Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Истински български имена

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Истински Български имена

А какво ще кажете за Теменуг Как ще го кръстиш така човека бееее ?????
    ‎По 2 литра са само млякото и сока !
    WJ 4.7

Коментар

А има и такова звучно българско име Ичка

Коментар

Преди време комендант на софийския гарнизон бил полковник Гъзибаров. Един ден дежурен по гарнизон бил л-т Дупинов. Та се обажда полковника на дежурния, представя се и пита кой е насреща. Онзи отговаря - л-т Дупинов! Гъзибаров решил ,че го майтапят и ходил да проверява кой е тоя човек и това ли му е фамилията.
        Кво да се прави, имена...
        Поздрави
        Тодор Томов
        =============================
        Не е страшно да се родиш тъп,страшно е да си умреш тъп!!
        Toyota LJ70, 1KZ,+++, pics TУK

Коментар

Малко СПАМ, ама се сетих нещо интересно във връзка с разказа на Т.Т. Братовчед ми беше подполковник във поделението във Враца-Джунов. И неговото име не е от най-срещаните. По природа си е мургав и затова войниците го наричаха Черната перла. Един ден на портала на смяна са двама войници-Роми. Идва на посещение някакъв генерал и Джунов е дежурен по поделение. Заедно със войницит на КПП-то посрещат генерала и когато оня се изправя пред началника на поделението, генерала казва:
          -Виждам, че тук малцинствата са на почит-и поглежда към братовчеда.

А сега гледам мач. Коментатора се казва Алекси СОкачев или СУкачев, не знам как е точно, но което и от двете да е все е странно. Ако е Сокачев, дядо му много трябва да е ходил по сокаците. А ако е СУкачев, дали е сукал много?

Коментар

Първоначално публикуван от T.T Преглед на мнение
            Преди време комендант на софийския гарнизон бил полковник Гъзибаров. Един ден дежурен по гарнизон бил л-т Дупинов. Та се обажда полковника на дежурния, представя се и пита кой е насреща. Онзи отговаря - л-т Дупинов! Гъзибаров решил ,че го майтапят и ходил да проверява кой е тоя човек и това ли му е фамилията.
            Кво да се прави, имена...
            Поздрави
            Като виц става. Но в действителност полковника е Дупинов.
            После беше генерал, но вече Велев, по бащино име.
            А случката се е състояла наистина
            в далечната 1951г., когато Дупинов е бил в Хасковската дивизия.

Коментар

Досега всички казваха за познати, били чували за някого и т.н. Аз да кажа за Майка ми-казва се Черешка. Даже като бях ученик, това ми беше прякора-"Черешката". Някои и до днес не могат да се сетят за кого става дума, ако не кажат прякора ми.
              А тя е кръстена на баба си, също Черешка. Всъщност прабаба ми беше Череша.
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Drugarq Преглед на мнение
                ...Моля колегата 5-Ракиев да обясни...
                Ами, човека се казва Петракиев
                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                  Ами, човека се казва Петракиев
                  Знам го това.Просто съм го написал както го е написал той.
                  Преди имах раздвоение на личността, но сега взимаме хапчета и сме много добре.

Коментар

Имаме двама клиенти -
                    Веселка Мусева
                    и Шеми Шемшедин от "Шнепс" ООД. Този последния обикновено трудно го изговарям.
                    и Еделвайс Карамфилов Петров-хлапе на 18-ина години

А няма по-смешно от типа на Анджела Карабаджакова или Каролайн Пухнева. Хубаво де, вземи го името, решил си го... ама то си върви и с фамилията
                    Това са реални хора.

Коментар

Не е за българско име, но е интересно:
                      Шведски съд глоби двама родители с 5 000 шведски крони заради това, че цели пет години след раждането му не са дали име на детето си.

Съдът първо им наредил спешно да отидат при длъжностно лице по гражданското състояние и да регистрират сина си.

Правейки това, те поискали детето да бъде записано с безсмисленото име от 43 знака - Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116.

Длъжностното лице отказало, при което родителите казали, че ще кръстят сина си А, което също им било отказано.

Накрая и двамата се изправили пред съда, където се опитали да обяснят, че предложеното от тях име има много скрити значения.

Съдията не приел това и ги глобил.

Освен това им разпоредил възможно най-скоро да дадат на детето “приемливо име”
                      Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                      A2 (+)

Коментар

Само за инфо: по-екзотичните малки имена трябва да са давани на децата или преди повече от 50 г, или преди по-малко от 17г. В един дълъг период от време, вероятно много от вас не знаят, имаше списъци с имена - четеш, избираш и никой не възразява срещу Комадир, Бригадир, Петилетка и други подобни щуротии. Обаче ако поискаш Джон или Силвестър, ти казват ааа няма го в списъка и точка по въпроса.

Според мен точно хората със странни, според тях самите имена, са измислили Ник-овете
                        Поздрави
                        Тодор Томов
                        =============================
                        Не е страшно да се родиш тъп,страшно е да си умреш тъп!!
                        Toyota LJ70, 1KZ,+++, pics TУK

Коментар

Имах учителка Богородка Бучкова, на всичкото отгоре беше партиен секретар на училището
                          А легендата за проф. Лимонов, който кръстил дъщеря си Есенция ?
                          :0
                          Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

Първоначално публикуван от Drugarq Преглед на мнение
                            Искам да попитам нещо.Преди това да обясня че не искам да обидя никой.Моля колегата 5-Ракиев да обясни откъде му идва фамилията.Питам сериозно защото наистина ми стана интересно.Пак да кажа че не искам никой да обидя.
                            5-ракиев е щуро весело измислено! А сериозно: трябва да е имало Петраки в родата. Гръцко име. (Както Ставраки, Георгаки и още много такива). И нашето Петър идва от гръцки (Петрос - камък). Повечето ни имена са от гръцки и еврейски произход.
                            И аз - заклетият атеист - съм богоугодник, от еврейски...

Коментар

Е и аз да долея малко в темата:
                              при нас има един господин който се казва Патароков.

А за имената изобщо получават се конфузний ситуаций ако кръстиш детето си с някое 100% БГ име и после идеш да живееш в чужбина.
                              Едни приятели си кръстиха детето Камен, супер БГ име ама после се преселиха в Чехия а на чешки камен значи Камък
                              Е сега се оитват да му викат Кеми, Кейми и тн... защото в чехия а и тук ако някой се казва Камък всички ще го имат за странна птица)))
                              А другото име с което не кръщавайте детето си ако ходите към Чехия е Стоян. Стоян на CZ значи стойка за нещо си.... абе вид мебел. Може да е стойка за рекламни материали в магазин например.
                              Последно редактирано от 678; 25-02-08, 22:18.
                              born to be wild
                              Кольо Ковачев

Коментар

Ох, днес видях едно име и се засилих да го запомня и го.....забравих. Нормално. Хората са казали: Глупавият помни, умния записва. Но пък, колегата дето е добавил Патароков, ме наведе на спомена за един млад сержант във поделението в което карах новобрански център в Банско-младши сержант Патоков. Таа той беше висок 2 метра и малко. Негов съколега по тормоза над новобранците бе младши сержант Шляков. Третия от таз Света троица бе млад сержанта Георги Мишков. Гадни коп...та, ама свирено е, но ако се срещнем... А и още едно име. Що за фамилия е Крачунов?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X