Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За казармените напивания ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За казармените напивания ...

Понеже в един друг форум почнахме с темата, та не се сдържах да го споделя и тук...
    За начало трябва да предупредя, че въпреки всеобщото мнение изобщо не съм се родил завършен алкохолог. До сериозна възраст единствената алкохолна напитка с която имах близки срещи беше бялото вино на средношколските екскурзии.... е и чаша шампанско на Нова Година.
    През първата си година прекарана в едно добре известно плевенско поделение, с изключение на една две злоупотреби с крайно некачествена водка , комай нямах други постижения по темата. Нещата се промениха съществено в момента в който "захапах" задълженията си като фазан в град (колко да е град) Кресна (в армейските среди известен, като Гара Пирин щото нали се сещате с кво се римува Кресна). Поради относителната ценност на пернатите като мен имаше почин сред младшия офицерски състав да бъдем интегрирани в социалния живот на на гарнизона и извън поделението. Проблема идеше от там че в горенаписания град социалния живот се свеждаше до "Сръб и чук", а който не е запознат как поркат младшите офицери от Сухопътните Войски еле па тези в затънтени гарнизони.... просто не му и трябва да разбира. Та за около 4-5 месеца бяхме натрупали вече сериозен банкетно-запоен стаж и тва там едни 5-6 джина/ водки/ ракии вечер не плашеха душите наши още повече, че след като една вечер се бяхме прибрали в поделението със строева крачка и песен компито (командира на полка) предвидливо ни нагони на квартири в града.
    Кулминацията на цялата история беше когато мен и още един от "фазаните" по някакъв каприз на старшата генералска мисъл решиха и ни произведоха предсрочно младши лейтенанти... Защо е тема на друг дълъг разговор, но не включва комендатско - домакински услуги.
    Та по това време командир на въпросната дивизия беше един доста колоритен генерал (заместник командир и беше един още по колоритен подполковник който вече, като генерал стана известен с това че си изпуска пищова по летищата. Та въпросният генерал "поемаше чашката" много добре...Толкова добре, че според мълвите в поделението завода в Търговище произвеждащ водката "Царевец" черен етикет работи основно за него. Та...
    Преди самата процедура на произвеждане в "първо офицерско звание" се започна с лек коктейл* включващ основно въпросното питие... амбицирани от генералската закачка "че аз непиещи в офицери не произвеждам" двамата с колегата се постарахме да оправдаем очакванията , в следствие на което по време на процедурата с получаването на пагоните преди "Служа на република България" мен лично ми се наложи да преглътна няколко пъти и да го слея в почти единичен мощен рев. да не говорим, че около цялата груптичка произвеждащи и произвеждани спиртните изпарения бяха такива, че старшината бай Пешо от около 20 метра набръчи мравоядския си датчик за алкохолни пари (намиращ се там където при нормалните хора носа)( пусна едно приглушено "ухаа...." и доволно се усмихна под мустак. Как и да е цялата церемония мина някак ( колегата изпълни един не лош троен тулуп с двоен аксел докато слизаше от трибуната) и нещата* продължиха в подходящият банкетно -столови стил. Основната драма беше, че освен новите пагони всеки един от нас получи и по една "първа" офицерска заплата измерението на която в алкохол по ценоразписите на кресненските заведения гарантираше делириум тременс за поне две седмици. С подбрана орда от лейтенанти и старши лейтенанти се устрои продължение из заведенията до последователното им затваряне. Незнайно защо, аз реших че ако мина на джин и тоник това ще подобри положението. Крайният ефект беше че освен фъфленето започнах и да заеквам и предвижването ми ставаше по треактория подобна на брауново движение на електроните. След няколко екса се свестих в канцеларията на батальона. До себе си имах 3 (три) броя пистолети Макаров, всички в различен стадий на изчерпване на боеприпасите. Как съм влезнал в поделението не помнех- интересното беше, че и дежурният по КПП нямаше спомен да съм влизал. В устата приличах на клоун (резултат от мляскането с една барманка с достъпни сексуални добродетели и ярко червило). На другото креватче лежеше и смърдеше старши лейтенанта ( в момента подполковник) П. Смърдеше на акита щото беше до лактите в такива, но пък гордо стискаше в ръка брачна халка ( някъде в разгара не вечерта беше решил, че вече не е женен и беше запокитил пръстена в тоалетната с неработещо казанче, обаче няколко часа по- късно беше размислил по темата)...* След опит да стана реших, че ще изчакам ... и си лежах докато един след друг се появиха собствениците на трите пистолети - всичките завидно притеснени и изтрезнели на бързо.... От тогава не пия джин след като съм пил водка... смесвам си ги предварително.
    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
    No man left's behind !!!!

От: За казармените напивания ...

Мога да напиша книга по дебела от Война и мир..........
    К мирной жизни не пригоден.
    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Както и в другата тема и тук няма да разказвам пиянски подвизи .....щот ма е исрам.Но само да отбележа че,след порядъчен брой водки най-обичам да изтрезнявам с джин......и после на чужди спомени........
      не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
        Мога да напиша книга по дебела от Война и мир..........
        Аз ако почна да пиша ще ги докарам повече и от тезисите на другаря Тодор Живков
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Там попропуших,пропих и за пръв и последен път така се напих,третото си беше от преди казармата.Дали и така ще си идат?
          А тези простотии се правят от името на всички ни.
          Даника
          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
            Понеже в един друг форум почнахме с темата, та не се сдържах да го споделя и тук...
            За начало трябва да предупредя, че въпреки всеобщото мнение изобщо не съм се родил завършен алкохолог. До сериозна възраст единствената алкохолна напитка с която имах близки срещи беше бялото вино на средношколските екскурзии.... е и чаша шампанско на Нова Година.
            През първата си година прекарана в едно добре известно плевенско поделение, с изключение на една две злоупотреби с крайно некачествена водка , комай нямах други постижения по темата. Нещата се промениха съществено в момента в който "захапах" задълженията си като фазан в град (колко да е град) Кресна (в армейските среди известен, като Гара Пирин щото нали се сещате с кво се римува Кресна). Поради относителната ценност на пернатите като мен имаше почин сред младшия офицерски състав да бъдем интегрирани в социалния живот на на гарнизона и извън поделението. Проблема идеше от там че в горенаписания град социалния живот се свеждаше до "Сръб и чук", а който не е запознат как поркат младшите офицери от Сухопътните Войски еле па тези в затънтени гарнизони.... просто не му и трябва да разбира. Та за около 4-5 месеца бяхме натрупали вече сериозен банкетно-запоен стаж и тва там едни 5-6 джина/ водки/ ракии вечер не плашеха душите наши още повече, че след като една вечер се бяхме прибрали в поделението със строева крачка и песен компито (командира на полка) предвидливо ни нагони на квартири в града.
            Кулминацията на цялата история беше когато мен и още един от "фазаните" по някакъв каприз на старшата генералска мисъл решиха и ни произведоха предсрочно младши лейтенанти... Защо е тема на друг дълъг разговор, но не включва комендатско - домакински услуги.
            Та по това време командир на въпросната дивизия беше един доста колоритен генерал (заместник командир и беше един още по колоритен подполковник който вече, като генерал стана известен с това че си изпуска пищова по летищата. Та въпросният генерал "поемаше чашката" много добре...Толкова добре, че според мълвите в поделението завода в Търговище произвеждащ водката "Царевец" черен етикет работи основно за него. Та...
            Преди самата процедура на произвеждане в "първо офицерско звание" се започна с лек коктейл* включващ основно въпросното питие... амбицирани от генералската закачка "че аз непиещи в офицери не произвеждам" двамата с колегата се постарахме да оправдаем очакванията , в следствие на което по време на процедурата с получаването на пагоните преди "Служа на република България" мен лично ми се наложи да преглътна няколко пъти и да го слея в почти единичен мощен рев. да не говорим, че около цялата груптичка произвеждащи и произвеждани спиртните изпарения бяха такива, че старшината бай Пешо от около 20 метра набръчи мравоядския си датчик за алкохолни пари (намиращ се там където при нормалните хора носа)( пусна едно приглушено "ухаа...." и доволно се усмихна под мустак. Как и да е цялата церемония мина някак ( колегата изпълни един не лош троен тулуп с двоен аксел докато слизаше от трибуната) и нещата* продължиха в подходящият банкетно -столови стил. Основната драма беше, че освен новите пагони всеки един от нас получи и по една "първа" офицерска заплата измерението на която в алкохол по ценоразписите на кресненските заведения гарантираше делириум тременс за поне две седмици. С подбрана орда от лейтенанти и старши лейтенанти се устрои продължение из заведенията до последователното им затваряне. Незнайно защо, аз реших че ако мина на джин и тоник това ще подобри положението. Крайният ефект беше че освен фъфленето започнах и да заеквам и предвижването ми ставаше по треактория подобна на брауново движение на електроните. След няколко екса се свестих в канцеларията на батальона. До себе си имах 3 (три) броя пистолети Макаров, всички в различен стадий на изчерпване на боеприпасите. Как съм влезнал в поделението не помнех- интересното беше, че и дежурният по КПП нямаше спомен да съм влизал. В устата приличах на клоун (резултат от мляскането с една барманка с достъпни сексуални добродетели и ярко червило). На другото креватче лежеше и смърдеше старши лейтенанта ( в момента подполковник) П. Смърдеше на акита щото беше до лактите в такива, но пък гордо стискаше в ръка брачна халка ( някъде в разгара не вечерта беше решил, че вече не е женен и беше запокитил пръстена в тоалетната с неработещо казанче, обаче няколко часа по- късно беше размислил по темата)...* След опит да стана реших, че ще изчакам ... и си лежах докато един след друг се появиха собствениците на трите пистолети - всичките завидно притеснени и изтрезнели на бързо.... От тогава не пия джин след като съм пил водка... смесвам си ги предварително.

Сега пиеш ли алкохол?
            Десет години бях в 42-ТП- Ямбол. Дежурства,занятия,учебни и бойни стрелби, всичко... Не можах да разбера само, каква е разликата м/у Ст.школник и редник? и двамата срочно служещи. Най - вече я виждах че единият може да пие с офффф състава а другият зад оградата.
            ТЛК-120 Николай Колев
            0898521295

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Колев-Krasio 46 Преглед на мнение
              Сега пиеш ли алкохол?
              Десет години бях в 42-ТП- Ямбол. Дежурства,занятия,учебни и бойни стрелби, всичко... Не можах да разбера само, каква е разликата м/у Ст.школник и редник? и двамата срочно служещи. Най - вече я виждах че единият може да пие с офффф състава а другият зад оградата.
              Сипи!!!
              А за фазаните- в различните времена и епохи е било различно - по мое време имаше определени привилегии - явно поради недостига на младши офицери. Общо взето бяхме на "работно време" - т.е. става там 18.00 - обличаш цивилките и айде на разходка. Както и по- горе написах- изгониха ни на квартири в града....да не смущаваме дисциплината. Примерно аз книжката за отпуски с официалното разрешение на прекия ми началник си я подписвах самостоятелно- такива неща.....

Коментар

Е не! Нема да пиша в тая тема! Това си е стриптийз!
                יעבור
                «И това ще мине»

Коментар

Алкохола изпит по време на близо 24 месечната ми служба,не мога да го наваксам за 24г цивилизация,общо-взето май само това правехме,чат-пат ходехме и на занятия,заредени естественно,може да се напише история на алкохола във няколко тома...
                  Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

За алкохола на занятия..... Никога друг път не съм пил червено вино с вкус на машинно масло. Буквално пиеш с отвращение.

Коментар

Във Флота никой не пиеше. Никога.
                      There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                      No wahalla.

Коментар

Първоначално публикуван от Tramp Преглед на мнение
                        Във Флота никой не пиеше. Никога.
                        Ъ? Вода?

Коментар

Произхождам от сеЙмеНство на пушещи и пиещи хора. Алкохол употребявам от ранна детска възраст под вещия надзор и насърчаване от родителите . Казармата обаче ме направи алкохолик . Такова чудо... Те моите родители някакви невинни бабички, близващи ликьорче само в неделя след църква ми се видяха
                          Започна се от "батальона" - началното обучение във Видинския граничен отряд. Водеха ни на някакви бригади, на които сега изобщо не мога да си спомня какво е трябвало да работим, защото... бригадите бяха във "Винпром Рабиша". Помня само как пиехме като разпрани, как взводният ни караше един по един да вадим след "бригадата" бутилки от гащи, крачоли, пазви и да му ги слагаме в "Ладата" комби - конфискуваше ги и тогава на пияно се разбрахме, че го прави "за добро" - не може да се приберем в поделението така . На следващия ден на развод се повтаряше едно и също: "Абе, втори взвод, вие кога се прибрахте вчера? Защо не бяхте на вечерна проверка ? Колко пъти става това?!" Ами много работа, ама ние се обадихме на дежурния... Дежурният отрича, взводният го гледа лошо и се цепи: "Айде, бе, ти пиян ли беше, че не помниш 'га ти се обадих ?"
                          На заставата... там настъпи кулминацията. В тези краища водата е една такава, варовита и никой не я пие. Всеки по някакъв начин се беше сдобил с по една ЖП цистерна и я беше зазидал в основите на бъдещата къща . По-старите хора с по-стари къщи още ползваха дървени бъчви - по 30-40 в една изба.
                          Технология на влашки/турлашки "самоток" (to whom it may concern): поради огромно количество и мързел, гроздето не се мачка, цеди и т.н., а се буха и тъпче до откат в ЖП цистерната в мазето. В един момент почва да си клокочи само. Бае му се нещо и после се точи - люспи, семки често задръстват канелката и със шиш се отпушва. Който е табиетлия, го прецежда, повечвто си го пият направо - snacks included. Като свършат трите тона вино цистерната се изгребва и от изгребаното се пече ракия
                          В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Всеки род войски беше му намерил цаката и в това отношение ние във ВВС бяхме привилегировани . Наличието на много чист медицински спирт който по някакви странни причини трябваше да се налива някъде в някои самолети беше решил трайно проблема . Спирта се разреждаше с компот от артелната (много боли глава) или като мен с дистилирана вода . На тази смес краткото име беше водка ВВС . Няма да забравя една тревога . Беше някъде около 2 през ноща. .Повечето ни хвана да си подаваме бутилка покрай печката и кротко да си хортуваме . Много псувайки се натоварихме с всичкото армейско снаряжение и по машините . Аз с ВАРЕМа излизах почти последен . От поделението се излизаше с един ляв и още един десен завой слез двайсетина метра . На левия завой фаровете ми осветих комбата и просто нямаше начин да го подмина . Качих го в камаза и потеглихме . Последва няколко минути неловко мълчание и взаимна обмяна на винарки По едно време комбата ме пита Василев колко си пил ? Викам му само три водки другарю капитан като предвидливо премълчах мастиките преди водката . Последва друг въпрос : А как се чувстваш ? Викам му много добре ама ако има кой да сипе по още едно да си оправя вкуса в устата цена няма да има . Комбата се замисли за малко бръкна в раницата и извади едно отворено и таман започнато шише коняк Слънчев Бряг и ми го подаде . Така си подавахме шишето още стотина километра докато стигнем района . Оказа се че и него го хванала тревогата при негов съсед в блока също военен ама от друго поделение жена му му донесла раницата той хванал най пълното шише от масата за по път и към поделението . Така или иначе в тая ситуация кариерата му беше изцяло в нашите не до там трезви ръце . След тая случка човека гледаше на мен с други очи знаеше че каквото и да става ще си свършим работата перфектно .
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Bogoljub Gagic,незнам кога си служил в "батальона" на Видинския граничен отряд но през 1986г ни водеха на бригади с едни лопати по граничното съоръжение и ни спукваха от работа а през останалото време от занятия!За пиене не оставаше време!А на моята застава постоянното носене на оръжие и употребата на алкохол не се толерираше за разлика от съседните застави!Как да се напие човек като сставахме през нощта по 3-4 пъти от пискащото съоръжение?Само не си мислете че не обичам да си пийвам !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X