Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Един ден на...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: До: Един ден на...

Ето един ден и от мен:

Отварям очи и поглеждам навън – тъмно е, часовникът показва 4:00 АМ . Усещам на гърба си мъничко краче – дъщеря ми пак се е завъртяла напряко на леглото Намествам я, завивам я и се унасям. След минута телефонът звъни – 7:15 АМ – наистина ли?!?!? Ставам, поглеждам детето – спинка си сладко. Отивам в банята, излизам, обличам се набързо, малко грим и се връщам в спалнята. Погалвам лекичко малката главица „Събуди се, мамо, време е за ставане!“ . Отговор няма, реакция – също! „Ставай, мила, ела да видиш как свети слънчицето навън, сега ще изберем най-хубавата рокля!“ . Малката отваря едното око и закачливо се усмихва ОК, будна е! Водя я в банята, мия зъбки, очички и давам желаната рокля. Всичко е 6! Правя кафе в пластмасова чашка, грабвам чантата, детето, ключовете и излизаме. Долу на паркинга няма жива душа. Качвам детето, слагам кафето в поставката на вратата, сядам, махам кафето от поставката, затварям вратата на колата и пак слагам кафето (всеки път ).

Потегляме, пускам Linkin Park – малката пее. Моли ме да усиля, след малко да намаля музиката и казва „Искам баничка и айрян!“. Спирам, паркирам, тичаме за баничка и обратно в колата. Паркирам пред наще. Оставям детето при баба му. Гушка, цунка и излитам. Закъснявам за работа – имаше опашка на баничките

Пак пускам Linkin Park. Пийвам кафе на светофара, паля цигара. Пристигам на работа към 8:40.

Пия кафе и чета вестника – става 9:00 и сядам на бюрото. Пускам си мейла – 5 нови. ОК. Отговарям. Пиша, бриша, чета . Ставя обяд - „Какво ще обядваме?“ - пита колежката. Незнам, не ми се яде, мога да пийна кафенце с кола и цигарка. Имам работа, но телефонът звъни. „Мамо, обядвах, баба ми купи сладолед, искам да дойдеш!“ . „Мила, не мога, на работа съм, после ще се видим.“ . „Еее, мамо, добре тогава, приятна работа! И да знаеш – много те обичам!“. „И аз тебе, мила! Хайде после ще идем в парка!“.

Продължавам да бачкам. Вече е 16:00ч. Протягам се – малко ме боли кръста . Допивам кафето от обяд. Довършвам последните за деня задачи. Тръгвам към къщи. В колата е останало малко кафенце – допивам го с една цигара. Вече съм пред блока. Малката кара колело. Гушкаме се много! Оставям я да играе, а аз сядам отстрани и я гледам. Чудя се кога порастна толкова много! Милото ми момиченце!

Прекъсва ме весел възглас – приятелките пристигат с техните деца. Настава суматоха – как си , какво става, лаф, смях, децата играят – много приятно.

Полека се стъмва. Оставяме баба и тръгваме към къщи. Вечеря, говоркане, после малко ТВ за нея и Форум за мен Пийвам една бира – вече е 22:00ч. Къпя малката, слагам я да ляга. Къпя се и аз и допивам бирата пред компютъра. Във форума някой с някого се скарал, бара е пълен – всичко е наред. Вече е 23:30. По-добре да лягам, че до 4:00 АМ не остана много ...
    Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Браво на всички и особенно на bodo неговия разказ е разказан "СИТНО И ЦВЕТНО" както се казва!Като ме тресне музата и аз ще споделя един мои работен и не толкова ден!
      Opel Frontera 2.2 DTI 1999 г. ДБ

Коментар

Бояне,чак сега попадам на темата,ама много добре пишеш ве човек.Ти си за писател не за АВ старшинка.Кажи честно колко време го писа това разказче.ХАРЕСА ми браво!!!!!
        Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X