Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Родни БЪЛГАРСКИ майстори.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Родни БЪЛГАРСКИ майстори.

Хора, ако искате да предпазите някой съфорумец от лощ сервиз или майстор поне пишете точно кой е. Истории от 3 и 4 лице от рода на - един приятел, един майстор, един сервиз няма да помогне на никой.

Коментар

До: Родни БЪЛГАРСКИ майстори.

И ти си прав, ама не и когато сервиза е на човек от форума
      Последно редактирано от cveti; 30-04-08, 11:39.
      no signature no problems

Коментар

А,стана интересно..
        B+

Коментар

Хм, лоша реклама

Коментар

До: Re: Родни БЪЛГАРСКИ майстори.

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
            Недей, че ще изпопада форума от смях толкова пари за монтаж на гуми сигурно никой никога не е давал
            Абе кажи историята че интересно стана пък не казвай за кой сервиз става дума

П.с. Лошата реклама е по лошо никаква реклама . И обратното също понякога е вярно - по добре на хората в устата отколкото на хората в краката
            Фенери, sorbe.bg, реглаж на преден мост

Коментар

Правилно!Разкажете колеги за този сервиз на този человек от форума,та поне други хора да не се парят!!
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

Човека не го познавам лично сигурно е свестен , но аз пиша за един от майсторите и управителя му.

Коментар

М ай софиянците се сещат кой е

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                    и ти си прав ама не и когато сервиза е на човек от форума

Не съм съгласен, би следвало да си земе бележка от прочетеното, пък и смятам, че приятелите казват в очите проблемите, а враговете ни тупат по рамото и ни хвалят, когато не заслужаваме.

Коментар

До: Re: Родни БЪЛГАРСКИ майстори.

Първоначално публикуван от ceko26 Преглед на мнение
                      Аз пък да ви напиша какви са "майстори-тарикати" в ТМ-АУТО.
                      Чисто нов Авенсис д4д от тях купен , от 0 до 15 000 км. няма разход на масло на 15 000 км я караме на техн. преглед.Сменят каквото сменят по фактура излиза ,че са сменени 6л. масло и филтри.На 18 000км. В движение ми святка лампата на маслото ,веднага отбих и при проверка на маслото щеката беше омазана с нящо черно воднисто и меришеше на изгорял бакелит но все пак не достигаше до масло в картера.Звъннах да дойдат от ТМ ,докато дойдат мина около 45 мин. все пак бях в София.Като проверих пак едва пипаше масло с връхчето.Веднага искаха на място да долеят 2 литра ново масло и да се покрие случая ,но по мое настояване доиде пътна помощ да ни повози до сервиза им.
                      Там беше едно разправяне аз срещу 4 "майстори"+някакъв с цивилно облекло.В крайна сметка се оказа дефектен датчик на маслото ,но каде е отишло маслото за 3 000км. не можаха да кажат та се наложи да си доплатя маслото което доляха + още един въздушен филтър защото било нормално за 3 000км да почернее.
                      Моя извод от ситуацията е ,че не са пипнали нищо на техническия преглед, защото колата е нова и служебна.
                      Скоро чух от приятел как негов познат работил преди в сервиза на ТМ и тогава смесвали във варелите м10 със синтетично 2:1, но това е слух.Но както знеате във всеки слух има малко истина.

Да продължа и с Мотоексперт на Драгалевско шосе за Рено на 14 г. при оплакване само за луфт във волана носиха рейката(хидравлична) в някакъв институт за рециклиране , смениха накрайниците, а като отидох да я взема луфт беше същия само че се въртеше по-трудно.Като ги питах за луфта "-Ми това е Рено какво очакваш" ,а взеха около 300 лв.Вдигнахме колата на крик да ми покажат как била направена и не течало от никаде ,а то и преди нямаше теч.Управителя им се разправяше с мен колко била разбита и ,че неразбирам да им се меся в работата.При което се наложи сам да се омаже във техния сервиз да разбера къде е луфта-оказа се ,че на кормилния прът над карето е от 2 части и се съединява чрез щифт който се е разбил.Майстора който е правил ремонта изхленчи, че не проверил нагора ,а направо свалил рейката.Взех колата и първия заварчик чукна две заварки за без пари и се реши проблема. Управителя май не е разбирал че клиента носи парите които дава на работниците си.
                      Заради майстори сам им научих занаята и вече над 10 г моя лична кола не съм карал по сервизи или ги гледам в ръцете да не осерат нещо.
                      Многооооо познато.

Коментар

Първоначално публикуван от ceko26 Преглед на мнение
                        Човека не го познавам лично сигурно е свестен , но аз пиша за един от майсторите и управителя му.
                        Какво толкова се притеснявате..

Коментар

Аз съм си написал всичко.Това е градивна критика за собственика и едно на ум за клиента.

Коментар

Мале мале, пуснах тази тема за да се оплача на някой (поради липсата на арменски поп), ама тя каква стана.... Абе тея "майстори" да не са завърщили ДВГ-то с тройки и подкупи. Някой направо са скарани с техниката.
                            Най-пресния случай.
                            Отиваме с banjo с пътната помощ да прибираме МЕРЦЕДЕС някъде след разклона Шумен - Русе. Намираме го "на 3 крака". Четвъртата гума подпряна на задната броня. След кратък оглед се оказа 4е няма причини гумата да е излетяла в движение, освен АКО някои "майстор" е забравил да я затегне. Теорията се потвърди - Човека (зъболекар) знае че тръгва на дълъг път и отишъл да му СМЕНЯТ НАКЛАДКИТЕ предният ден. Честито - като бонус към смяната на накладки (сигурно яко са го издрусали защото е МЕРЦЕДЕС) получавате:
                            1. Пътно произшествие (за късмет без жертви),
                            2. 2 часа почивка на сред нищото (за да си уплътни времето е събирал БОЛТОВЕ - 2 от 5),
                            3. Счупен заден спирачен диск, счупена спирачна челюст (сефте виждам), изронени резби на главината и доста охлузени ауспух и задна броня.
                            4. Провален ангажимент
                            5. Ново СЕРВИЗНО обслужване
                            6. А колко го "одрахме" за натоварване и транспортиране.... мъка мъка...
                            Ама пък ТЕ (зъболекарите) колко ни ДЕРАТ като им седнем на стола. А ?
                            Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                            http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Да се включа и аз .
                              Имам приятел - грам не разбира от коли . Та е горд собственик на Ниссан Примера на година и половина с пробег 60 000 км . Та след поредното прибиране от "сервизно" обслужване в сервиза на Ниссан в София му блокира един от задните спирачни апарати . ОК . Обажда се в сервиза , те идват и на платформа прибират колата в сервиза , и след два деня звънят - елате да си приберете колата .....До тук нищо чудно освен че при тоя пробег не хвърлиха поне едно око на спирачките . История друга . Закарах го аз на София да си прибере колата и го чакам пред сервиза . Излиза нашия и спира пред мене да си прибере багажа от моята кола , и без да гаси двигатела почна яростно да дърпа лоста за ръчната нагоре надолу . Брей , чудя се аз , и го питам : А бе Боре кви ги вършиш .Отговор : Ами , нали спирачките са нови , сигурно трябва да се разработят?!?
                              Оказа се че пичове просто забравиха да сложат жилата .....
                              При условие , че във всичките дебели книги пише , че след замяна , обслужване на задни спирачки ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се регулира и ръчната .Даже не си дадоха труда пона да проверят , камо ли да регулират . Добре че беше с мен , иначе така щеше да си прибере у Плевенско .
                              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

И аз да споделя едно преживяване в сервиз на Лада в Левски Г. 410 лв за труд и 30 лв за части.

Еми аз си купих лада уж да ми е евтина поддръжката. На всичкото отгоре не бяха оправили нищо от това което им казах. На въпроса защо е такава цената - 25лв/час товарят майсторите. Така и така - отидох бесен и исках само да си я взема и да се махна колкото се може по бързо от там - оказа се че са ми до-развалили скоростната кутия която уж трябваше да оправят, и шефа им с цялата си наглост накрая ми каза: "виж мойто момче - аз съм търговец, не майстор."

Така че - не ходете в Лада център в Левски Г (по настоящем сузуки център).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X