Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За казармените напивания ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За казармените напивания ...

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
    Е не! Нема да пиша в тая тема! Това си е стриптийз!
    Аз от кога приканвам към повече прозрачност.....в облеклото.
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от valsodar_rn Преглед на мнение
      Bogoljub Gagic,незнам кога си служил в "батальона" на Видинския граничен отряд но през 1986г ни водеха на бригади с едни лопати по граничното съоръжение и ни спукваха от работа а през останалото време от занятия!За пиене не оставаше време!А на моята застава постоянното носене на оръжие и употребата на алкохол не се толерираше за разлика от съседните застави!Как да се напие човек като сставахме през нощта по 3-4 пъти от пискащото съоръжение?Само не си мислете че не обичам да си пийвам !
      Две такива "бригади" сме имали, не са ежедневни или ежеседмични. Иначе... Лошо поддържан кльон ? Служили сме по едно и също време, но... явно съм бил на "съседна" застава. Като седна пред нормален комп. ще ти пратя ЛС
      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от valsodar_rn Преглед на мнение
        Как да се напие човек като ставахме през нощта по 3-4 пъти от пискащото съоръжение?
        След две седмици тормоз от гореспоменатото съоръжение,не издържах и взех мерки,първо махах бушоните на апаратурата в караулното за през ноща,но денем пак ни късаха от разходки до 10-ти участък(дето е на майната си през три баира с камъни)където я куче я лисица си беше оставила вълната.По натам обрах бушоните от гърнетата по секторите,оставих на първите три,голямо спокойствие настъпи,при проверка на кльона от хапаратурата в караулното всичко си беше ток,клапичките падаха последователно,клаксона свиреше и до там.
        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Mad Dog,по кое време ти е бил инкубационния период в НШЗО то.Да не би при Гано Иванов

Коментар

Това го писах в една друга тема ама си е баш за тук Коапирам го едно към едно .Вчера се видях с един приятел от казармата който работи близо до нас та си спомнихме много неща най вече за алкохола и неговата употреба На времето в армията се пиеше много и всичко . Пиеха всички без изключение от редника до генерала . Там клуб на трезвеника нямаше и да не си пил преди да влезеш вътре пропиваш. Пиехме най вече готови и домашни питиета но като свършеха си правехме водка ВВС чист медицински спирт разреден с дестилирана вода или компот от артелната. Спирт имаше с тонове . Обикновено всички пиехме в някакви "нормални" граници по кило и канче а канчето от три кила но във всеки набор имаше по някое изключение за което службата се състоеше само и единствено в унищожаване на алкохола Та сетихме се ние за нашето изключение редник Иван Христов . Момчето беше някъде от селата около Банско където за краткост ги наричаме македонци и беше иначе даже нехарактерно тих и кротък за такъв и с това се открояваше от другите петима македонци в нашия набор . Обикновено ние сядахме вечер покрай печката и си подавахме бутилката само че при Ванката се задържаше повече от нормалното и обикновено беше почнал още от обяд след като ние си легнем той хукваше на някъде да си допива без значение с какво . Един път очите ми станаха като фаровете на зила като го видях как ми гаврътна забравеното на шкафчето шише с лавандулов спирт който го ползвах след бръснене . В това лошо няма но проблемите идваха след това както си легнеше след има няма час се почваше едно яко повръщане някой път нямаше сили и повръщаше до кревата и единя дневален седеше с едно боклуджийско кошче и чакаше момента В повечето случаи събираше сили скачаше от кревата и сгънат на две тичаше на зиг заг през спалното към тоалетните бутайки по пътя си повечето шкафчета . До него с кошчето тичаше дневалния и се опитваше да хване това което е излязло от устата му преждевременно . До тук добре ама това се повтаряше поне 5 - 6 пъти през ноща . Една вечер на мене ми дойде идеята като си легне да го пренесем заедно с леглото в тоалетната пренесохме го и за първи път от много време спахме спокойно . Най странното беше че в 5.30 сутринта ставаше с усмивка все едно никога нищо не е пил за него такова нещо като махмурлук нямаше . Никой въпреки многото опити не можа да го откаже от алкохола и комбата беше решил твърдо че няма начин да му сложи в ръцете АК или камион и цялата служба си изкара дежурен в кухнята и печкар в канцеларията на комбата . По тази причина имаше ключ от неговата канцелария . Комбата като всеки офицер от БНА в едно шкафче имаше 5-6 бутилки марков алкохол ако случайно му намине някой приятел или съвипусник от военното училище . Това беше светая светих която Ванката не пипаше ама до време . Бяхме на едно занятие и се прибрахме в петък към обед за късмет нямаше катастрофи и много потрошени камиони и комбата решил по тоя случай преди да ни разпише ГСПтата и да си тръгне да си налее едно . Отваря шкафа и гледа бутилките подредени ама празни Тия които чакали с книжките пред канцеларията казваха че от там се чул ужасен рев Ааааа Христов к-р ; к-р отпуски за вас след което всички чакащи се изнесли със скорости непостижими и за Шумахер След тази случка човека предвидливо си заключваше пиячката в касата . И аз имам рекорди от онова време но никога не успях дори и малко да го доближа
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
              След две седмици тормоз от гореспоменатото съоръжение,не издържах и взех мерки,първо махах бушоните на апаратурата в караулното за през ноща,но денем пак ни късаха от разходки до 10-ти участък(дето е на майната си през три баира с камъни)където я куче я лисица си беше оставила вълната.По натам обрах бушоните от гърнетата по секторите,оставих на първите три,голямо спокойствие настъпи,при проверка на кльона от хапаратурата в караулното всичко си беше ток,клапичките падаха последователно,клаксона свиреше и до там.
              Туй направо за военен съд, бря ? Ами ако някой наистина беше забегнал през вашия участък ?
              Трябва да отворим някаква ГВ-тема, защото тука само дразним другите - завиждат ни на службата А онзи велик форум http://granichar.org преди време ми скъса нервите с процедура по регистрация, все едно ставаш потребител на сайта на ЦРУ , накрая вътре - малко народ и общо взето скука и тъга по отминала младост (то май това му е предназначението - снимки на разбити и изпокрадени застави, смешни истории никой не си спомня... от моята ГъЗъ никой, че и от отряда малко хора...) На колегата valsodar_rn му пратих ЛС, ама не го е отворил още.
              За кльона си имаше много чалъми да работи добре и без да е изключен. При нас никога не е имало по 3-4 задействия на нощ, а и да имаше, организацията беше такава, че се изнася само дежурната група, прикриващата група слизаха от "пикет" (фургон до границата, където, естествено денонощно се пиеше и ... там някоя и друга мома, по-често вдовица, че и невярна буля от селото го отнасяше... )

Коментар

Само от с. Добърско ще да е бил тоз Ванката.Там за седмица се унищожава толкова алкохол,колкото в цялата община за месец.Там е обидно да си на 18г и за всяка от тях да не пиеш по 100гр.Нема такива пиячи...

Коментар

С риск да ме оплюете и изгоните от форума
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:63115_531407173539095_817912553_n.jpg
Прегледи:1
Размер:54.9 КБ
ID:5459756
                  Алкохолът не е отговора. Само те кара да забравиш въпроса.
                  Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.

Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...

Коментар

Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
                    Само от с. Добърско ще да е бил тоз Ванката.Там за седмица се унищожава толкова алкохол,колкото в цялата община за месец.Там е обидно да си на 18г и за всяка от тях да не пиеш по 100гр.Нема такива пиячи...
                    Напълно възможно забравил съм точно от къде беше . Помня само че беше някъде около Сандански или Банско .

Коментар

Абе, така е, но и да забравиш въпроса си е облекчение, макар и преходно, нали ? Аз успях да сведа пиенето до някакви разумни граници бавно и мъчително в продължение на цели двайсет години след уволнението Коства ми, естествено стеатоза и к`во ли не... Приятелят ми поп, който съм дал за пример в затворената "тема за партенките" - 506-ти пост, почина от цироза , а и няколко други познати бивши граничари. Жена ми и до ден днешен твърди, че не познава човек, който да пие толкова много ама аз й казвам: "Така е, защото не присъстваш на мои сбирки с приятели от казармата, да ги видиш тях !" Все пак възпитателно й подейства съвместното ни участие в един автентичен руски запой в околностите на гр.Рыбинск (бивш Андропов), последван от руска баня, т.е. продължил в банята, де и тогава тя се възхити на моята умереност и стабилност, докато помагаше да изнасяме (аз, тя и оцелелите рускини) "трупове" от банята и да ги товарим по колите.

Коментар

Първоначално публикуван от Сианга Преглед на мнение
                        [ATTACH=CONFIG]555075[/ATTACH]
                        Веднага ти отговарям:
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:chemcat_OHsolution.jpg
Прегледи:1
Размер:37.2 КБ
ID:5459758
                        (за незнаещите английски има игра на думи - solution се превежда "разтвор" и "решение")

И за да съм по темата - като новобранец в Драгоман, една вечер съм дневален и дежурния по поделение, порядъчно пийнал събра целия наряд и ни води под строй на кръчма. Помня първата бутилка водка, след това какво и колко съм пил не се знае.
                        Последно редактирано от javoresku; 05-03-13, 20:59.
                        “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
                        Walter Rohrl
                        GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Първоначално публикуван от Сианга Преглед на мнение
                          [ATTACH=CONFIG]555075[/ATTACH]
                          Има си клуб на трезвеника. За сега слава богу трезвеника е 1 от над 100 000 . Ето ти линк намирайте се там
                          http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=143796

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                            Абе, така е, но и да забравиш въпроса си е облекчение, макар и преходно, нали ? Аз успях да сведа пиенето до някакви разумни граници бавно и мъчително в продължение на цели двайсет години след уволнението Коства ми, естествено стеатоза и к`во ли не... Приятелят ми поп, който съм дал за пример в затворената "тема за партенките" - 506-ти пост, почина от цироза , а и няколко други познати бивши граничари. Жена ми и до ден днешен твърди, че не познава човек, който да пие толкова много ама аз й казвам: "Така е, защото не присъстваш на мои сбирки с приятели от казармата, да ги видиш тях !" Все пак възпитателно й подейства съвместното ни участие в един автентичен руски запой в околностите на гр.Рыбинск (бивш Андропов), последван от руска баня, т.е. продължил в банята, де и тогава тя се възхити на моята умереност и стабилност, докато помагаше да изнасяме (аз, тя и оцелелите рускини) "трупове" от банята и да ги товарим по колите.
                            И моята като твоята жена ама добре си и показал кви ора има...да оцени и сека сутрин молитва към Дедо Боже че и е дал такъв муж.....
                            К мирной жизни не пригоден.
                            Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                              Туй направо за военен съд, бря ? Ами ако някой наистина беше забегнал през вашия участък ?
                              Трябва да отворим някаква ГВ-тема, защото тука само дразним другите - завиждат ни на службата А онзи велик форум http://granichar.org преди време ми скъса нервите с процедура по регистрация, все едно ставаш потребител на сайта на ЦРУ , накрая вътре - малко народ и общо взето скука и тъга по отминала младост (то май това му е предназначението - снимки на разбити и изпокрадени застави, смешни истории никой не си спомня... от моята ГъЗъ никой, че и от отряда малко хора...) На колегата valsodar_rn му пратих ЛС, ама не го е отворил още.
                              За кльона си имаше много чалъми да работи добре и без да е изключен. При нас никога не е имало по 3-4 задействия на нощ, а и да имаше, организацията беше такава, че се изнася само дежурната група, прикриващата група слизаха от "пикет" (фургон до границата, където, естествено денонощно се пиеше и ... там някоя и друга мома, по-често вдовица, че и невярна буля от селото го отнасяше... )
                              Нищо не пазехме,всичко беше изнесено,но си трябваше чанч за аскера,е аз го поотмених,вардехме ГСМ около ромска махала.
                              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Пак го бях писал в една друга тема . Как беше минало незапомнено време Най лютото ми напиване е в казармата . Нова година на летище Толбухин (Добрич) почнахме от сутринта на 31 с домашно вино някъде към обяд свърши и полегнахме да починем . Надвечер продължихме с домашна ракия която стигна до малко след 12 часа и извадихме бойната готовност водка ВВС чист спирт разреден с компот или дестилирана вода . С нея изкарахме до сутринта тя никога не свършваше . Лошото дойде после три дена се опитваш да повърнеш ама няма какво всичко е излязло още в началото . По някое време някой донесе каса бира та с нея нещата се оправиха От тогава повече от 22 години минаха но такова напиване като тогава не ми се е случвало .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X