Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Алиса в страната на съдиите.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Алиса в страната на съдиите.

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
    В подчертаното има противоречие. Своите хора са възможни само при крива конструкция и директното игнориране дори и на малкото нормална такава.

За месомелачката - много удачна аналогия!
    Проблема е, че "нашата" машина е сделана и поне 50год. работеше по патента на Вишински/политоблизващите - най-високо/.
    Именно....Задължително е на тези отговорни позиции да има компрометирани хора...Само това е начина да бъдат управлявани...Ако имате човек с нисък морал на отговорна позиция ..той кой би посочил за свой заместник.....
    ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Аз не съм специалист по юрисдикция, право и разследване.
      Както не съм специалист и по готвене.
      Какво следва от това , като отида в ресторант и ми сервират развалена храна - да си трая ли ?
      Защото нищо не разбирам - да си мълча и да гълтам?
      Ами не !
      - Смърди бе хора ! Смърди отдалеч.
      И след като манджата е вкисната, едва ли бих подбирал невкиснати картофи измежду вкиснал боб.
      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
        Аз не съм специалист по юрисдикция, право и разследване.
        Както не съм специалист и по готвене.
        Какво следва от това , като отида в ресторант и ми сервират развалена храна - да си трая ли ?
        Защото нищо не разбирам - да си мълча и да гълтам?
        Ами не !
        - Смърди бе хора ! Смърди отдалеч.
        И след като манджата е вкисната, едва ли бих подбирал невкиснати картофи измежду вкиснал боб.
        + 100!
        Докато няма достатъчно обществено приемливо препокриване на “ МОРАЛНО” и “ЗАКОННО”, хумореската разказана в първия пост ще бъде законна реалност.
        Само че законите ги пишат депутатите, тях пък ги избираме ние, и в крайна сметка обикновенния гражданин излиза виновен...
        Ако на едно състезание правилата са написани така, че не са приемливи за голяма част от участниците,то те не участват –избират да участват в състезание, където правилата да са приемливи за всички.
        Ние ,говоря за обикновенните хора, незапознати с тънкостите на юридическата материя,приемаме че дадено съдебно решение е незконно, когато ни се струва неморално.
        За съжаление тези случаи са преобладаваща част....
        И пак се връщаме в омагьосания кръг: “законите ги пишат депутатите, тях пък ги избираме ние, и в крайна сметка обикновенния гражданин излиза виновен...”
        Дали пък ако магистартите получат европейско финансиране , европейски заплати ,но и европейски контрол ще бъде по-добре....Само си мисля де....
        Във футболното ни първенство често канят чуждестранни съдии за някой завързан мач, не че свирят по-добре-но поне не ги обвиняват в коруция.....
        Ако се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
        Пламен Златарев 0888 66 03 18

Коментар

Проблемът е, че думите морал и правда са изгубили своето значение. Магистратите се опират на тълкуването на законите и считат, че щом е законно няма нужда да е морално, правдиво и нравствено. До това води формализирането на правото.
          "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от optisprint teteven/Пламен/ Преглед на мнение
            Във футболното ни първенство често канят чуждестранни съдии за някой завързан мач, не че свирят по-добре-но поне не ги обвиняват в коруция.....
            Пълна смешка, от тях сме се учили на корупция освен на футбол. И ето сега - и от футбол разбираме, че и от съдебна система, но от корупция - най-много.

На европейците кой им прави контрола, да питам? Оня горе ли?
            И какво е морално - спазване на закона или отсъждане извън закона, което после така или иначе пада там, дето никой не пита какъв ти е морала, а чете според написаното и приетото за морално от години и от много хора, които според техния си морал и мисловен капацитет, само са надграждали?
            Правиш обобщения за съдиите като че ли са нещо различно и най-отговорно за всичките ни неволи, пък според мен миризмата в ямата не е от конкретното, дето виждаш отгоре, а от дълъг процес консумация, отделяне и най вече яко бъркане сега с цел да се "ароматизира" обстановката и да не се усеща вонята от развалената манджа дето ти сервират.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
              ...
              И какво е морално - спазване на закона или отсъждане извън закона,...
              Сори, ама още не сме стигнали до спазването. Справки при избора за КС. Първата/съдийка/ я пенсионират със 100000лв. вместо дисциплинарно да е уволнена за лъжи, уронване престиж и т.н.

Втората/прокурорка/ и тя май със сто бона ше си тръгне, зер заеми има да връща

Всъщност до тук, още не е излязъл читав кандидат.
              Съюза на съдиите и те без предложения. А инструменти за скандал си имат, ама трябват топки и морал поне като на Заека за Дупката
              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
              Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
              Суперспам - спама на суперите

Коментар

Алиса в страната на Калинките... Всичко е тотален ментак!
                Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                  ... Първата/съдийка/ я пенсионират със 100000лв. вместо дисциплинарно да е уволнена за лъжи, уронване престиж и т.н.
                  ...
                  Е как да я уволнят като за нея имаше такъв консенсус сред политиците, та дори получи най-много гласове?!? Сега управляващите се хвърлиха да я бранят с телата си, та даже и писма до Европата писаха. Предшествениците им от БСП и ДПС - също й дадоха рамо. Явно такива като нея са им сгодни, а системата, колкото и да се пише, че е независима, си е абсолютно в услуга на политиците ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                    Правиш обобщения за съдиите като че ли са нещо различно и най-отговорно за всичките ни неволи,
                    Не съм визирал конкретно съдиите, говорех за магистрати по принцип.Те отсъждат според законите,законите ги пишат депутатите, депутатите ги избираме всички ние- значи ние сме си виновни.Омагьосън кръг...
                    Щом е примливо статуквото ,каквото е сега и го търпим...
                    Може пък аз да не съм от предобладаващата част от обществото,която приема сегашното статукво за нормално.
                    Тогава ,по каноните на демокрацията, аз като малцинство ,ще продължа да се съобразявам с болшинството

Коментар

Аре бе !
                      Темата е в хумора. Гледайте по весело.
                      Дайте малко и майтап в цялата работа.
                      То само това ни остана.
                      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

За мнозинството от населението, ние сме мутрите с джипките... Е някои от Вас може да не са съгласни, но като не са, да четат тази тема... ;-)
                        VPetrov.photography

Коментар

Как може човек да има доверие на тази система,като не могат да извадят от редиците си поне ЕДИН читав,та да отсрами гилдията? Явно в годините на прехода всички са бъркали в кацата с меда,вместо да пазят същата тази каца от посегателства!Може би и там има честни хора,но сигурно са прекалено малко за да им се чуе гласа,което е жалко!!!

Коментар

"От КАТ ми изпратиха снимка, на която превишавам скоростта.
                            Аз пък им пратих видео, на което плащам глобата на катаджията в брой".
                            Това е виц разбира се, но мечтая някой ден това да бъде истина...

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                              Е как да я уволнят като за нея имаше такъв консенсус сред политиците, та дори получи най-много гласове?!? Сега управляващите се хвърлиха да я бранят с телата си, та даже и писма до Европата писаха. Предшествениците им от БСП и ДПС - също й дадоха рамо. Явно такива като нея са им сгодни, а системата, колкото и да се пише, че е независима, си е абсолютно в услуга на политиците ...
                              Вярно КарабасБарабас прати бързоходци до Еуропата - там па замалко без глави да ги върнат Чудеса братче

ама ВСС нали са независими - от тях зависи да я уволнят. Така си плюха на исканията си за незасисимост.
                              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                              Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                              Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                                Аре бе !
                                Темата е в хумора. Гледайте по весело.
                                Дайте малко и майтап в цялата работа.
                                То само това ни остана.
                                Пътуват непознати мъж и жена в купето.
                                По едно време,мъжът започнал да опипва жената.
                                Оная почнала да се дърпа,а мъжът вика:
                                -Аз на майтап,бе госпожо.
                                След малко пак така.Тя се дърпа,той:
                                -Майтап,бе госпожо.
                                Дърпала се дърпала,накрая се оправили и жената вика:
                                -Голем майтапчия си,бе господине.
                                Па оня и вика:
                                -Еех,ама и ти бая носиш на майтап...

Та така,на майтап ни управляват,ама и ние носим на майтап.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X