Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доживях да чуя и това:

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Доживях да чуя и това:

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
    И тарикатите.
    Забрави кавичките.

Иначе си прав че и такива "носорози" много се навъдиха.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение

- Доживях да чуя и това: На Бензиностанция - Колко?- 15 литра А95 моля.
      ... Наляхме ви 3 литра дизел вместо бензин , останалите 12 са си бензин...., въобще няма да се усети , гарантирам!!! ... а , и ще трябва да си го платите също ..... за да се отчетеме...
      Е тука стана боя.

Нека се опитам да обясня за kolonal .. ако може, какво иска да каже автора ...

Затова се изключва двидателя - не за да спестиш малко мазут , за са спасиш малко въздух.
      Едва ли Музовира имаше това в предвид!!!
      Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 19-05-08, 15:30.

Коментар

И тарикатите.
        Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Забрави кавичките.

Иначе си прав че и такива "носорози" много се навъдиха.
        Да, определено има нужда и от кавички... Голям тарикатлък е да се набуташ на средата на кръстовището и причиниш безнадежно блокиране, в което оставаш и ти или да се покажеш на половина от малката уличка, принуждавайки всички да те заобикалят бавно и по този начин забавяш и собственото си включване...
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от kolonal Преглед на мнение
          Е тука стана боя.

Да не говорим, че при палене дизелаците бълват най-много сажди .

Коментар

Едва ли Музовира имаше това в предвид!!![/QUOTE]

И това имам предвид. Моите деца също живеят в този град. На същата бълваща отрова колона от автомобили стоя и аз.

За справка моята не бълваше сажди. Понякога като я изфорсирам на нафта рязко да. Но повечето време си я карах с биодизел. Който е карал зад някой с такова гориво обикновено си затваря прозореца.
            Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
            Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

...Но повечето време си я карах с биодизел. Който е карал зад някой с такова гориво обикновено си затваря прозореца....
              Затваря си прозореца защото? Повече дими, по-гадно мирише, или друго?

Иначе по темата: Проблема ни е че огромната част от автомобилния парк по отношение на газове е тотално неизправен. Всички знаем че на преглед може да мине всеки, приготвил си някой и друг лев допълнително. Отделно има един куп газови уредби, сложени как да е, и зад тях смърди нетърпимо.

Има адски много МПС, които са или за капитален ремонт, или направо за скрап.

Ума не ми побира как досега тъпите катаджии не са се сетили да доят и за това. Мобилна установка за газове вече е колкото нормален куфар. А ще се нагушат за 3 поколения напред. При това съвсем справедливо, че и някаква полезна работа за всички ще свършат.

Ама... няма желание явно.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Затваря си прозореца защото? Повече дими, по-гадно мирише, или друго?
                Защото е все едно да дишаш надвесен над тиган със силно препържено олио. Това е единствения недостатък на биодилеза според мен.
                Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Нека се опитам да обясня за kolonal .. ако може, какво иска да каже автора ...

Защо децата имали алергии, астми и обриви ...
                  Затова предпочитам да карам нощем, но ако ходиш на работа от X до Y часа .. не можеш да си избираш. Между Метро и летището има може би 20 автокъщи, и денонощно се зареждат с нови "стари" коли ...
                  Затова се изключва двигателя - не за да спестиш малко мазут, за са спасиш малко въздух.
                  И аз го правя най-редовно.

Първоначално публикуван от kolonal Преглед на мнение
                  Е тука стана боя.

Васко, точно това трябва да го правим всички. особено ако е наклон и можеш да пуснеш по инерция. Аз като пътувам за работа сутрин по бул. България минавам около 2-4 км със загасен двигател. Защо трябва да продължава да работи? Ако приемем сметките на мусовир като 121 часа месечно - по 0.8 лт/час? това прави 100 литра за 1 автомобил за един месец само!

ПП. Не ми вадете теориите за, че колата нямала спирачки, волан и т.н.
                  Единствено ако е с катализатор не трябва да се пали на скорост, а на стартер. Дори мисля да отида малко по-далеч - ако пуснеш съединителя и си на неутрална и си натиснал спирачка - гасне. Като натиснеш съединителя - пали сама.

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike
                  Да не говорим, че при палене дизелаците бълват най-много сажди .
                  Сажди бълва диселяка когато му махнат катализатора или нещо не е У ред.
                  Георги Гатев

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                    Не мога да гадая кой е дал за книжката си прасе, кой теле, ама да те попитам: Ти да не си от Петрич? А като се изсилиш от кръстовището да завиеш надясно без мигач, ако междувременно някой пъргав пешеходец е тръгнал да пресича от дясната ти страна (защото и на него му е светнало зелено) какво правиш? Пробваш възможността на пешеходеца и на тия зад тебе (каращи направо) да реагират бързо, най-вероятно!
                    Радвам се, че не се опитваш заяждаш.

Айде сега, защо трябва да гадаеш кой е взел книжка с печено прасе или теле, не ги ли водите на отчет тия неща? Статистика, компютри, бази данни, ала-бала... Да се знае като вземете нечия книжка, дали трябва да връщате прасето.

Сега по-сериозно.
                    Явно не четеш внимателно. Съвсем ясно съм написал, че това се отнася когато съм първа кола на светофар. Не знам ти с колко километра се изсилваш, когато чакаш да светне зелено та правиш такива заключения, аз обикновено съм спрял. Пробвай тоя начин на шофиране и ще установиш, че когато си спрял има достатъчно време да огледаш за пешеходци и ако има такива, да ги пропуснеш. Недей да съдиш за всички според твоя аршин...

Не претендирам, че това е правилно, но такава е действителността.

Като каза за Петрич, не съм от там и не разбрах какво имаш предвид. Явно имаш някакви наблюдения. Би ли ги споделил?
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от trimata Преглед на мнение
                      ...Сажди бълва диселяка когато му махнат катализатора или нещо не е У ред.
                      Напротив. Някои си го правят и чисо новички. От магазина. И съвсем у ред. Мъничко облаче сажди.

Просто в първия момент не може да стане оптимално изгаряне.

И бензинките го правят, ама не се вижда, щото не са сажди, а разни други недоизгорели нещица.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X