Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С мотор из Чернобил

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    До: С мотор из Чернобил

    А гледам самата централа е работела до скоро.
    Онзи ден спорихме с едни приятели на тязи тема! - До кога е работел АЕЦ-а?

    Коментар


    • #17
      До: С мотор из Чернобил

      22.05.1986 г. - Прието е решение за възстановяване работата на 1 и 2 блок на Чернобилската АЕЦ01.10.1986 г. - Пускане на 1-ви блок след приключване на програмата по дезактивация на работните помещения05.11.1986 - Пускане на 2-ри блок след приключване на програмата по дезактивация на работните помещения30.11.1986 г. - Завършване на строежа на саркофага на 4-ти блок (обект "Укритие").04.12.1987 г. - Пускане на 3-ти блок след разделяне от 4-ти блок и дезактивация на работните помещения на 3-ти.11.10.1991 г. - Пожар на Турбогенератор 4 довежда до предсрочно закриване на 2-ри енергоблок.30.11.1996 г. - Окончателно спиране на 1-ви енергоблок.15.12.2000 г. 13ч 17мин Окончателно спиране на 3-ти енергоблок, с което активният живот на Чернобилската АЕЦ приключва.
      Намерих!

      Коментар


      • #18
        До: С мотор из Чернобил

        Първоначално публикуван от Jivko Преглед на мнение
        Бабата по БТВ каза че се е върнала 20 дни след инцидента беряла си гъби и ядяла всичко и още е жива и здрава.
        Точно яденето на гъби е едно най-кофти нещата, които могат да ти хрумнат там! Най-високи нива на натрупване на радиации са открити в дивите прасета там, именно защото се хранят с гъби. Естествено, вече почти няма нещо дето ще те убие на място или ще ти докара рак до една година(само прахта в затворени помещения може да е доста гадна), но всичко се натрупва... Като цяло с елементарни предпазни мерки, не би трябвало да има каквито и да е последствия.
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

        Коментар


        • #19
          До: С мотор из Чернобил

          При добро за случая време (мокро, влажно, само не сухо и ветровито), и без да се вреш съвсем където не ти е работа, смятам че няма никаква опастност. Дозиметъра все пак е задължителен. А за предпочитане дори по-сериозна апаратура, даваща данни в реално време, за да знаеш къде може и къде не.
          Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X