Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Американци, китайци и въобще кой какъв е?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Американци, китайци и въобще кой какъв е?

Тъй де, всички ракети си приличат, ама летят само някои...
    А лебедка ти трябва както свърши асфалта. А пък ако си и сам ...

както знаеш - не внасям лебедки

за американците съм забелязал, че ни възприемат едно ниво по-ниско от маймуните, когато става въпрос за бизнес... давали са ми цени 10 пъти над пазарната и са оставали учудени защо не купувам! Затова по принцип избягвам вземане-даване с тях... Китайците са 100 пъти по-свестни като хора... друг е въпроса, че не могат /засега/ да правят всичко... Но каквото се научат... просто вече спира да се произвежда другаде!

за качеството на американските стоки /особено за хоби или специални приложения/ няма спор! Най-доброто и най-скъпото /естествено/ е тяхно производство... Но с "масово" производство почти не се занимават...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
      Тъй де, всички ракети си приличат, ама летят само някои...
      А лебедка ти трябва както свърши асфалта. А пък ако си и сам ...
      примера с ракетите не е най-уместния /вече/ хората вече и това си правят!
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Да бе, американците са издивели съвсем. Пак ембарго, пак КОКОМ ... Искат разрешителни от Конгреса си едва ли не, за древна програмируема логика, която в книжарницата на МЕИ-то струва 50 лева с цокъла, и кутийката, и не знам кво още... И наистина ни смятат за животни. На какво отгоре такова презрение, след като ТЕ са НИЕ, само че неходили на училище, не мога да разбера. А иначе знаят че света е измислен в Европа.
        То летят ... ама кои и колко. Които стигат до орбита, летят с руските двигатели Р-180, и американските - също. Те разглобиха ракетните си заводи още като направиха совалката. Това е ширпотребата от съветската лунна програма, 15 години по-късно. Едни малки смешни като човечета, приличат на Пенда от мартеничките. Обаче работят на затворен цикъл, все едно обратната нафта на дизелите, за което най-напредналите в света американски учЕни твърдяха че е принципно невъзможно, докато Горбачов не им продаде един. Новите руски ракети летят вече чак с Р-380, не мога и да си го представя. Арианите и японските Н избухват редовно. На всички останали американците забраняват да разработват свои, купуват руски.
        Ама кво да се чуди човек. Ето:

Китайски абитуриенти:

Американски абитуриенти:

И китайците сигурно са много тъпи, те всякак се мъчат да подражават на Европа, а ние ...(((

Коментар

снимакат с американските "студенти" е подправена...
          когато видях темата имаше 3 мнения и един я беше видял...как става така не знам)))
          един да види темата и трима да дадът мнение?
          БЕЗДРУМ-Но тълкувайки българския език, безпътието по-скоро е унило състояние на духа, когато просто се чудши какво да направиш в кофти
          (това е българска дума) ситуация (която пък не е българска дума).

Коментар

Как подправена?) Снимка ...
            А кво става, и аз тъпея Явно модератора е решил да ме прави популярен - де квото напиша, и го премества като нова тема Това е тайната

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
              Как подправена?) Снимка ...
              А кво става, и аз тъпея Явно модератора е решил да ме прави популярен - де квото напиша, и го премества като нова тема Това е тайната
              в смисъл подправена...ноне половината от американците са дебели а тук няма нито един такъв...освем ако тоя колеж не е за подно актриси/актйори)))
              и мен преди така постоянно ми местеше темите,та за това сега нещо ми се секна ентусиазма за писане...в повечето случай става доста грозно и се губи темата
              БЕЗДРУМ-Но тълкувайки българския език, безпътието по-скоро е унило състояние на духа, когато просто се чудши какво да направиш в кофти
              (това е българска дума) ситуация (която пък не е българска дума).

Коментар

Сигурно като за снимката са събрали най-читавите от целия щат)
                Така е за съжаление, и на мене не ми харесват конференциите с такава мрежа, и не ходя в тях тъкмо за това. Тая е единственото изключение. По ми харесват откритите, всичко се вижда едновременно, и има търсачка. Обаче тогава пък трябва да има поне няколко души, които да подреждат непрекъснато архив, иначе става не много използваемо. Май като в живота - това-онова, обаче до пълното щастие все нещо не стига...

Коментар

Аз не обичам да гледам филми, но горещо препоръчвам на всеки филмът ма Майкъл Мур "Bowling for Columbine".
                  "...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
                  http://ftp.domainbg.com/tuono

Коментар

А кво става, и аз тъпея Явно модератора е решил да ме прави популярен - де квото напиша, и го премества като нова тема
                    Всяка тема е с определено заглавие, което носи нейната същност. Когато някои отговори по нея се отдалечават от заглавието, темата бива разделяна така, че да се запази възможността по името и да се съди за съдържанието. Не забравяйте че това което пишете остава и за да бъде разбираемо и най-вече използваемо от много хора по-късно, следва да е правилно подредено.

Така е за съжаление, и на мене не ми харесват конференциите с такава мрежа, и не ходя в тях тъкмо за това. Тая е единственото изключение. По ми харесват откритите, всичко се вижда едновременно, и има търсачка.
                    Нашия портал има доста добре развита търсачка, която кой знае защо не е особено популярна. Моля натиснете бутона "търсене" от заглавната страница и готово...
                    АДМИНИСТРАЦИЯ

Коментар

Честно казано тук се изписа пак един куп приказки по посока този път на американците и за пореден път нищо конкретно.. Не ме разбирайте погрешно, не съм американофил или нещо подобно.. Че са сбиротък от различни хора от различни нации, едва ли има някой (освен повечето от тях), който да го оспорва. Но да ги изкарваме чак сбиротък малоумници е малко крайно. Поне така ми се струва.

Преди време бях много запален по hi-fi техника или с други думи - домашни стерео системи. Като довод за тази тема тук ще кажа, че каталога с Американските класни фирми в тази област (компании, произвеждащи доста качествени продукти) е с дебелината на половин Софийски телефонен указател.. За сравнение - японските фирми не са повече от 15-20.. И с повечето неща е така..

Поздрави!
                      Яро

Коментар

За разлика от нашата външна политика, аз спазвам принципа на реципрочност. И всеки който се отнася към мене като към боклук, не защото е видял че не струвам нищо, а просто защото съм се родил тук, получава еквивалентна доза от моето презрение. Би получил и друго, ама не съм откраднал достатъчно пари от всички останали, за да си построя самолетоносачи.
                        А за какво се разправя в тоя филм?

Коментар

Филмът е нещо като документален с коментари на авторът. Аз го теглих от arenabg.com. В този филм много добре един американец обяснява как стоят нещата. Основното средство, с което се управлява тази държава е страхът. Във филмът има едно кратко анимационно филмче, което разказва цялата история на САЩ в 5 минути, струва си човек да го види само него.
                          Решил съм да подаря 2-те CD-та на едни приятели американци, ама незнам дали после пак ще са ми приятели.
                          "...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
                          http://ftp.domainbg.com/tuono

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro
                            Честно казано тук се изписа пак един куп приказки по посока този път на американците и за пореден път нищо конкретно.. Не ме разбирайте погрешно, не съм американофил или нещо подобно.. Че са сбиротък от различни хора от различни нации, едва ли има някой (освен повечето от тях), който да го оспорва. Но да ги изкарваме чак сбиротък малоумници е малко крайно. Поне така ми се струва.

Преди време бях много запален по hi-fi техника или с други думи - домашни стерео системи. Като довод за тази тема тук ще кажа, че каталога с Американските класни фирми в тази област (компании, произвеждащи доста качествени продукти) е с дебелината на половин Софийски телефонен указател.. За сравнение - японските фирми не са повече от 15-20.. И с повечето неща е така..

Поздрави!
                            Яро
                            съвсем конкретно си казвам - в бизнеса който съм правил със хора които никога не съм виждал, са се държали чисто пренебрежително поради факта, че сме от БГ...

не съм писал, че всички американци са глупаци или нещо подобно...

А за това колко са нагли като държава и политика, мисля че няма спор - когато бомбандират някъде в развиващите се страни и убият 4-5 хиляди души - това е новина за един ден... Като загинат 3000 души в Америка, става световен проблем за десетилетия!!!
                            Не че е хубаво да загиват хора, но в крайна сметка дали умира някой дрипав афганистанец или богат американец все е убийство... но не и по американските стандарти

Коментар

diavol koleda

Понеже отворихте тази тема искам и аз да се включа най-вече, защото имам някакви по преки наблюдения върху така наречения американски народ искам преди да почна да кажа, че това си е мое лично мнение не искам никои да обиждам или да ми се сърди просто изказвам лично мнение.
                              Та по въпроса брат ми живее в щатите вече може би около четири години там е женен за американка има две деца и т.н. Запозна се с нея в България беше дошла по линия на корпуса на мира в Копривщица да преподава английски. Ще ви кажа и защо, за да може след като се върне да има по добри препоръки и да почне по добра работа. По това, което тя ми е разказала за тази организация си създадох странното мнение, че тези хорица ни имат за някоя държава от третия свят да речем Нигерия и т.н. страни (нищо лично против Нигерия за нея се сетих). Трябва да ви кажа, че те дори не знаят къде е България да не казвам, че въобще не ни познават като народ, та както и да е. Брат ми замина с нея ожени се взе си къща хубава кола две деца заеми да плаща докато е жив бе американска идилия какво да ви кажа. Да, ама не за мен нещата не стоят така. Човек като се замисли всичко в тяхната система е така хитро замислено, че американците да бачкат като луди цял живот да ръгат пари в държавата и да нямат време за елементарни неща. Не че нашата система е някакво цвете за мирисане, ама нали знаете ние сме си българи, ако не се съберем вечер след работа в компания да пийнем да хапнем ми то какво му остава на човека да са тръсне и да проклина майка му, че го е родила в България файда няма честно казано. Друго за американците те са си както казват при нас коне с капаци или с други думи изключително ограничени хора ако няма инструкции на нещата които си вземат край, спират и умират на място, не че всеки трябва да има акъла на машинен конструктор ма все пак не всичко е чак толкова сложно колкото изглежда ще дам пример за инструкциите които им се пишат на продуктите примера е следния: Опаковка американски пуканки за микровълнова мисля че всеки нормален човек знае как се правят тъй като си бяхме взели микровълновата фурна на скоро и не знаех точно колко време да ги пусна в нея реших да видя какво пише е какво преживях сам си знам едва не умрях от смях та там пишеше първо сложи плика във фурната това според мен си е жива глупост и хабене на мастило много ясно че там ще го сложа няма да ги пукам в хладилника я. Както и да е. След това там нагласи фурната и т.н. това са си стандартни неща, ама само като видях обяснението за това кога са готови пуканките умрях. И не толкова от това, че пише слушай пуканките как пукат и като спрат са готови, а ми от това, че имаше и картинки с фурна и плика вътре и надписи пак, пак... Това съвсем не е всичко, краят беше същият като началото многозначителен, а именно извади плика от фурната! Е надали някои ще яде пуканките във фурната ма, хайде. Това съвсем не е всичко, брат ми казва, че там, ако си купиш да речем пералня тя не само идва с указания на хартия, ами и с видео касета. Накрая с две думи моето мнение: скучен свит в своята черупка и с крайна ограниченост клоняща към затъпяване народ. Това специално за мен са американците, знам, че казвам тежки думи ма това съм видял от тях така го разбирам. Колкото до китайците на дали има по хитър народ много е просто само погледнете всичко се прави при тях убеден съм, че това се постига с ловкост и акъл и то много акъл. Това е от мен надявам се да не съм засегнал някой лично. Ако е така, нека не ми се сърди не съм казал, че всички американци са тъпи говеда просто по голямата част от тях са си ограничени това е
                              ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                              тел.088четири 9едно9 4нула4
                              -------------------------------------------------------

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X