаляват със много по голям реит от рейта на скороста. За мене не.
                              Аз си определям скороста в зависимост от обстоятелствата, и специално дали ще мога да спра не време, и дали ще мога да задържа контрол на колата. Е та това е за мене.
                              Пък да не забравяме че ако удариш сърна или елен със 160 кмвч, двигателя и сърната ше седнат до тебе в купето. А това никой не може да контролира кога ще му скимне на животното да мине пътя.
                              CHEVY COLORADO, Z-71, I-5, 4door,Auto
                              http://www.coloradofans.com/album_pe...p?user_id=3094
                              http://www.geocities.com/sharrko/pictures.html

Коментар

аз пък като карам камиончето нещо ми действа спокойно и не бързам.. само до ~142 съм го качвал и то без и да обърна внимание...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X