Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко хора правят така?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Колко хора правят така?

А вие правите ли така?
    LZ1ZAH

От: Колко хора правят така?

Кръговрата на добротата! Аз мисля, че помагам. До сега много пъти ми се е случвало да видя човек да си изпуска портмонето или да му падат някакви пари от порядката 5 - 20 лв . Винаги съм си ги давал, даже един път съм гонил човек, а разстоянието беше много дълго, но майната му, нали му ги дадох!
    Половината ми приятели ми казват, защо му ги даде, можеше да си ги изхарчиш ти, но някак си не мога. Един път ми се случи да си изгубя парите, точно преди да влезна в аптеката и не можах да си купя лекарства, а бях много болен. От тогава разбрах, че човек може да изгуби последните си пари, но те трябва да му бъдат върнати, ако някой ги намери или види, че му падат. Малко хора, ги правят тия неща.

Коментар

И аз се старая до колкото мога. Лошото е, че при подобни постъпки срещаш основно неразбиращи или подигравателни погледи от околните.
      Ама какво ми пука, важното е, че на мен така ми е добре и така усещам нещата за правилни отвътре...
      Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
      Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Захари Коровски(Zahari007) Преглед на мнение

А вие правите ли така?

Само Другите могат да кажат за теб такъв ли си или не. Всеки си мисли, че е добър и че "пердаши" детето "за негово добро"
        А когато живота ни поднесе възможност да се покажем добри, това е висша награда, защото поне за малко се усещаме Хора и това ни прави Щастливи

Коментар

Хубаво клипче За радост често се срещат такива хора. Само онзи момент с цветята някак не ми стои естествено. Но кой беше казал, че пълно щастие нямало!

Коментар

alex_markov, не само хората могат да кажат добър ли си или не. И ти самият трябва да знаеш, що за човек си.
            А когато живота ни поднесе възможност да се покажем добри, това е висша награда, защото поне за малко се усещаме Хора и това ни прави Щастливи
            Живота когато ни поднесе възможност да се покажем добри ли сме или не сме, повечето хора, показват колко алчни са в всъщност. Много малко хора, действат правилно.
            Поздрави.

Коментар

Какъв кеф ми беше на душата когато като ученик помогнах на една баба да пресече, горката трепереше от страх.. Съучениците ми голям базик ми хвърлиха.. Но това е един от малкото хубави спомени от ученическите години..
              Приятел разказва история как негов приятел настъпал златна гривна в заведение и казал на другия до него "наведи се и взимай каквото има под крака ми и да си ходим.." - там пък гнусно ми стана..
              Мисля, че е хубаво когато вътрешно го усещаме, а то със зло не става..
              Клипа е хубав!

Коментар

Хубав клип ,дали няма да откраднат скейт на момчето,че май го забрави

Коментар

Може пък да има и обратното клипче - ти открадваш скейт, на тебе пък колата ти я дигнал някой и т.н.
                  Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                  Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar.Dimitrov Преглед на мнение
                    alex_markov, не само хората могат да кажат добър ли си или не. И ти самият трябва да знаеш, що за човек си.

Живота когато ни поднесе възможност да се покажем добри ли сме или не сме, повечето хора, показват колко алчни са в всъщност. Много малко хора, действат правилно.
                    Поздрави.

Да знаеш, да знаеш, колко да знаеш, все си си в лека заблуда за себе си Аз например си мисля, че съм Много Добър човек, а дали ....или

А възможностите са си възможности, кой и как ще се Възползва от тях си е негов "проблем"... то вярно като няма възможност може и да си я създадем, но веднага се сещам за вица:
                    "Двама от помощното училище закъсняват за час 40 минути, Учителката бясна ги пита къде са били,
                    те - ми помагахме на една жена да се качи в автобуса;
                    Учителката - ми 40 минути ли и помагахте???;
                    Дангалаците - Ми тя Не искаше"

Коментар

Ето нещо подобно. Не знам дали е реално, но е вдъхновяващо:
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Good-SamaritanP.png
Прегледи:1
Размер:386.3 КБ
ID:5429579

Превода е нещо от сорта:
                      "Не ме познаваш но видях че пикапа ти има нужда от нови гуми и исках да направя нещо добро за непознат, защото преди време един непознат направи нещо добро за мен. Разписката е в плика, всичко което трябва да направиш е да отидеш до "гумаджийницата" на 3-та улица и да потърсиш Стивън. Те ще монтират новите гуми безплатно. Всичко което искам е някой ден ти да направиш нещо добро за напълно непознат."

Иначе тъжно впечатление ми прави колко озверели и освирепели са хората в милата ни татковина. Особено в големите градове и в частност столицата.
                      Като тръгнеш да заговаряш случаен човек на улицата първоначалната реакция е свиреп поглед, наежване и т.н. Като направиш някоя дребна добринка те гелдат с едно недоверчиво недоумение и очакват нещо да допълнително да се случи та да разберат как точно си ги извъртял...
                      В контраст на това в малките забутани селца, където хората живеят... ...не по скоро оцеляват и съществуват нещата са коренно различни. Отношението е по-топло има повече усмивки... абе предполагам всички сте го "виждали" тоз ефект...

Хайде една весела случка да добавя, ей така за цвят: Действието се развива преди 3-4 години, не помня точно. Мой приятел работеше в автосервиз, на връщане от обяд с колеги намират мъжка чантичка изпусната на близката уличка. Вътре: Лични документи, документи на автомобил, ключове, разни други дивотии и плик със 2000 Евро !!! в него. Свързват се със собственика (не помня точно как но не са ходили в полицията нарочно) и му казват къде да дойде да си вземе чантичката. Идва човека да си я вземе обаче си мислел че само чантичата е намерена, като видял че и парите са там направо се оцъклил. Един час по-късно се върнал с няколко бутилки скъпо уиски и една торба ядки, шоколади и тем подобни дивотийки. Да почерпи един вид...
                      Калин - О88 б579I9I
                      Обичам да пътувам, не обичам да пристигам.

Коментар

Първоначално публикуван от sardokar Преглед на мнение
                        ... ... ...

Аммм...

По реда:

- Бележката наистина е коментирана в западните онлайн медии, но е първоначално публикувана в Reddit, където целта на играта е в общи линии да събереш най-много "харесвам" като в гъзbook.

- За това кой еди къде си как се държи правиш обобщения които може да изразяват твоето мнение но не са обща истина издялана в камък и които всеки си преценява сам. Аз пък навсякъде съм виждал човеци и животни.

- Веселата случка прави чест на приятеля ти, но не би правило чест никому да я гледа като нещо изключително или невероятно. Човекът е постъпил правилно, но това правилно нещо е общоприетата човешка норма. Това че малко хора биха я спазили е техен проблем, ако ще десет хиляди към едно да са. При нормални обстоятелства поведението на дебилите може да диктува начина на поведение единствено на слабохарактерните. Нормалните хора са си нормални хора, и ако не могат да променят нещата около себе си - поне не се оставят нещата около тях да ги променят към по-зло.

Страшното е когато гледате на постъпки като горната като на изключение. Тогава нещата се смарангясват.
                        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

И аз се старая дa помагам, ама не всички го заслужават

Коментар

Първоначално публикуван от Layer Преглед на мнение
                            ...ама не всички го заслужават
                            До колкото помагането прави теб по-добър, а не тях... пука ти...
                            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Правенето на добро е и за двамата.Не вярвам да има човек,който като направи добро и види естествената усмивка на благодарност отсреща да не се почувства жив.Днес прясна случка...в магазина докато си избирах покупките зад мен жена,която не може да мине,а не смее да ме помоли,а я виждам с периферното зрение..дадох й път и толкова естествено и благородно се усмихна сякаш никога преди не са й правили път.А после на касите...аз бях с цяла кошница покупки а зад мен 1 мъж на средна възраст и 1 майка с дете...е как да не им дам път?За 3-4 продукта ( и 2та) да ме чакат мен?Дали ще се прибера с 10 мин по-рано или по-късно за мен е все тая,но за това дете и за тази майка?!Надали...Радвам се,че виждам подобни теми във форума!Продължавайте в същия дух!За това посещавам този форум с удоволствие,защото всеки ден доказва,че са останали и Хора измежду човечетата,които ни заобикалят.Живи и здрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X