Обява

Свий
Няма добавени обяви.

GPS да те вкара в приключение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: GPS да те вкара в приключение

Това също е път в чирпанско,който го има на картите и ГПС-а,но го няма на терена Местните ми казаха че път няма,аз не им повярвах(имам ГПС) и в резултат колата ми олекна с около 0.5кг-боя по храсталаците...

0+

Коментар

Ники, евала за чувството ти за хумор. Сега поне знаеш че една от основните фунции на тая гадинка е възможността да те навре на места, където сам не би могъл да стигнеш. Ама пък е интересно.

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
      Ами и ние като отивахме за Белоградчик, в щата Монтана нямаше пътища...карахме през нищото. После пък за Магурата ни прекара по черни пътища...
      Еее, а зле ли беше?
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Всичките тези дълги писания могат да се обобщят само с един термин:
        "Да се наджипиесиш"
        Откак имам такъв с вграден компас, все по-рядко ми се случва.

Коментар

Винаги съм казвал, че GPS-а е незаменим за ориентация... но не и за навигация .

Иначе, ако ще се навигираме с него, трябва просто да знаем как да го олзваме. Правилните според случая настройки за "най-кратък" или "най-бръз" път. Задаване на междинни точки. Задължителен преглед на целия маршрут и при нужда добавяне на още междинни точки. И чак след това може да се пътува по него . Пак обаче остават проблемите с картите, така че пак трябва внимателно да се наблюдават табелите и при нужда без колебание да се отклонява и преизчислява маршрута.
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от nick_todorov Преглед на мнение
            ... Но все пак има и ситуации (както стана при мен в събота) ГПС-а да вижда на картата път, прави ти маршрут по него, а ти като тръгнеш по него и накрая стигаш до изорана нива...а той си твърди да караш още 2 километра до следващата маневра.
            По-скоро GPS-ът няма никаква вина за такива случки. Той те рутира съобразно пътищата, нанесени на картата, която си му заредил. Човек винаги трябва да си има 1-2 на ум, че е възможно в картата да има неточности. Това е особено валидно като става дума за черни пътища. Съставителите на картата нанасят в нея реално съществуващ път. Само че в един момент някъде водата го подкопава, пътят се прекъсва, местното население спира да го използва и гората лека-полека си го взима обратно. Или пък някой някъде си реституира някакъв терен, през който минава пътят. Решава да разоре или загради имота си и в този участък пътят вече престава да съществува. Нанесен на картата слабо забележим затревен път става съвършено невидим в резултат на запалване на сухи треви. И т.н. ...

В това отношение няма особена разлика между навигацията с GPS и използването на класическа хартиена карта (на военната топографска карта от 1982-83 това тук е нанесено като път )
            Дори електронните карти за GPS в случая имат предимството че могат да се обновяват далеч по-лесно и бързо.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              В това отношение няма особена разлика между навигацията с GPS и използването на класическа хартиена карта (на военната топографска карта от 1982-83 това тук е нанесено като път )
              Дори електронните карти за GPS в случая имат предимството че могат да се обновяват далеч по-лесно и бързо.
              Миналата година пътувах от Ямбол към Нова Загора. Не бях минавал никога по този път и се бях оборудвал и с хартиена карта (тя си седи по принцип в джипа, де) и с GPS. По едно време GPS-a показа, че пътя свършва, а на хартиената карта (купена миналата година) си седи нарисуван второкласен (не черен) път. Добре, че бях с джипа, щото като се шмугнах в нивите и си карах редом с тракторите, които по това време оряха...
              A Land Rover would never turn up to collect an Oscar.

Коментар

Първоначално публикуван от Nightcrawler Преглед на мнение
                Миналата година пътувах от Ямбол към Нова Загора. Не бях минавал никога по този път и се бях оборудвал и с хартиена карта (тя си седи по принцип в джипа, де) и с GPS. По едно време GPS-a показа, че пътя свършва, а на хартиената карта (купена миналата година) си седи нарисуван второкласен (не черен) път. Добре, че бях с джипа, щото като се шмугнах в нивите и си карах редом с тракторите, които по това време оряха...
                Да.... а най-дразнещото за мен е по време на интензивен градски трафик в непознат град да ме кара да завивам наляво или надясно в забрнени улици... И като не завия - "направете обратен завой"

Коментар

Първоначално публикуван от emdless4 Преглед на мнение
                  Да.... а най-дразнещото за мен е по време на интензивен градски трафик в непознат град да ме кара да завивам наляво или надясно в забрнени улици... И като не завия - "направете обратен завой"
                  Еми забрани му обратните завои. Тогава ще приключи на "преизчисляване".
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X