Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С мотор из Чернобил

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• С мотор из Чернобил

Старичко е. Имаше и доста убедителни доводи, че разказа е измислица и някои от снимките въобще не са от там. Все пак обаче е интересно:

http://irc.techno-link.com/chernobyl_rides/
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

До: С мотор из Чернобил

Много интересно!

Коментар

Впечатляващо, дори и наполовина да е истинска историята...

Коментар

Наистина е доста интересно
        Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
        A2 (+)

Коментар

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Страшничко.
          LZ1VMH

Коментар

Ето и самия сайт на призрачния град Припят http://pripyat.com/ това е мястото в което времето е спряло и всичко е като през 1986 година но хора няма.
            ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
            тел.088четири 9едно9 4нула4
            -------------------------------------------------------

Коментар

Първоначално публикуван от Дявол Коледа Преглед на мнение
              Ето и самия сайт на призрачния град Припят http://pripyat.com/ това е мястото в което времето е спряло и всичко е като през 1986 година но хора няма.
              И там има добра фото сесия:
              http://pripyat.com/ru/visit_in_an_ar...5/31/1727.html

И форум си има техния сайт. Даже предлагат и разходки - следващата на 30.06.2007 г. Приемат се заявки:
              http://forum.pripyat.com/forumdisplay.php?f=53

Който има време, възможности и желание - интересно място за разходка...може би....

Коментар

Наистина потресаващо!

Коментар

направо си е страшничко
                  ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

Абе днес не е ли 26 април.

Напоследък нещо съм се позачоплил в тази тема.
                    Намирам различни информации по въпроса, но ми прави впечатление че вече доста хора са се разхождали там. Колко безопасно е това и колко реални са заплахите. Самото място пази ли се от властите, или си се "пази" само. Гледам че навсякъде се пише за Препят , а за Чернобил нищо / малко объркващо, поне за мен/

И така , в щурата ми глава се зароди идеята дали е възможно да се посети това уникално място. Споделете мнение щото на който и да го кажа ми казва че съм се чалнал съвсем.
                    088455338две
                    "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
                    Джамбазов 2010г..

Коментар

Първоначално публикуван от Jivko Преглед на мнение
                      Абе днес не е ли 26 април.

Напоследък нещо съм се позачоплил в тази тема.
                      Намирам различни информации по въпроса, но ми прави впечатление че вече доста хора са се разхождали там. Колко безопасно е това и колко реални са заплахите. Самото място пази ли се от властите, или си се "пази" само. Гледам че навсякъде се пише за Препят , а за Чернобил нищо / малко объркващо, поне за мен/

И така , в щурата ми глава се зароди идеята дали е възможно да се посети това уникално място. Споделете мнение щото на който и да го кажа ми казва че съм се чалнал съвсем.
                      И да има постове, предполагам разрешение за влизане няма да е трудно да се вземе, особено ако обещаеш на някоя медия видео материал и снимки(които така или иначе ще правиш) срещу журналистическа карта, чак пари може и да не се навият да дадат, ама карта поне със сигурност. Ще се приемеш малко повече радиация от нормалното със сигурност, но не чак фатално, трябва и много да се пазиш от прах в затворени помещния. Има някои предпазни мерки, които е хубаво да вземеш предварително. Като цяло, от едно кратко посещение сериозни последствия няма да има. Лошото е само, че и техниката, с която ще отидеш там ще поеме нещо...
                      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Екскурзии в Припят се правят. Мисля, че се тръгва от Киев.
                        Тук се дават заявки: http://forum.pripyat.com/forumdisplay.php?f=53

Коментар

Че се правят е ясно не смятам да откривам топлата вода

Просто никаде не мога да намеря инфо колко вредно ще е това за мен.
                          Какви правила трябва да се спазват - например да не се пипа нищо и т.н.
                          Навсякаде се пишат различни неща. А гледам самата централа е работела до скоро. Бабата по БТВ каза че се е върнала 20 дни след инцидента беряла си гъби и ядяла всичко и още е жива и здрава.

Казвам ви малко съм се зарибил по тая тема
                          088455338две
                          "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
                          Джамбазов 2010г..

Коментар

...Просто никаде не мога да намеря инфо колко вредно ще е това за мен.
                            Какви правила трябва да се спазват - например да не се пипа нищо и т.н....
                            Общо взето не е страшно да отидеш на разходка. Трябва ти дозиметър - за да не превишиш максималната доза която можеш да погълнеш за определено време за да е разумно нисък риска за теб. Като цяло това е изпълнимо без проблем за "кратка разходка". Хората работят на къде къде по-мръсни места.
                            Трябва да облечеш най обикновени рабтни дрехи и обувки, които да съблечеш и предадеш като радиоактивен отпадък веднага щом напуснеш зоната. Трябва да носиш платнени ръкавици и шапка. Най добре и прахова маска. Всички тези защитни средства не предпазват от йонизиращите лъчения. Те те предпазват от механично замърсяване с "мръсотия" която може да съдържа и вещества с висока специфична активност. Най сериозната реална опасност е да погълнеш (вдишаш) гореща частица. (това са прашинки от горивото с микроскопични размери - невидими, но с много голяма активност). Затова особено ако времето е сухо (прашно) и ако влизаш в затворени помещения се използва противопрахова маска.
                            А за разрешителните не знам как стои въпроса, но като журналист сигурно ще е най-лесно.
                            Technical Rescue Direct - life lies in courage
                            http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Че се правят е ясно не смятам да откривам топлата вода

Просто никаде не мога да намеря инфо колко вредно ще е това за мен.
                              Какви правила трябва да се спазват - например да не се пипа нищо и т.н.
                              Навсякаде се пишат различни неща. А гледам самата централа е работела до скоро. Бабата по БТВ каза че се е върнала 20 дни след инцидента беряла си гъби и ядяла всичко и още е жива и здрава.

Казвам ви малко съм се зарибил по тая тема
                              е дребна работа ше ти изпаднат зъбите и ще ти исъхнат топките и кво ше правиш после?
                              К мирной жизни не пригоден.
                              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X