Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко хора правят така?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Колко хора правят така?

Няма не наказано добро!

Преди няколко години, навръх Коледа ,беше мокро и студено, гледам един човек да ровичка под капака на пра-старо Пежо 205. Беше в насрещното...След като си свърших работа(поне половин час) , обърнах. Завалията продължаваше да чопли под капака...Спрях.Човека поиска да го дръпна да запали...Дръпнах го,запали,но я ,,изпусна''.Помоли да засиля повече...Е засилих...Но ме засече автобус на грАдския транспорт...Аз спрях,но човека зад мен не можа...Пежото стана трудно за рисуване и годно само за Надин...После се чудих,дали не беше по-добре да подмина човечеца...
    Виден столичен ихтиолог

Коментар

Всъщност темата на горното филмче е значително по-добре онагледена във филма Предай нататък. Който го е гледал, знае как завърши...
      Т.Е. правенето на добро някому по никакъв начин не гарантира, че ще получиш същото. То и затова е безкористно дело, проява на собствена воля. Обратното, ако очакваш награда, дори и морална, започва да прилича на сделка.

Коментар

Аз съм много .. как да кажа - жалостива. Помагам на всеки, който според мен има нужда от помощ. Припаднали момичета по плажа свестявам с кола и шоколад, помагам на баби за всичко - да пресичат, да качват торбите във входа, каквото трябва, ако видя малко дете без възрастен около него - веднага питам самичко ли е, ако плаче - питам още по-бързо, помагам на майки с колички. Случвало ми се е хора да изпускат неща пред мен - гоня ги и им ги връщам. Пускам всеки бързак или объркал лентата на пътя. Абе с две думи - с каквото мога помагам

Най-тъпата ми случка е на едно кръстовище и щом още я помня, значи не съм сигурна, че съм реагирала правилно: Седях в едно задръстване - и, нали, музичка в колата, цигарка. И гледам в огледалото в колата зад мен едно момиче как плаче неудържимо! Ама страхотен рев! Цялата се тресеше... Беше сама в колата си. Помислих дали да не сляза да я попитам мога ли да й помогна някак. Обаче се отказах, поради казаното по-горе - освен да я стресна и доразплача не бях сигурна дали бих постигнала друго. Но още я помня и съжалявам малко, че не я попитах все пак .

Просто имам опит какво е да имаш нужда от помощ и да няма кой да се отзове - отвратително е! За това се старая да помагам с каквото на когото мога. Прави ли ме това добър човек - не знам и ми е все тая, но спя с чиста съвест
        Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Първоначално публикуван от Vili4ka Преглед на мнение
          Аз съм много .. как да кажа - жалостива. Помагам на всеки, който според мен има нужда от помощ. Припаднали момичета по плажа свестявам с кола и шоколад, помагам на баби за всичко - да пресичат, да качват торбите във входа, каквото трябва, ако видя малко дете без възрастен около него - веднага питам самичко ли е, ако плаче - питам още по-бързо, помагам на майки с колички. Случвало ми се е хора да изпускат неща пред мен - гоня ги и им ги връщам. Пускам всеки бързак или объркал лентата на пътя. Абе с две думи - с каквото мога помагам

Най-тъпата ми случка е на едно кръстовище и щом още я помня, значи не съм сигурна, че съм реагирала правилно: Седях в едно задръстване - и, нали, музичка в колата, цигарка. И гледам в огледалото в колата зад мен едно момиче как плаче неудържимо! Ама страхотен рев! Цялата се тресеше... Беше сама в колата си. Помислих дали да не сляза да я попитам мога ли да й помогна някак. Обаче се отказах, поради казаното по-горе - освен да я стресна и доразплача не бях сигурна дали бих постигнала друго. Но още я помня и съжалявам малко, че не я попитах все пак .

Просто имам опит какво е да имаш нужда от помощ и да няма кой да се отзове - отвратително е! За това се старая да помагам с каквото на когото мога. Прави ли ме това добър човек - не знам и ми е все тая, но спя с чиста съвест
          Това, което го могат майките, никой не го може!

Коментар

Първоначално публикуван от Layer Преглед на мнение
            И аз се старая дa помагам, ама не всички го заслужават
            Така е колега, трябва да се внимава с помощта.
            Поздрави

Коментар

В новогодишната вечер (около 19:30 ) на пътя Бистрица - Железница на Витоша, ми присветна насрещно движеща се кола, заоглеждах се и видях едно Сеат-че в канавката - изпуснал младежа завоя, ударил се в мантинелата и от там в в отсрещната канавка а тя дълбока, бетонна и колата легнала на врати. Момчето се държи за главата и телефона (сигурно е отивал на парти?). Спрях (с детето и жената) и го питам как е - добре бил ( а е на завой без видимост, чакам да видя точно кой ще ме удари независимо от аварииките), питах го има ли кой да го извади - Не - и му предложих да го дръпна с ясното съзнание, че ще се до одере колицата, но поне няма да изкара Светлият Празник в планината. Човека прегърна идеята - извадих въже, монтирах куката (на Кашкайчето е на винт под пластмасова капачка в бронята) и закачихме въжето - не беше лесно, но след 5 минути момчето отпраши "щастливо" по пътя си, а ние продължихме към веселото изкарване на празника - та с две думи отменахме и едно добро дело за миналата (вече) година

Коментар

Аз живея в Княжево където снега рядко изчезва преди края на март, улиците са стръмни и рядко почиствани. Вчера сравнително топло и с пресен сняг, улиците бяха превърнати в трудни за преодоляване наклони - Изкачвайки се по една крива и стръмна улица видях поредният в канавката, попитах иска ли помощ - НЕ, не иска !? Заминах си и се присетих за изпаднал от мостчето ни бус, преди години, който също Отказа да го извадя от реката... Какво им става на хората

Коментар

alex_markov, и аз се чудя защо хората отказват от помощ.
                  Ето и едно хубаво клипче от многото, които хората помагат. Възрастните хора да пресичат улиците.

Последно редактирано от Dimitar.Dimitrov; 08-01-13, 14:53.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X