За китайски чесън не мога да коментирам, но преди време четох, че в Япония за да се отърват от гадната миризма в устата успели да селектират чесън който не мирише.
Какво остава-налъм без каишка на който липсва дървената част. Или айран без кисело мляко. Все пак друго си е когато сутрин махмурлия, закъснял за работа, гладен и мразещ целия свят/или поне този който е измислил ракията/, докато се гъчкаш в автобуса от дебелата лелка насреща ти те лъхне аромата, който никога не може да объркаш. Идилия...
Иначе аз много обичам чесън, стига да съм сигурен, че няма да съм в ролята на лелката...
К'во ви учудва? Щом им излиза на далавера, ще внасят. И китайците ядат чесън, виетнамците - краставички (особено тея дето са прекарали младостта си у нас ), а аржентинците - картофи. Като казах аржентинци - залети сме с тяхно, чилийско, южноафриканско и австралийско вино...
За виното - 100% ,тук само се бутилира под измислени БГ марки и имена на красиви етикетчета..... Вино което има нещо общо с грозде - само определени марки и партиди и то е за наши/ваши доверени хора и по реномирани магазини....
Китай се явява основния световен производител на чесън.Макар че сигурно и в куп други неща е най-голям произвдител.
В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...
Китайския чесън позеленява, като го отчупиш. Аз го избягвам и търся САМО български(дребен, неугледен и не позеленяващ). Това е едно от малкото неща, които все още купувам с удоволствие.
Последното от този род, което ми направи впечатление беше пакетиран "Добруджански боб" като на етикета с малки букви пишеше внос- Китай
през 2008 г. са регистрирани 8 042 тежки транспортни произшествия като при тях са отнети 1 058 [COLOR=Red][SIZE=4]БЪЛГАРСКИ [COLOR=Black][SIZE=2]живота[/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR]
В китай го третират с всякакви химии, хербициди и други препарати дето го карат да расте голям, хубав, красив като за изложба. Лошото е че след ядене на китайски чак ме боли корема, а от българския изобщо. От българския ям по две глави на сядане и повече понякога, а никога не ме е болял. Аз си купувам само от бабите на пазара. На везеничка.
То за Китай . .. . . там децата им умряха от детското мляко на прах, защото съдържало прекалено количество химия, абе ужас.
Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.
Малко в страни от темата, ама според мен проблема (ако е проблем де, щото проблем е да няма чесън, хляб, мляко и други неща) иде от многото жипки и малкото трактори, по нашите земи.
Не, че имам трактор, ама...
Малко в страни от темата, ама според мен проблема (ако е проблем де, щото проблем е да няма чесън, хляб, мляко и други неща) иде от многото жипки и малкото трактори, по нашите земи.
Не, че имам трактор, ама...
Проблем е - да...ама ако има много трактори и те произвеждат по-скъп чесън от китайския трудно ще го продават пак...порочен кръг
А за чесънчето - от китайския наистина ми става гадно (като изям над 3 скилидки от едрите ), та затова вече 2 години се сади една леха 2 квадрата на вилата ей така с още 2 квадрата моркови и няколко квадрата мерудии си растат в един ъгъл без да им обръщаме почти никакво внимание(нито се поливат, нито се копаят)
Последно редактирано от Митко (smile); 21-01-10, 16:55.
Коментар