Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Американци, китайци и въобще кой какъв е?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: diavol koleda

Първоначално публикуван от diavol koleda
    ... ако няма инструкции на нещата които си вземат край, спират и умират на място...
    америка е драя за адвокатите и всякакви дела за обезщетения... това е една от основните причини за подробните упътвания - да не могат да заведат дело след като направат някоя глупост... ще да един класически пример /сигурно много от колегите тук са го чували/: бабичка осъдила производител на м.в. печки, защото си опекла котката... Причината за изплащане на няколко млн долара - бабата била свикнала да си суши котката след къпане в леко загрята фурна и като си купила мв печка решила да ползва нея /за ужас на котката!/ Никъде в упътването /до тогава!/ не пишело, че не може да си сушиш дом. любимец в печката!
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Наблюдавайки, че дискусията по въпроса с американците се задълбочи се чувствам длъжен да отбележа няколко важни според мен факта.

Разбирайки напълно написаното по въпроса за американците и без да ме възприемате като техен адвокат твърдя, че не е факт пренебрежителното отношение към света и Българите в частност. Обикновено то е такова към всичко, което не им е познато, а това понякога включва и техния президент. От една страна изключително ефикасната икономическа система там довежда до много добри финансови резултати, а от друга страна това е причина хората да нямат възможност да излязат от коловоза на работа, ядене, телевизия, weekend отново с ядене... Но от друга страна точно тази система поради финансовата си привлекателност успява да привлече/изгради редица световни авторитети, учени и т.н. И да осигури съществуването на много качествени хора.

Аз отново ще повторя, че няма по света държава само от глупаци или само от умници. Всичко е шарено. Но определено в големите държави има силен уклон към пренебрежение към другите и мания за собствено величие и това е толкова по-явно колкото е по-богата съответната държава. Проблемът е, че с подобряването на материалното благосъстояние обикновено намалява усещането за света и нуждата от духовни ценности. Но от друга страна за мен е важно, че навсякъде има хора, с които имам желание да контактувам и от които мога да науча нещо. Има такива хора и в Америка. А по отношение на бизнеса с там всичко зависи от стартовата позиция било като финанси било като референции. Ние работим много успешно с тамошни фирми поради факта, че те са убедени колко е важно да поддържат добри отношения с нас.

И тук съм длъжен да отбележа, че колкото по-добре е нашето материално състояние (имам в предвид на Българите като цяло) толкова повече ще се „американизира” обществото ни. И нека да не стане така, че някой ден докато внимателно си разучаваме инструкцията за пуканките да се отнесем с пълно пренебрежение към някой си от „третия” свят, който ще иска да си контактува с нас. И тогава, без да сме разбрали да сме станали новите „американци”. И тогава в някой тамошен портал да си пишат какво мислят за нас, а пък ние даже да не знаем на кой континент се намира нещастната им държава...

Да не забравяме, че и „първия” и „втория” и „третия” свят са все тук, на една и съща планета и това разделение, което е само материално един ден може да бъде зачеркнато за един миг. И тогава ще е късно да се коригираме...
      VPetrov.photography

Коментар

Re: diavol koleda

Първоначално публикуван от LJ73
        Първоначално публикуван от diavol koleda
        ... ако няма инструкции на нещата които си вземат край, спират и умират на място...
        америка е драя за адвокатите и всякакви дела за обезщетения... това е една от основните причини за подробните упътвания - да не могат да заведат дело след като направат някоя глупост... ще да един класически пример /сигурно много от колегите тук са го чували/: бабичка осъдила производител на м.в. печки, защото си опекла котката... Причината за изплащане на няколко млн долара - бабата била свикнала да си суши котката след къпане в леко загрята фурна и като си купила мв печка решила да ползва нея /за ужас на котката!/ Никъде в упътването /до тогава!/ не пишело, че не може да си сушиш дом. любимец в печката!
        Да това което казваш LJ е още един пример за затъпяването на хората незнам но все си мисля че никои нормален човек не би си сложил котката във фурна пък била тя леко загрята и там каквато ще да е еле пък в микровълнова де да знам може в америка да нема сешоари що не пробват да си изсушат и главите във фурна може да е по лесно не че у нас не съдиха загорка заради реплика в реклама ма тая мадама дето ги съди си беше бая умна и явно беше почерпила от американския опит
        ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
        тел.088четири 9едно9 4нула4
        -------------------------------------------------------

Коментар

Преди няколко години племенника ми беше бебе, купихме количка. Отвсякъде на пет езика пишеше "Внимание! Преди да сгънете количката, извадете бебето!".
          Нямам нищо против бай Джон от Мичиган, той живее нито по-богато, нито по-щастливо от мене. И свято вярвам че той не ми желае злото, той и не знае че съществувам. Но НЕ виждам никаква причина да НЕ се страхувам от него, нито да НЕ стрелям както по него, така и по синовете му. Аз не го карам да яде шкембе, да пие сливова, и да разкара силикона от циците на внучката си. Просто си запазвам правото когато той ме кара да правя всичко това, да го приема като агресия. Когато ми го забранява - също. Не искам да бъда жител на Гваделупа, която променила и конституцията си, за да стане отдел на Майкрософт. И ми е съвсем все едно дали партийният секретар се кълне в съветските или в американските другари. Все едно си остава шебек, а аз - българин.

Коментар

И аз ще се включа по тая тема, неме начин. Съгласен съм с всички ви най-вече с Венци. Америка е това което е не защото е пълна с глупаци а точно обратното. Само един пример ще дам който говори сам за себе си. Европа гони от земите си най-великия учен на всички времена Алберт Айнщайн, америка го приема с отворени обятия. Предлага му се добра работа примамливи условия и съвсем естествено човека отива там. И без да се усети влиза в капана им от който няма илизане, а именно да плаща и да работи за тях. От друга страна такъв човек би се усетил и би измислил начин да се измъкне или най-малкото да спре да върши това което може най-добре, за да не стане това те се наемат да му осигурят всичко с което той да се чувства щастлив и да има желание да твори за тях. Така те си избиват парите пногократно. Съгласен съм че средно-статистическия американец е глупав в някои отношения, но защо да се интересуват от другите като те си имат всичко необходимо там където са.

Те са хора също като нас има ги всякакви. От тия дето гледат като тулуп и вместо да попитат продавача в магазина дали не би могъл да изхвърли хартииката, той я хвърля на земята, до ония дето сутрин на разходка с кучето си носят метла и лопата за да съберат испръжненията, защото в крайна сметка братята от Чистотата не са длъжни да събират акитата на нечии дом. любимец.

По отношение на бизнеса ( и не само него) ни имат за маймуни защото на времето Ганьо Балкански се е изявявал в пълния си блясък на тарикат и мушенник. Така че за отношението към нас сега са виновни пак нашите тогава.

Със Стефан също съм съгласен. Ако се държат добре с мен и аз така с тях, лошото отношение получава лошо и от мен. Обратното също е в сила.

На края за да не е съвсем сериозна темата ще цитирам една английска брошура за инстантния английски. Значи първа бира - няма промяна в езика ти, след трета бира разбираш че си много добър на караоки и знаеш много табу думи, но за твое щастие никой не те разбира, на седмата бира вече не можеш да говориш и собствения си език камоли англииски, а след седмата бира вече говориш американски английски. Сещайте се англичаните какво мислат за американците.
            Ain't no party like an OFFROAD party, cause an OFFROAD party don't stop...

Коментар

Американците са тъпи - не мисля, че еднозначно може да се определи който и да е народ или държава на Земята.
              Ами знаете ли колко са тъпи Българите? Предполагам, че вече всеки ми е приготвил по една майна за това изречение, обаче моето мнение е това: така нречения "обикновен българин" който съставлява по-голямата част от населението на БГ е доста образован и в същото време изключително ограничен човек. Ти му обясняваш нещо а той го прави както си знае.
              Най-обикновента статистика може да покаже, че всеки втори тъп американец работи с компютър, а за БГ цифрата е може би двама на всеки 10. Аз поне живея в провинцията където хората са по-прости защото и живота им е по-прост и имам богати наблюдения.
              За прословутите упътвания на опаковките на продуктите им или указанията за употреба на разните им стоки искам да кажа, че ако се замислите това е много правилно. Тези неща дето се продават в магазините се купуват както от ядрени физици така и от склерозирали старци. Не мислете, че това е обида за интелекта.
              Лично на мен винаги ми е харесвал простия, почти като за дебили стил който американците използват за да обяснят нещо. Това е гаранция, че всеки ще разбере ясно и точно "за какво се пее в песента". Нямате представа (а може и да имате) какви умопомрачителни-високостилни указания могат да ти дадат в БГ разни недообразовани чиновници за някое просто нещо, така, че да ти се налага да им звъниш по сто пъти по телефона за доуточнение.
              С две думи в щатите живеят около 300 милиона души, а в БГ около 8 милиона. С проста аритметика 300/8=37,5 става ясно, че там има поне 37,5-пъти повече тъпаци . Някой да има нещо против?
              2010 CRF 250 R

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X