Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Закон за трудовото мобилизиране на безделниците и празноскитниците

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Закон за трудовото мобилизиране на безделниците и празноскитниците

Първоначално публикуван от Адриан Преглед на мнение
    А аз по прост ли съм, че плащам и косвени и преки данъци? (Ти други данъци освен ДДС знаеш ли)
    А след 5 години, какво "ще чиниш ти зимъска"?
    А децата си на какво ще ги научиш?
    Но не е мястото тук за спор от такова естество.
    Тук е мястото. Как и на какво ще уча децата си и какво ще чиня зимъска не влиза в работата на друг, стига да не ходя да крада. Борсаджиите дето правят марджин търговия - и те ли с лопатата до Белене? Нали видиш, че най-богатите хора днес нямат и 1 ден трудов стаж. Пак не каза кое му е погрешното да си правя ремонт на къщата, ако имам спестени пари. Ако имам имоти и се издържам с рента? Комунизма ли пак ще правим?

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
      Борсаджиите дето правят марджин търговия - и те ли с лопатата до Белене?
      Нали видиш, че най-богатите хора днес нямат и 1 ден трудов стаж.
      Пак не каза кое му е погрешното да си правя ремонт на къщата, ако имам спестени пари. Ако имам имоти и се издържам с рента? Комунизма ли пак ще правим?
      1. и те в "Белене"
      2. Мнооооооого бъркаш. Сляп си. Гледаш много "чалги" от сорта на биг брадър. Виждаш това, което искат от теб да виждаш. Изпълнителен си. (а може би, просто ти е гладка "кратуната")
      3. Ти сам знаеш, колко си спестил, и колко можеше да изкараш докато някой друг ти я прави! (евала за това!)
      Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект

Коментар

Тук е мястото. Как и на какво ще уча децата си и какво ще чиня зимъска не влиза в работата на друг, стига да не ходя да крада. Борсаджиите дето правят марджин търговия - и те ли с лопатата до Белене? Нали видиш, че най-богатите хора днес нямат и 1 ден трудов стаж. Пак не каза кое му е погрешното да си правя ремонт на къщата, ако имам спестени пари. Ако имам имоти и се издържам с рента? Комунизма ли пак ще правим?
        Епа тези имоти да не са дошли от въздуха. Има два варианта да се сдобиеш с тях, но и двата са с измами. Първия вариант е да са наследени от комунизма, а втория да се наследени от демокрацията.
        И Цв.Цв. има имоти и той се издържа от рентат им сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
          Епа тези имоти да не са дошли от въздуха. Има два варианта да се сдобиеш с тях, но и двата са с измами. Първия вариант е да са наследени от комунизма, а втория да се наследени от демокрацията.
          ТИ пък си супер зле. Даже не разбра за какво е спора!!!

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
            Ако са ти наследствени от дядо ти или баща ти е престъпно? Направили са фирма, изкарали са пари, лошо, народни врагове! Много яка тема, направо нови ТКЗС-та ще правим, забавляваш ме!
            1. и те в "Белене"
            2. Мнооооооого бъркаш. Сляп си. Гледаш много "чалги" от сорта на биг брадър. Виждаш това, което искат от теб да виждаш. Изпълнителен си. (а може би, просто ти е гладка "кратуната")
            3. Ти сам знаеш, колко си спестил, и колко можеше да изкараш докато някой друг ти я прави! (евала за това!)
            Аз докато седях без работа си вдигах квалификацията. Чалга и Брадър не пипам, дори огромната част от ТВ каналите не понасям. Пиша софтуер, както си я подкарал и това ще го пишеш за безделничество.Имаше едно много култово филмче "извадил мишката и цъка, изкарал клавиатурата и тропа, туй не е труд", ама не ми се търси в момента. Опираме до мотиката и кирката, и дотам!

Коментар

Не ми пука какво пишеш. Важното е да си пълноценен за себе си и околните. Много мразя тъпанари дето са ми увиснали на шията и ми разправят, колко сериозен потенциал имат. Пак се връщам в началото : Идваш, показваш, вземаш!

Коментар

Не ми пука какво пишеш. Важното е да си пълноценен за себе си и околните. Много мразя тъпанари дето са ми увиснали на шията и ми разправят, колко сериозен потенциал имат. Пак се връщам в началото : Идваш, показваш, вземаш!
                Това какво общо има с темата? Лично аз няма да кандидатствам при теб като работник. Може да ми станеш клиент някой ден.

Коментар

Това какво общо има с темата? Лично аз няма да кандидатствам при теб като работник.
                  Заеби.... не схващаш...

Коментар

Адриан,дръпни си ръчната!Защото някой друг ще го направи.
                    По същество:
                    И на мен не ми е приятно като си взема фиша с заплатата в края на месеца,и си видя удръжките.Голяма част от тях отивати именно за безделниците,циганите,мургавите и т.н

поздрави

Коментар

Всеки да си решава сам, не милиционера дето едва е добутал до осми клас. Това дето са сновали по улиците и баровете прилича на военен режим (всъщност е точно такъв).
                      Вярвам си чувал за явлението "свободен пазар". Не съм казвал да не се работи. Аз по-скоро бих седял без работа, отколкото за минимална заплата. Давам пример и със Стария, щото се скъсва от работа, но за пред писарушката е безработен. Какво, да вземат да го натиснат да хвърля бетон за 10 лева дневно ли предлагаш? Не трябва някой да бъде заставян да работи, при определен от милиционерите режим и заплащане. Сталин много е разчитал на икономическата полза от лагерите, затова Русия е била осеяна с тях, и е имало месечна бройка каторжници. Като свършат "виновните" - допълват с напълно невинни. Изкушението на нископлатения принудителен труд е огромно.
                      Всъщност 1 година седях без работа, нарочно. Притягах си къщата на село. По тая логика е трябвало да ме хванат да чукам камъни?
                      По-скоро ти изкривяваш темата през твоя призма. Помисли - законът ясно пише безделници и празноскитници. Явно имаме различни дефиниции за тези определения. Не говорим за хора, които са активни на пазара на труда, временно нетрудоспособни хора и др. подобни. Говорим за такива, които не желаят да работят по никакъв начин и не са материално осигурени. Виждал ли си човек, които няма пари за елементарни нужди и предпочита да прибира няакакви помощи от държавата, а при предложение за работа да отказва? Виждал ли си млад човек с жена и дете да зареже работата си ей така, защото просто не му се работи /и така вече 5год./? Разбери примерите буквално и не търси под вола теле. Мога само аз да ти напиша десетки такива.
                      Не говорим и за полицейщина. Ти четеш закона буквално. Има по цивилизовани начини да заставиш един индивид да спазва определени правила. Тук вече и аз се раздвоявам. От една страна знам, че средството за успех сред българина е принуда, но от друга това е тормоз, който ще накара още от грамотните хора да напуснат страната. По скоро ще ги заставим с механизмите за социално подпомагане и пак стигаме до кокошката или яйцето.
                      Сега действащите програми за безработни /например "от социални помощи към заетост" и разни подобни/ не са лоши като замисъл обаче други са пречките там. Тези хора само да работят на минимални обороти биха извършили чудеса, но организацията и най-вече контролът липсват и се стига до момента в който те получават пари без да работят почти нищо. Тук ясно виждаме, че някой не си гледа работата по контрол на тези групи. Защо не я гледат? - Защото тези хора са избиратели и трябва да гласуват на следващите избори и трябва да се стимулират по някакъв начин /да бъдат доволни/. Също често срещам хора, които разсъждават така: Защо ще получавам Х сума за определена работа, като мога да получа У сума /макар и 3-4 пъти по-малка от Х/ от програмата без да работя. Ами за какви трудови навици говорим???
                      Изобщо темата е много дълга и няма да се реши с няколко поста във форума, но не трябва да се премълчава и да се правим на разсеяни. Пак искам да кажа - аз съм за такъв закон макар и не точно в този му вид.
                      Последно редактирано от yaniev; 28-10-13, 04:53.
                      BMW X6
                      BMW X5
                      SUZUKI SAMURAI
                      LAND ROVER DISCOVERY3

Коментар

Много моля, без лични нападки в тази тема!
                        По време на действие на закона, тъкмо са били окупирали всичката частна собственост и целият народ е трябвало да работи за общата. Така че е нямало вариант, да работиш каквото си искаш, независимо от Партията.
                        Законът е неприложим днес и сравненията са неуместни!

Коментар

Първоначално публикуван от yaniev Преглед на мнение
                          ... Та в този ред на мисли можем да разсъждаваме и върху безделниците.
                          В този ред на мисли можеш да поразсъждаваш и над това, че по времето, когато е писан обсъжданият закон, е имало и закони, насочени и срещу други категории хора. Примерно, срещу по-имотните, щото са гадни експлоататори, които пият кръвчицата на трудовите хора, поради което собствеността им следва да бъде експроприирана, а те - наритани .

Така като те гледам с лъскаво джипче, АТВ, дето ходиш да празноскиташ из горите като плашиш животните и замърсяваш околната среда, като едното нищо ще си кандидат за съответните мерки.

Ама нали пусто всичките мераклии за някакво "по-така" законодателство все живеете с мисълта, че точно вие винаги ще сте откъм дръжката на тоягата и не си помисляте, че може да се окажете откъм чепатия й край ...
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                            В този ред на мисли можеш да поразсъждаваш и над това, че по времето, когато е писан обсъжданият закон, е имало и закони, насочени и срещу други категории хора. Примерно, срещу по-имотните, щото са гадни експлоататори, които пият кръвчицата на трудовите хора, поради което собствеността им следва да бъде експроприирана, а те - наритани .

Така като те гледам с лъскаво джипче, АТВ, дето ходиш да празноскиташ из горите като плашиш животните и замърсяваш околната среда, като едното нищо ще си кандидат за съответните мерки.

Ама нали пусто всичките мераклии за някакво "по-така" законодателство все живеете с мисълта, че точно вие винаги ще сте откъм дръжката на тоягата и не си помисляте, че може да се окажете откъм чепатия й край ...
                            Интересно ми е някой, който ама изобщо не ме познава да дава определения какъв съм по това какво вижда на снимките. Ако си бил до мен докато съм градил всичко, че и още продължавам нямаше изобщо да помислиш да пишеш така. Категорично отказвам да навлизам в безсмислени спорове. Само ще ти кажа, че миналия зимен сезон съм излизал само 2-3 пъти да се возя, защото нямах време.
                            Спирам да пиша по темата, защото става махленско заяждане вече. Благодаря на сериозните дискутиращи.
                            BMW X6
                            BMW X5
                            SUZUKI SAMURAI
                            LAND ROVER DISCOVERY3

Коментар

Първоначално публикуван от yaniev Преглед на мнение
                              Интересно ми е някой, който ама изобщо не ме познава да дава определения какъв съм по това какво вижда на снимките. Ако си бил до мен докато съм градил всичко, че и още продължавам нямаше изобщо да помислиш да пишеш така. Категорично отказвам да навлизам в безсмислени спорове. ...
                              Аааа, не така, другарю! Като искаш революционно законодателство, насочено срещу една или друга категория хора, значи искаш да дадеш властта на някого да решава кой да гризне дръвцето въз основа на чисто субективни критерии. И тогава няма да е важно с колко труд си градил всичко. Ще е достатъчно някой овластен да погледне даже не картинка, а само подписа ти, и като види там БМВ Х5-ца и Диско 3, да те зачисли при подлежащите на репресии вредни за обществото елементи. Откъде накъде ти ще имаш 3 джипа, пък той едвам е събрал за стар Голф, а!

Вземи и прочети Закона за национализация от 1947 г. и по-специално списъците към него и си поразсъждавай колко от посочените там предприятия са на хора, които са градили всичко от нулата с много труд и пот. Което обаче не им е помогнало да не бъдат записани сред експлоататорите, чието имущество подлежи на изземане ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Интересно, наново ще откриваме топлата вода? Или трябва пак да се попарим, че да се сетим кое как е било.
                                Насила хубост не става. Който не ми вярва, да скача в казана и да изквичи, че се е попарил пак.
                                https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X