Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предимството на голямата гума

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Предимството на голямата гума

Днес докато се возя кротичко в посока от Младост-3 към Горубляне (през Бирена фабрика) един младеж, управляващ служебен сотаджийски Опел Корса се натересе в задната ми лява гума. На това място завоя е 90%, а младежа директно изправи завоя. После се оказа, че не бил от София и за пръв път минавал от тук. Ето и клип от бордовата камера. Часовника е по GMT.

Резулататът за корсата бе това:

Щети по моята машина няма. Само беше позабърсал калта от гумата.

След поне 10 разговора с шефовете му те избраха да чакаме КАТ. Чакахме ги 90 мин. Когато дойдоха полицаите предложиха на пича да избира. Или акт, който според тях щеше да му струва 200 лв плюс някакви точки или да се съгласи на двустранен протокол. Той избра протокола и полицаите си заминаха по живо по здраво. Докато той се потеше над своята част от протокола аз му вързах висящите карантии със свински опашки и Корсата заприлича на кола. След това кой от къде е.
    My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

От: Предимството на голямата гума

уфф, класика в жанра!

я по-добре кажи за бордовата камера - как е реализирано, че мисля да слагам и аз

Коментар

Прекрасно. добре, че нищо няма на джната/гума.

Камерата беше писано някъде, че видеото от тази камера можело да се ползва, като доказателство в съда.
      Ако може пак линкове и малко инфо..

Коментар

Камерата е Safebox-120

Записва на SD карта винаги когато двигателя работи. Прави запис напред и действията на водача със звук. Всеки кадър е тагнат с GPS координати. Има вграден G-сензор и записва стойностите по x-y-z. Така се виждат евентуалните удари (ускорения) и се регистрират с точен час и дата. Камерата е сертифицирана за употреба от ДАИ и КАТ. Записа е криптиран и се признава в съда и от застрахователите. Могат да се вадят клипове в стандартен формат, но в този вид не се признават за доказателство. Само в оригиналния формат. В YouTube има много клипове от интерфейса на камерата. Ето един:

Последно редактирано от elbgt; 19-10-11, 19:05.

Коментар

Ма и ти май малко го подсече завоя?

Коментар

Така изглежда от камерата и то малко преди контакта, но удара бе на 2 метра в моята лента. Той се изправи на спирачките и изправи завоя. Не го и оспорваше. Беше се засилил сериозно и явно завоя го изненада. Поразгледай по-внимателно записа на бавен каданс. Пък и полицаите установиха вината категорично. Следите от неговите гуми свършваха в моето платно. И точно затова го посъветваха да минем на протокол. Нещо бяха на кеф и не искаха момчето да пострада. Казаха че познавали шефа му и ако му напишат акта ще го глоби поне две заплати, а и акта щял да му бъде 200 лв.
            Последно редактирано от elbgt; 19-10-11, 19:07.

Коментар

Гледах, гледах, ама от камерата това се вижда.

Коментар

От 4-та до 7-ма секунда.

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
                  От 4-та до 7-ма секунда.
                  Да де. И аз там гледам. Явно ракурса не е подходящ.

Коментар

Кадъра е от точния момент на удара. Долу в карето на G-сензора се вижда самия удар с рязко нарастване на ускорението по Y и по Z. Тук съвсем ясно се вижда къде се намирам в този момент.

едит
                    Ударът не е странично в задното ми колело, а е под почти 45 градуса. От сензорите се вижда, че Корсата всъщност влиза под задното ми колело и ме повдига - сензор по Y и ме измества надясно - сензор по Z. На записа това се вижда съвсем ясно в момента на удара. А и пича по-късно каза: "Ти ми мина през капака, баце"
                    Последно редактирано от elbgt; 19-10-11, 19:55.

Коментар

[QUOTE=elbgt;1651530]Кадъра е от точния момент на удара. Долу в карето на G-сензора се вижда самия удар с рязко нарастване на ускорението по Y и по Z. Тук съвсем ясно се вижда къде се намирам в този момент.

[/QUOTEАА

Ами, както и да го дледам, все си си в насрещното. Така поне се вижда.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение

Ами, както и да го дледам, все си си в насрещното. Така поне се вижда.
                        А дали не те подвежда височината на джипа? Погледни вдясно - изглежда, че едната гума е по банкета, но всъщност не е.
                        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Определено колегата малко го отсече завоя,по маркировката си вадя този извод.
                          Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Колега,извинявай за глупавия въпрос,ама по моя преценка караш поне с 80 км
                            камерата ли ме лъже или наистина караше по бързичко ?
                            И ако може да ми кажеш с колко.
                            Просто ми е любопитно

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                              А дали не те подвежда височината на джипа? Погледни вдясно - изглежда, че едната гума е по банкета, но всъщност не е.
                              Не. По-скоро кара с 1/3 в ляво.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X