Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Закон за трудовото мобилизиране на безделниците и празноскитниците

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Закон за трудовото мобилизиране на безделниците и празноскитниците

Закон за безделници и празноскитници би бил много подходящ за днешно време. Тогава ще видите как България се развива. Кой каквото и да говори, че бил насилствен закон и т.н.... няма такова нещо. Това е истината. Проблема идва от това, че в днешно време лицата попадащи под ударите на такъв закон са и гласоподаватели - взаимно изключващи се неща. Може би ако се добави "чл.х И нямат право на глас след приключване на мобилизацията на следващите местни и парламентарни избори" всичко ще си дойде на мястото. Естествено, че може да се спекулира много с един такъв закон, но това е изхода за развитие.
    BMW X6
    BMW X5
    SUZUKI SAMURAI
    LAND ROVER DISCOVERY3

Коментар

Ако направим контраст между закона за разбойниците и сегашния закон и най-вече от прилагането им, ще видим защо държавата ни е мухлясала и разбойническа.
      Държава, в която няма страх от законите, защото не са действащи, не е държава, а анархия.
      България е била велика сила, когато законите са работили и пропаднала, когато не са. Типичен пример е превземането от турците - по това време България е била в политически размирици, без силна власт и закони. Логичният въпрос е сега кой ще ни пороби, за да ни оправи. ЕС?

Коментар

Явно е крайно време да обявим война на някого.
        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от yaniev Преглед на мнение
          Закон за безделници и празноскитници би бил много подходящ за днешно време. Тогава ще видите как България се развива. Кой каквото и да говори, че бил насилствен закон и т.н.... няма такова нещо. Това е истината. ...
          Кое е истината? Ще ми осигуряваш ли работници на тежка работа, аз ще им давам купони за хляб и кучешка радост. Дори няма да ги карам да чакат по 3 чАса по опашки за тях (чакал съм като дете), ще им ги нося на място. И джобни ще има. Може още от днес да почваме. Или тая привилегия ще е само за партийци?

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
            Кое е истината? Ще ми осигуряваш ли работници на тежка работа, аз ще им давам купони за хляб и кучешка радост. Дори няма да ги карам да чакат по 3 чАса по опашки за тях (чакал съм като дете), ще им ги нося на място. И джобни ще има. Може още от днес да почваме. Или тая привилегия ще е само за партийци?
            Такива можеш да си наемеш от местния затвор. Предполагам, не вземат скъпо.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
              Такива можеш да си наемеш от местния затвор. Предполагам, не вземат скъпо.
              Затворниците предполагаемо са виновни. И няма да дойдат, освен това.
              Тук се обсъждат закони за (предполагаемо) свободни хора, невинни и неосъдени. На много хора им се иска да им бачкам ангария, с витиевати приказки за светло бъдеще и силна държава. Потърпевшите още не са измрели, трябва да се почака, преди да се почне с демагогията наново.
              Последно редактирано от Rabin; 27-10-13, 10:05.

Коментар

На много хора им се иска да им бачкам ангария, с витиевати приказки за светло бъдеще и силна държава. Потърпевшите още не са измрели, трябва да се почака, преди да се почне с демагогията наново.
                Ангарията не е отпаднала колега, да се опитаме да го обясним на половината българи работещи за 300-400 лева, че са свободни, че труда е достойно заплатен, че имат права и т.н. и могат да се радват на всички облаги на демокрацията, аз не се наемам....

Коментар

Първоначално публикуван от v.kostov Преглед на мнение
                  Ангарията не е отпаднала колега, да се опитаме да го обясним на половината българи работещи за 300-400 лева, че са свободни, че труда е достойно заплатен, че имат права и т.н. и могат да се радват на всички облаги на демокрацията, аз не се наемам....
                  Ами не са идвали стражари да ги подкарват с пистолета на работния обект, доброволно ходят да работят за 300 лева. Техен избор. И на мен не ми е приятно да се гъчкам в големото село, ама тук има работа за мен, не седя на село за 300 лева и да рева. Нека не мешаме обикновената беднотия с принудата и милиционерщината.

Коментар

Бедността е безспорна, но и нежеланието за работа на голям процент от населението също. Във всяко населено място има заведения пълни ежедневно с едни и същи хора. Кога работят те??? Това е само един дребен пример.
                    Сблъсквам се редовно с млади хора, които предпочитат да си седят вкъщи без пари и да безделничат.
                    Спомням си сега за едно предаване на Карбовски за "българската майчица". Същата тази работи в чужбина, живее без никакви условия само и само да изпрати пари на децата които безделничат в родината. За какви трудови навици говорим ако на 25 г. си без 1год. трудов стаж? Това не се отнася за всички, но трябва да признаем, че има много хора които могат да се отнесат към категорията упомената във въпросния закон.
                    BMW X6
                    BMW X5
                    SUZUKI SAMURAI
                    LAND ROVER DISCOVERY3

Коментар

Бедността е безспорна, но и нежеланието за работа на голям процент от населението също. Във всяко населено място има заведения пълни ежедневно с едни и същи хора. Кога работят те??? Това е само един дребен пример.
                      Сблъсквам се редовно с млади хора, които предпочитат да си седят вкъщи без пари и да безделничат.
                      Спомням си сега за едно предаване на Карбовски за "българската майчица". Същата тази работи в чужбина, живее без никакви условия само и само да изпрати пари на децата които безделничат в родината. За какви трудови навици говорим ако на 25 г. си без 1год. трудов стаж? Това не се отнася за всички, но трябва да признаем, че има много хора които могат да се отнесат към категорията упомената във въпросния закон.
                      Всичко това е пречупено през твоята призма за "правилно" и "неправилно". Ако не ходят да крадат или грабят - къде е проблема? Ако ходят да крадат или грабят и сегашния закон ги лови. Не схващам логиката някой насилствено да налага визията си за правилно и неправилно. Хилядолетия наред една институция го е правила, и "света инквизиция" са измислили, колкото и самоизключващо да е.

Коментар

Моята призма?
                        Предлагам тогава никой да не работи. Няма да крадем, а социалното дело ще ни осигури изхранване, лечение и т.н. Икономиката ще се развива перфектно... Отнякъде ще падат пари в хазната... и така всички ще са добре и ние сега работещите няма да се ядосваме, че парите, които внасяме в държавата отиват за издръжки на някои нехранимайковци.
                        Нека ги галим мързеливите. Все пак е демокрация.
                        Сега се сетих и за един виц. Съвсем накратко и не точно:
                        Попитали Хасан какво е демокрацията, а той отговорил:
                        -Нищо не правим. Дават ни социални помощи. Абе хубаво нещо.
                        Попитали го българите не се ли сърдят:
                        -Аааа това вече е дискриминация.
                        Та в този ред на мисли можем да разсъждаваме и върху безделниците.
                        BMW X6
                        BMW X5
                        SUZUKI SAMURAI
                        LAND ROVER DISCOVERY3

Коментар

Моята призма?
                          Предлагам тогава никой да не работи. Няма да крадем, а социалното дело ще ни осигури изхранване, лечение и т.н. ...
                          Всеки да си решава сам, не милиционера дето едва е добутал до осми клас. Това дето са сновали по улиците и баровете прилича на военен режим (всъщност е точно такъв).
                          Вярвам си чувал за явлението "свободен пазар". Не съм казвал да не се работи. Аз по-скоро бих седял без работа, отколкото за минимална заплата. Давам пример и със Стария, щото се скъсва от работа, но за пред писарушката е безработен. Какво, да вземат да го натиснат да хвърля бетон за 10 лева дневно ли предлагаш? Не трябва някой да бъде заставян да работи, при определен от милиционерите режим и заплащане. Сталин много е разчитал на икономическата полза от лагерите, затова Русия е била осеяна с тях, и е имало месечна бройка каторжници. Като свършат "виновните" - допълват с напълно невинни. Изкушението на нископлатения принудителен труд е огромно.
                          Всъщност 1 година седях без работа, нарочно. Притягах си къщата на село. По тая логика е трябвало да ме хванат да чукам камъни?
                          Последно редактирано от Rabin; 27-10-13, 22:01.

Коментар

Не съм казвал да не се работи. Аз по-скоро бих седял без работа, отколкото за минимална заплата. Давам пример и със Стария, щото се скъсва от работа, но за пред писарушката е безработен. Какво, да вземат да го натиснат да хвърля бетон за 10 лева дневно ли предлагаш?
                            Ще бачкаш и за по малко. Само за да ми докажеш, че можеш за повече. Не си ли мислил, че много такива "минимални заплатаджий" имат големи претенции? Идваш, показваш, вземаш.
                            А Стария, дали ще хвърля бетон за 10лв?!? На кой му пука? Покрай сухото гори и мокрото. Плащай данъци (според стандарта си) и никой не те закача!
                            Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект

Коментар

Първоначално публикуван от Адриан Преглед на мнение
                              Ще бачкаш и за по малко. Само за да ми докажеш, че можеш за повече. Не си ли мислил, че много такива "минимални заплатаджий" имат големи претенции? Идваш, показваш, вземаш.
                              А Стария, дали ще хвърля бетон за 10лв?!? На кой му пука? Покрай сухото гори и мокрото. Плащай данъци (според стандарта си) и никой не те закача!
                              Кой каза това болднатото? Нямам какво да ти показвам. Моя си е работа къде и как ще се издържам. Не работя за минимална заплата, на когото е трябвало съм показал. Данъци плаща всеки безработен, ДДС и други. И здравни осигуровки. Всъщност на много народ им се нрави идеята за робството, ама статистически >90% вероятност има да попаднат от кофтито страна.
                              Всъщност именно защото не работя за минимална заплата мога да си позволя и да поработя за мен си лично.
                              Последно редактирано от Rabin; 27-10-13, 22:13.

Коментар

Кой каза това болднатото? Нямам какво да ти показвам. Моя си е работа къде и как ще се издържам. Не работя за минимална заплата, на когото е трябвало съм показал. Данъци плаща всеки безработен, ДДС и други. И здравни осигуровки.
                                А аз по прост ли съм, че плащам и косвени и преки данъци? (Ти други данъци освен ДДС знаеш ли)
                                А след 5 години, какво "ще чиниш ти зимъска"?
                                А децата си на какво ще ги научиш?
                                Но не е мястото тук за спор от такова естество.
                                Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X