Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хайде да си бъдем полезни и за не 4х4 вариантите на дадена марка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хайде да си бъдем полезни и за не 4х4 вариантите на дадена марка

И ето какво се случи: просто един бус Мерцедес се развали насред митница Кремиковци и естествено в най-близкия сервиз нямаше особено големи изгледи да ни помогнат, а и да ни насочат - неприятно, особено, когато го кара чужденец, които трябва да отпътува.

Къде може да се намери сервиз, обслужващ определени марки автомобили с англоговорящ персонал например или поне достъпен и разполагащ в наличност резервни части през почивните дни - тоест събота и неделя Може би основното е това с частите.
    Последно редактирано от cveti; 10-05-08, 14:34. Причина: липса на главни букви

Re: Хайде да си бъдем полезни и за не 4х4 вариантите на дадена марка

Аз като отида в Англия в неделя вечер, дали сервиза ще работи и дали говорят в него на български? Мисля, че много често чужденците се увличат с претенциите си в България. Не визирам конкретния случай, но съм се нагледал на чужденци, които при работата и сделките си тук показват малко надменно отношение към местните жители, т.е ние.
    Последно редактирано от cveti; 10-05-08, 14:35.
    В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Събота т.е. днес имаше шанс да се погледне буса, доста сервизи работят. Но за утре съм силно скептичен. Поне няма ли идея горе долу какво е повредено - все пак за различните повреди може да се пита конкретно...

Това с английския не знам как ще стане но все ще се намери преводач...
      VPetrov.photography

Коментар

Ами не е точно така по най-малко две причини :

- едната е,че всичко се разваля и много често не пита в работно време ли е.
        - другата е, че английския език например е общоприет не говоря за национални езеци, а за компромисен вариант хората да се разберат по някакъв начин.

Има и други чисто човешки (сравнението на нации няма място, а и българите сме далеч по-качествени от други в редица сфери, и достатъчно възпитани да не ходим с палто и шапка и боси - както едни англичани, но това е тема в скобата).
        Последно редактирано от cveti; 10-05-08, 14:36. Причина: главни букви и пунктуация

Коментар

По принцип сервиз може да се намери. С преводач също едва ли ще е проблем. Но частите ...
          В зависимост от това какво точно трябва, доста често дори официални вносители на дадена марка нямат частите в наличност. И, според случая, доставката може да отиде над 2 седмици.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Ами не е нищо страшно, просто алтернатор - само, че аз попадам някак в един сервиз от там на никъде и се оставя буса просто да заредят акумулатора така, че да изкрета донякъде утре.

В случая, превеждах, но се замислих какво ли става, ако чужденец с който имаме контакт закъса, а няма как да се отзовем - какво става
            Последно редактирано от cveti; 10-05-08, 14:37.

Коментар

Ако е алтернатор проблемът не е непреодолим. Най-вероятно е реле регулатор. Една възможност е утре да си купи още един акумулатор или даже два и да си кара докато се изтощи първия. Понеже буса е с гаранция дизел, ако не включва фарове и други консуматори с един акумулатор сигурно ще стигне до Германия... Пък и акумулаторите са евтини, да си купи два три... има ги на всяка бензиностанция и да си ходи... няма какво да чака сервиз...
              VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Софианитка Преглед на мнение
                ами не е нищо страшно просто алтернатор - само, че аз попадам някак в един сервиз от там наникъде и се оставя буса просто да заредят акумулатора така, че да изкрета донякъде утре .

В случая , превеждах , но се замислих какво ли става , ако чужденец с който имаме контакт закъса, а тня вма как да се отзовем - какво става
                Аз ще ти кажа какво ставна с мен в Германия. Спуках гума на платформата в събота след обед обиколих целия Мюнхен и селата около него да търся някой сервиз или вулканизатор да ми помогнат така и не намерих това при положение че имаше човек с перфектен немски език, за неделя няма смисъл да ти казвам че нямаше смисъл да се обикаля за отворени сервизи така се принудихме да останем още 2 дни там, така че чужденците тук наистина малко се поизхвърлят понякога

Коментар

В случая, да това се случи - една нощувка и пътуване през деня с нов акумулатор, колкото да изкрета - но защото алтернатор няма от къде да се купи и замени.

При друга повреда на мен лично би ми било полезно да знам къде да се обърна и да насочвам познати.
                  Последно редактирано от cveti; 10-05-08, 14:38.

Коментар

Аз работя с микробуси ( транспортна фирма) и такова място в София още не съм открил!!! И....даже по едно време си мислех да направя специализиран сервиз и резервни части само за бусове и да работи 24 часа. Както гумаджиите. Обаче практиката показва ,че е по лесно да има винаги един бус резервен . А иначе в твоя случаи зависи от повредата, но щом е чужденец по добре да не ходи в неделя при баш маистори а да си изчка до понеделник Балканстар

Коментар

Е винаги ще се намери и сервиз и майстор,който ще отвори в експресни случаи. Английски не трябва - да не би буса да говори на английски.
                      Мисля,че не е толкова сложно.
                      Но ако няма резрвни части - там е проблема.

И аз съм закъсвал с бус ПЕЖО БОКСЕР посред нощ на "ловното ми място т.е. закъсвам на едно и също място два пъти" .
                      Намериха се хора да ми помогнат.
                      only 4 x 4,sim AWD

Коментар

В някоя морга не може да няма някой алтернатор ( по принцип на Мерцедес са Bosch - стават от почти всички немски автомобили) , който да се смени за 20-тина минути и да си ходят по живо - по здраво.

Ако бяхте по-наблизо щях да ви помогна , и макар да е неделя за около час щяхте да сте готови. Тук много неща работят и в почивните дни.
                        Последно редактирано от cveti; 10-05-08, 14:38.

Коментар

Е понеже руснаците са много изостанали в тази област, поне в Москва, та там има доста денонощни и без почивни дни магазини и сервизи...
                          Ама те са диваци,нецивилизовани...
                          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Щото такъв алтернатор струва 500 лева и в никоя селска бакалница не го държат на склад. Щото английски никой не говори вече и в англия. Щото заради английският вече няма и български. Щото заради евроценностите у нас вече не работят и българите, не само циганите.
                            До преди тях във всеки селски двор щяха да се съберат и да му оправят буса без да го питат даже кво е счупено. И без всякви езици. А после щяха да го почерпят, да го турят да яде и да спи, и на сутринта щяха да го пратят с армаган.
                            Кажи това на твоя англичанин от мене. Свинствата по нашите души дойдоха от техните земи. Ние живеехме като хора.
                            А иначе, четирицилиндров бензинов двигател през свещите пие около 8 ампера. Мигачите от една страна - около пет, помпи, компютри, габарити, чистачки щото дъждовно и локви, два пъти като угасне щото угаснал, ... Каква Германия? На какво казват така около София не знам ...

Коментар

Съмнява ме бусът да е бензин...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X