Обява

Свий
Няма добавени обяви.

чесън - китайски

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: чесън - китайски

Първоначално публикуван от Митко (smile) Преглед на мнение
    Проблем е - да...ама ако има много трактори и те произвеждат по-скъп чесън от китайския трудно ще го продават пак...порочен кръг

А чакат за евросубсидии. Кой ли ги субсидира горките Китайци?

А за чесънчето - от китайския наистина ми става кадно (като изям над 3 скилидки от едрите ), та затова вече 2 години се сади една леха 2 квадрата на вилата ей така с още 2 квадрата моркови и няколко квадрата мерудии си растат в един ъгъл без да им обръщаме почти никакво внимание(нито се поливат, нито се копаят)
    Нядявам се поне да ги папате!
    А че има нещо не наред е ясно. Не е логично да докараш параход с картофи от другия край на света и да го продадеш с печалба, ако някой не ги е произвел много по-евтино от колкото около Самоков.
    Остава въпроса - как го е направил?

Коментар

Проблем е - да...ама ако има много трактори и те произвеждат по-скъп чесън от китайския трудно ще го продават пак...порочен кръг

А за чесънчето - от китайския наистина ми става гадно (като изям над 3 скилидки от едрите ), та затова вече 2 години се сади една леха 2 квадрата на вилата ей така с още 2 квадрата моркови и няколко квадрата мерудии си растат в един ъгъл без да им обръщаме почти никакво внимание(нито се поливат, нито се копаят)
      Мите, че ти както го обесняваш има за няколко сготвения на пилета.

Коментар

Чесън - китаски
        Лук - китайски
        Боб - китайски
        Леща - китайска

Какво ли още не - китайско

Стоя си на щанда за ориз и си мисля "Що да не си купя китайски ориз ?"

Познайте - НЯМА китайски ориз

Коментар

Един закон за забрана на внос на нещата които се произвеждат в BG и проблема е решен . Едва ли едно домакинство ще фалира , ако дава по 20лв на месец повече , за да се храни с качествени родни плодове и зеленчуци .
          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от the shaman Преглед на мнение
            Чесън - китаски
            Лук - китайски
            Боб - китайски
            Леща - китайска

Какво ли още не - китайско

Стоя си на щанда за ориз и си мисля "Що да не си купя китайски ориз ?"

Познайте - НЯМА китайски ориз
            Е и те трябва нещо да ядат!
            Явно Самоковски картофи не щат.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              Е и те трябва нещо да ядат!
              Явно Самоковски картофи не щат.

Освен и ние в Борово да си засеем една лехичка 2-3 квадрата.... там... около Лучано....
              edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от Redo Преглед на мнение
                Мите, че ти както го обесняваш има за няколко сготвения на пилета.
                Абе специално чесън има за повече , подправките също, а морковите са ей така(за адет, както казва баба ми). Няма време да се занимаваме с големи плантации.

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                Един закон за забрана на внос на нещата които се произвеждат в BG и проблема е решен . Едва ли едно домакинство ще фалира , ако дава по 20лв на месец повече , за да се храни с качествени родни плодове и зеленчуци .
                Щеше да е много хубаво ако беше приложимо . Като забраним ние, парахода ще пристане не във Варна, а в Констанца, оттам с камиончета и пак тук. Решението е и аз и ти и всички да започнем да си купуваме БГ чесън... къде от бабите по пазара, къде от друго място...тогава посоката на въртене в порочния кръг ще стане наобратно и всичко ще си дойде на мястото.

Забелязали ли сте какво стана с телешкото месо(любимото ми), откакто спънаха вноса от страни извън ЕС? Поскъпна двойно!

И обратно на темата - Яжте чесън...помага против вампири
                LZ1DWW

Коментар

Първоначално публикуван от Fossilis Преглед на мнение
                  Е как какво следва... то си е действителност - кисело мляко, сирене, кашкавал - всичките без мляко...
                  Такава е тенденцията... Ако не се лъжа в ресторант в Боженци съм виждал "таратор по габровски". А познай коя съставка липсва?

По темата...
                  Китайския чесъм е неприятно лютив за моя вкус и го избягвам. Нашенският си е както трябва.
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                    Освен и ние в Борово да си засеем една лехичка 2-3 квадрата.... там... около Лучано....

Може. Там има няколко декара запустели.
                    Ама как да стане?

Коментар

Малко в страни от темата, ама според мен проблема (ако е проблем де, щото проблем е да няма чесън, хляб, мляко и други неща) иде от многото жипки и малкото трактори, по нашите земи.
                      Не, че имам трактор, ама...

Не,че нямам трактор,ама....когато управляващите се сетят и за селскостопанските производители,те като мен вече ще са си накупували вместо трактори джипки,защото за без пари никой не иска да работи.До 2009г.работих 350дка.,ама ма....ка им и прекупвачи и цени,то бива,то може,ама......И заради такива мили родни картинки предпочетох да си купя още един джип,да си направя гребло на трактора/да си изчистя пред къщи/,и да дам нивите да ги работи друг.Не бива цената на пшеницата ,пък и на слънчогледа да варира в такива граници за няколко месеца.Да няма човек сигурност като засее някоя култура дали пазара няма да се срине или ще внесат царевица и слънчоглед от Унгария например,защо не и от Китай.
                      Чавдар Владимиров
                      0887/912075
                      Ленд Ровър Диско 1
                      Самуад в проект

Коментар

"Китайски" чесън се сее и у нас. Този сорт е двугодишен. Като посееш скилидки, покарват едни дълги пичове с главичка на върха (като при лука), в която има семки. От тези семки следващата година израстват глави със скилиди. Вкусовите качества са по-лоши от традиционния наш чесън, обаче добивът е троен. Така че няма спиране. Само от дребни производители ще може да се купи истински.

Коментар

Абе, откъде я изеовихте тази стара тема...

Вкусът и себестойността на китайския чесън, аржентинските картофи, гръцките ябълки и т.н. са свързани.
                          При старите сортове добивите са били в пъти по-малки, но вкусът в същото съотношение по-добър. Сега благодарение на селекцията и генетиката са създадени сортове даващи висок добив, но за сметка на вкуса. Ама нали борбата е за по-ниска себестойност, оттам и по-продаваема стока.
                          Преди около 10 години отглеждахме 30 дка зеленчуци, и в разгара на доматения сезон продавахме първокласни домати по 12-15 ст/кг Щото по борсите имаше същите на вид домати, внос от Македония и Турция. Не можех да разбера къде е печалбата на производителя, след като стоката мине през няколко търговеца, сложат се транспортните разходи, и пак да дойде на цена по-ниска от моята...
                          Отговора бил в добивите... Ама хората като си купиха няколко пъти от Македонските домати, пак започнаха да идват при нас. Познайте защо
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Колеги не искам да ви отчайвам, но БГ чесън можете да си купите само през пролета и лятото. През останалото време консумирате Сирйиски, Ирански и Испански, които приличат на Българския. Изключвам Китайският който много лесно се познава по перфектния си вид. За информация в момента БГ продукти са салата, репички, пр.лук ,но това не значи, че не са нитратни
                            Инфото си отнася за София и всички големи градове от западна и северна България. Ако някой не ми вярва да заповяда при мен на борсата.
                            SUZUKI SAMURAI
                            http://htftp.domainbg.com/icofresh/a...m/new-logo.jpg

Коментар

Китайския е ясен, но ако знаете какъв чесън сме взимали преди няколко години от Унгария. Поне 3 конски сили
                              http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                              http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Първоначално публикуван от icofresh Преглед на мнение
                                Колеги не искам да ви отчайвам, но БГ чесън можете да си купите само през пролета и лятото. През останалото време консумирате Сирйиски, Ирански и Испански, които приличат на Българския. Изключвам Китайският който много лесно се познава по перфектния си вид. За информация в момента БГ продукти са салата, репички, пр.лук ,но това не значи, че не са нитратни
                                Инфото си отнася за София и всички големи градове от западна и северна България. Ако някой не ми вярва да заповяда при мен на борсата.
                                Не е точно тъй. На пазара бабичките дето го продават едва ли е сирийски, ирански или азербайджански. Просто щото те дори и не са чували за тия страни. Гледам, че си от София и явно имаш наблюдения върху софийската борса, ама по пазарите в провинцията все още можеш да си купиш български чесън и лук на венци, домашно производство. Както и домашна сланина, цветен боб и др. подобни.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X