Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Казус
Свий
X
-
От: Казус
Върху това не се бях замислял,но пък като чета подписа ти си представям македонски царинар...Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение...
Това колкото и да е е уважение и към клиента. Доказателство е че гледаш на работата си сериозно и че си готов да инвестираш за да можеш да продължиш да я вършиш сериозно.
Коментар
-
А, не споря с теб. То и самочувствието ти е по различно, като слезеш от "приятно служебна" кола, което хич да не е - дава си отражение при преговорите. А и през гледната точка на клиента - аз лично бих се чувствал леко дискомфортно да подпиша договор за 7 цифрена сума с пич, който ми се явява на преговори с кадящ дръгел. Но и споделената по-горе история е абсолютен факт. Аз също често съм чувал подмятания от клиенти по повод служебната каляска.Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнениеХем не беше крещяща промяна, хем промени възприятията точно толкова мъничко колкото лекичко да ти улесни живота. Най-малкото кпп-тата на фирми и заводи обслужването се ускори
Това колкото и да е е уважение и към клиента. Доказателство е че гледаш на работата си сериозно и че си готов да инвестираш за да можеш да продължиш да я вършиш сериозно.
П.С. А по темата - да си вдигнат ръцете тези, които са виждали Кайен паркиран пред газовата колонка на бензиностанция
Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.
Коментар
-
За съжаление, цената я плащат и доста хора които са далеч от снобизма.Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнениеЗа тоя, дето плаща цената му...
Примерно на мен ми се наложи да спра да се разкарвам с трошки заради съвсем чужд снобизъм. Шефът ми забрани (и имаше защо, изразено в пряк ефект върху резултатите от нашата работа).
Не че си купих нова кола заради това де. Има си то други начини.
Коментар
-
Всъщност имаме поне един такъв екземпляр и във Форума. Но не разбирам упрека към него.Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнениеда си вдигнат ръцете тези, които са виждали Кайен паркиран пред газовата колонка на бензиностанция
Виж, щеше да е реално смешно, ако около Кайен мирише на недоизгоряла газ, пряко отражение на АГУ за под 1000 лева.
Коментар
-
Аз друго съм забелязал. Как хората си правят криво сметката. Моя роднина пали колата и отива на 15км на другия край на града за да си си купи от хипермаркета три кила банани, защото били на промоция с по 80ст по ефтини от кварталната бакалия. Като и обясня, че бензина дотам и струва 3.50лв и амортизация по колата сложи още 0.5лв и излиза, че за икономия от 2.40 даваш 4лв. Това е масово явление и при едри бизнеси. Виждам го всеки ден и ми е много странно."...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
Коментар
-
Темата е много интересна, но за съжаление нямам време да я прочета сега ...
Само едно ще кажа: имал-дал, въпрос на приоритет, за мен като цяло не са оправдани скъпи телефони, коли и каквото и да е скъпо, освен ако не смяташ, че след известно време може да им избиеш парите ...Може би ако бях богат щях да мисля по друг начин, но засега това е положението.
Телефона ми в момента е към 100 лв втора ръка, но ми е оставен от жената, и аз износвам общо взето ... Лаптоп нямам към момента, ако си купувам, вероятно ще е нещо между 800 и хиляда и малко лв, зависи в момента какво с какви параметри има за тия пари, и т.н. Колата ми в момента струва към 7к лв, преди 3 години струваше между 10 и 12к, ако беше до мен нямаше да дам толкова пари за кола тогава, щях да си взема едно Ренце миниван за към 5к и готово, ама жената ... Вярно, Тойотката Корола Версо е по-добра от Ренцето, но все пак ...
Така или иначе е факт, че българина има интересно мислене
А за това си много прав, дори имам такива познати "сметкаджии" ;-)Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнениеАз друго съм забелязал. Как хората си правят криво сметката. Моя роднина пали колата и отива на 15км на другия край на града за да си си купи от хипермаркета три кила банани, защото били на промоция с по 80ст по ефтини от кварталната бакалия. Като и обясня, че бензина дотам и струва 3.50лв и амортизация по колата сложи още 0.5лв и излиза, че за икономия от 2.40 даваш 4лв. Това е масово явление и при едри бизнеси. Виждам го всеки ден и ми е много странно.Hristo Draganov
http://htftp.domainbg.com/HD/
И аз искам България чиста ! ! !
Коментар
-
Моля: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=109854Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнениеП.С. А по темата - да си вдигнат ръцете тези, които са виждали Кайен паркиран пред газовата колонка на бензиностанция
Коментар
-
Това понякога (всъщност - често) е повече въпрос на принцип, отколкото на чист рационализъм.Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнениеАз друго съм забелязал. Как хората си правят криво сметката. Моя роднина пали колата и отива на 15км на другия край на града за да си си купи от хипермаркета три кила банани, защото били на промоция с по 80ст по ефтини от кварталната бакалия. Като и обясня, че бензина дотам и струва 3.50лв и амортизация по колата сложи още 0.5лв и излиза, че за икономия от 2.40 даваш 4лв. Това е масово явление и при едри бизнеси. Виждам го всеки ден и ми е много странно.
Пак приоритети.Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
-
Хамър H3 брои ли се?Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение..П.С. А по темата - да си вдигнат ръцете тези, които са виждали Кайен паркиран пред газовата колонка на бензиностанция
Но не виждам нищо лошо, добрата газова вдига и мощност все пак.
Винаги съм избягвал да работя със сноби. Неугледния вид е добър филтър за такива най-често празноглавци. Въпроса е дали можеш да си го позволиш.байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
Суперспам - спама на суперите
Коментар
-
Приемам, че си имал предвид небрежен вид. Неугледния вид има повече общо с мързела и мърлявщината. Според мен де.Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнениеХамър H3 брои ли се?
Но не виждам нищо лошо, добрата газова вдига и мощност все пак.
Винаги съм избягвал да работя със сноби. Неугледния вид е добър филтър за такива най-често празноглавци. Въпроса е дали можеш да си го позволиш.
Коментар
-
"Само в България може да имаш телефон за 1500 лева, а да караш кола за 1000" къде е казуса, това е факт!!! а кой как оценява този факт е съвсем друга работа....както се и вижда от последвалите коментари
-
Аз съм виждал много богат адвокат с GSM за 50 лв и стар руски часовник,но човека е преценил да не дразни клиентите си-въпрос на гледна точка
.Има хора,например митничари,при които здравият разум изисква да се кара поне 10-годишна кола,а и изобщо да не дават излишни поводи да ги коментират-те от това дивиденти не би имало начин да извлекат...90-те години работата ми изискваше много често минаване на сръбско-българската митница.Един приятел си купи много лъскава и запазена кола на старо,и... си сложи таралеж в гащите.Митничарите го намразиха и набедиха за голям далавераджия и изобщо много му се стъжни положението-трябваше да черпи непрекъснато за "новата" кола,да плаща двойни мита,защото видиш ли,имал много пари,след като си купува такава кола.Според мен,показността (поне в България) много дразни-народопсихология-и това е видно и от пусналият темата доктор,а и си спомнете какви коментари предизвика часовника на Бареков.Няма да коментирам шефовете,дето карат подчинените си да си сменят колите с по-нови-би било смешно,ако не беше жалко и глупаво...Аз данък обществено мнение никога не съм плащал,затова и в казармата бях една от черните овце
Според мен е най-добре да се подхожда прагматично и с акъл-навремето смених кола с по-нова и колко проблеми се появиха-вгорчи ми се живота.А дали някой ще ме преценява по часовника или колата-все ми е тая-това говори лошо за него и реалната му преценка за истинските и важните неща
Коментар
-
Пича който работи с нас в момента кара кола на цена колкото всичките мои и тия на брата взети заедно.Жив и здрав да е,младо момче,сам,кръвта му ври и ако не сега то кога,сам си ги е извадил и сам да си ги харчи.
Да ходиш гладен,да си студентче и с на баща си парите да си купиш телефон за нам си какви пари,а да нямаш за друго странно ми се вижда,какво се цели?Да се покаже,че можеш да харчиш ли?
Е за някои е хоби,фикс идея един вид,няма лошо ако са техни парите,а на мен че ми е странно е така.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар