Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Падна страхотна мълния на 2 метра от мен..

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    До: Падна страхотна мълния на 2 метра от мен..

    Мога да кажа само-Голям късмет!
    Прости мя Господи,че чух вся премудрости твои,но бидох простак и невозползвaхся.

    Коментар


    • #17
      До: Падна страхотна мълния на 2 метра от мен..

      Леле, големи късметлий сте, а и отделно преживяното е доста запомнящо се.
      Аз преди време (да не излъжа,ама май беше 2007г) се бяхме разбрали с едни приятели на бирички в Борисовата. По едно време взе да ръмоли, ама съвсем като летен дъждец, обаче придружен с доста гърмежи.
      То и доста хора си тръгнаха, най вече майките с деца.
      Та както си кибичехме кой седнал кой не, около една пейка, до нас седеше една бабка с внуичето си (предполагам) и м/у двете пейки дърво.
      Иведнъж като тресна, чак се разхвърчаха камъчета от ударната вълна (незнам дали така е правилно да я изразя) и изпадаха някъкви листа от дъвото. Незнам от вълната ли от какво ама всички споделихме, че сме се почувствали наелектризирани .
      Бабката понеже беше леко с гръб към дървото май не осъзна точно какво се случи, доста се стресна от самия гръм и си тръгнаха.

      Интересно обаче от къде и как мина светкавицата , от дървото освен шумки друго нищо не е падало или да има други поражения,а би трябвало да използва нещо като проводник зада скъси дистанцията, поне това знам от обща култура.
      Може да се дължи на това, че не беше мокро, т.е. и дървото не е било достатъчно влажно зада бъде с по-добра проводимост. А като се замисля май сме извадили късмет, че земята не беше мокра, т.е. не достатъчно.
      Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
      И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
      вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

      Коментар


      • #18
        До: Падна страхотна мълния на 2 метра от мен..

        И на мен ми се е случвало подобно нещо. Преди петнайсетина години ме хвана подобна лятна буря на язовир "Батак". Бях с жигулата на баща ми и мълнията удари на около 5 метра от колата. Двигателя изгасна и като поспря дъжда установих че е изгорял високоволтовия кабел и по-точно края който излиза от бубината - направо си висеше от дистрибуторната капачка. Добре че в багажника се намираше парче кабел за да се прибера.

        Коментар


        • #19
          До: Падна страхотна мълния на 2 метра от мен..

          След едно кратко ендуро каране се прибирам по платото над града. Вали, мокър съм до кости, а в далечината плющят светкавици. Аз карам към тях - няма накъде другаде, а те се приближават към мен.
          Направих си сметката, че когато се срещнем ще съм около далекопровода, под който е пътя ми. Оттам съм надолу през горичката и не е толкова страшно, колкото горе на голото плато.
          Гръмозащитното въже на далекопровода отнесе няколко светкавици, не бях виждал толкова отблизо разряд. Абе страшничко си е, не е като в МЕИто фарадеевия кафез

          П.П. Чакаме снимките.

          Коментар


          • #20
            До: Падна страхотна мълния на 2 метра от мен..

            Преди две години в края на м. юли бяхме на палатки в местноста "Бялата река".Винаги в края на деня играем волейбол,та въпросния ден както си подмятаме топката се заоблачи много бързо и затрещя.Една мълния падна на десетина метра от нас и всичко останало беше както го описа Estranged.Интересното в случая бе че мълнията избра да падне на открито място на един черен път а наоколо има и самотни дървета и на групи от по няколко.След дъжда отидох на мястото да видя ще открия ли нещо,не природата беше заличила всички следи.

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X