Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Истински български имена

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Истински български имена

Хм,Обретен Негрилов от списъка в първият пост е покойник.Синът му Емил ми е братовчед.
    Моята фамилия,Мещеров,се предава в рода от поне 5 поколения и нямам намерение да я сменям.

Коментар

Преди десетина години се бях задзяпал в изборните списъци, лепиха ги на стъклата на един стар магазин. Имаше жена на име Хонда...беше 1921 набор и едва ли има нещо общо с това, което ни идва веднага на ум като чуем Хонда. Последните и предпоследните избори търсех, но вече я нямаше.

Иначе, преди години в института, говорех нещо за октомврийската революция и че баща ми е кръстен на Ленин...И един колега вика, как ве, Ленин ли се казва и аз избухнах в смях както и всички останали и викам, не, Владимир е. Тогава един колега, който беше от няколко дни в курса, извади и ми показа личната си карта - бащиното му име беше Ленинов...демек, баща му е Ленин, а то, като цяло не е и име, но...вожда

Коментар

Бърза Куршумова (Куршумова била по мъж, моминско име - неизвестно) - мой колега 3 години поред ходеше при нея на квартира, май някъде в Несебър.

Либертария - приятелка на майка ми. Баща и бил интербригадист в Испания.

Цикламия - жената на един бивш шеф.

Ернесто Еленков - мой познат. След 89-та от общината го караха да си смени името, нещо се съдиха май даже, но си го остави.

Катя Куровска (по мъж) - полякиня, колежка от офиса в Полша, работи само с български клиенти. Три месеца след сватбата се престраши да ни пита, защо клиентите се кискат странно като я търсят по телефона.
        Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

В тинейджърските години на морето трима приятели спаха на квартира, с хазяин, именуващ се Купен Проданов.

Коментар

Ето едно именце, повлияно от бългоро-френската дружба или от интересите на родителите
            Прикачени файлове
            ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
            LZ1YBB

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
              В тинейджърските години на морето трима приятели спаха на квартира, с хазяин, именуващ се Купен Проданов.
              Възможно е един от тези тримата да съм бил и аз, долното съм го писал на 1-ва страница
              Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
              Аз пък познавам - Купен Проданов от Китен
              LZ1PER

Коментар

Малко лично събирани:

Тупаковски

Аниса-Ясмина

Стратия

Нели Фердинандева

Танаци Танациев

Явор Калинов Гълъбов

Милка Цоньова Пеева

Семкова

Фидел Георгиев

Естел Мишел Гилберт Петров

Спиридонов

Крачунов

Лада Иванова Лесева

Доганджийски

Цилия Гъделева

Айше Музаферова Дрянова

Рилка Кръстанова
                Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                A2 (+)

Коментар

Стратия е много старо българско име и присъствието му в горния списък е неуместно... Просто не е модерно и вече позабравено, подобно на Груд, Продан, Купен, Людия и т.н.
                  Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                  Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

• От: До: Истински български имена

Май никъде не прочетох Ферарио Спасов...
                    Only after the last tree has been cut down,
                    Only after the last river has been poisoned,
                    Only after the last fish has been caught,
                    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

• От: До: Истински Български имена

Първоначално публикуван от T.T Преглед на мнение
                      Преди време комендант на софийския гарнизон бил полковник Гъзибаров. Един ден дежурен по гарнизон бил л-т Дупинов. Та се обажда полковника на дежурния, представя се и пита кой е насреща. Онзи отговаря - л-т Дупинов! Гъзибаров решил ,че го майтапят и ходил да проверява кой е тоя човек и това ли му е фамилията.
                      Кво да се прави, имена...
                      Поздрави
                      За да отсрамим гореспоменатият полковник ще кажа, че фамилията сигурно е Газибаров. Просто прадедите му са газели из барата. А барата на село казват на безименна малка рекичка

Коментар

• От: До: Истински български имена

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                        :> Аз съм виждал табелка "Доколенков"
                        Комшията ми в Несебър се казва Петко Доколенков,
                        но има 2 дъщери и те прекъсват родовата фамилия.
                        В Поморие имам познат, който се казва Славей Канариев.

Коментар

• От: Истински български имена

Учителят ми по Английски език се казва Курти Куртев, все го бъзикаме ,как го нарича съпругата галено

Коментар

Първоначално публикуван от belov15 Преглед на мнение
                            Учителят ми по Английски език се казва Курти Куртев, все го бъзикаме ,как го нарича съпругата галено
                            А как му викате като влезе/излезе?Не ми отговаряй
                            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Добър ден,господин Курт(тук половината млъкват и започва едно кискане) и двама трима добавят ЕВ . А иначе как ви звучи за малко име Гичо ?

Коментар

Първоначално публикуван от belov15 Преглед на мнение
                                Добър ден,господин Курт(тук половината млъкват и започва едно кискане) и двама трима добавят ЕВ . А иначе как ви звучи за малко име Гичо ?
                                Курти влезе,Курти излезе
                                Виден столичен ихтиолог

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X