Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хайде да си бъдем полезни и за не 4х4 вариантите на дадена марка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Хайде да си бъдем полезни и за не 4х4 вариантите на дадена марка

Първоначално публикуван от Тихомир Севов Преглед на мнение
    По тая аналогия излиза , че в Русия няма ни един сервиз , нито кьорав магазин за авточасти. Щото не им трябват. Понеже руските коли не се чупят. Де да знам - не съм ходил в Русия , може и да е тъй.
    Има хубави коли , има и боклуци. А има и руски. За кво говорим?
    Че ти учудваш ли се?! - Съветските часовници - най-бързите в света
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

и ето какво се случи . просто един бус мерцедес се развали насред митница Кремиковци и естествено в най-близкия сервиз нямаше особено големи изгледи да ни помогнат а и да ни насочат - неприятно, особено , когато го кара чужденец, които трябва да отпътува.

ами не е точно така по най-малко две причини

- едната е,че всикчо се разваля и много често не пита в работно време ли е
      - другата е, че английския език например е……….

ами не е нищо страшно просто алтернатор - само, че аз попадам някак в един сервиз от там наникъде и се оставя буса просто да заредят акумулатора така, че да изкрета донякъде утре .

в случая, да това се случи - една нощумка и пътуване през деня с нов акумулатор, колкото да изкрета - но защото алтернатор няма от къде да се купи и замени

при друга повреда на мен лично би ми било полезно да знам къде да се обърна и да насочвам познати

Темата аз видях така .
      И защо трябва да се срамувам че някой си се добира до митницата и разбира че не е гледал уредите си?
      После сме измекяри защото му зареждаме акумулаторчето, вместо да си купи ново и да изкрета донякъде утре.
      Г-жо вашият чужденец с мерцедес дали е пътувал в европа, защото ние сме и нямаме претенции към почивните им дни, само пак казваме /караме строшки/. Нека това му се случи в Италия в почивни дни ....
      АААА този тест дали не е един от въпросите на новите свродепутати???

Влади +100

Коментар

Нямам никаква идея защо някой започна да говори глупости за руски коли. Ако може - да обясни. Предполагам че не може. Това го нямаше в темата. За мене е въпрос само на глупост и лошо възпитание. Със същия успех но по смешно можеше да се отвори дума за зимбабвийските хипопотами. И качествата им спрямо суданските. Щеше да е и по-смешно и по-полезно.
        Но това пак не обяснява количеството на сервизите.
        А ако трябва все пак по въпроса:
        В т. нар. Европа задачата не може да бъде решена никак. По нашите земи се решава с просто викане на помощ в тоя форум, или с обаждане на кой да е от телефоните пак във форума. Понеже още не сме се обрюкселили окончателно, пък толкова жици, четки и втулки все се търкалят по багажниците. Току виж някой има и зарядно устройство. И тайни умения да оправя генератори в собственото си мазе.

Коментар

Виноват... Поддадох се на подла провокация... Прошу об извинении.

Коментар

Всичко може да се счупи по всяко време, дори да е било изрядно при едно тръгване - и то не пита кога да се повреди.

Отварям скоба да кажа, че човека не е англичанин - нито претенциозен.

Целта на темата не беше да провокира на национално ниво, а начин да науча какво да правя и къде да отида или къде да погледна за информация, къде да се обърна, ако ми се случи пак. А и всички пътуваме и извън страните си сме чужденски - английския език е един от универсалните варианти да се разбереш, ако по случайност не говориш езика в страната, в която си закъсал.

Просто при толкова сервизи и магазини за авточасти не съм допускала, че няма места където могат да се намерят и двете в почивните дни - тоест работещ сервиз разполагащ с части.
            Последно редактирано от cveti; 10-05-08, 14:42. Причина: липса на главни букви

Коментар

Блаженни са вярващите))))))))))))
              Такова нещо няма и в работен ден. Повечето просто нямат пари да направят такъв сервиз. А които имат са обикновенни олигофрени които мразят да мислят. Ще си купуват нов мерцедес всеки месец, но никога няма да напълнят склад с части за стотинки. За да не се набутват.
              Така че плюй и забрави. Имаш приятели и телефон - имаш всичко. Нямаш - няма и смисъл да търсиш сервиз. Няма да намериш адекватен.

Коментар

Със сигурност има поне една морга, която да работи. В най-лошия случай въпросният може да си вземе един алтернатор със същото присъединяване и шайба и за 15 мин да го смени. От друга страна не е задължително да е повреден алтернаторът - достатъчно е да е изгоряла лампата за зареждане, или да е разбутана някоя клема.
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Да не забравяме че става дума за византиец, това обяснява всичко...
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Пак ми се иска да напомня, че шофьорът не е имал нито претенции нито изисквания - дори беше доволен, че проблема е разрешен и се е прибрал.

Темата беше за моя информация и тази на хората около мен - в случай, че изпаднем в подобна ситуация, а не сме наясно къде да търсим адекватна помощ.
                    Последно редактирано от cveti; 10-05-08, 14:43. Причина: липса на главни букви и точки.

Коментар

Много просто - обаждаш се на приятел. Ако приятелите ти не могат да ти помогнат, значи нещо не е правилно във вашето приятелство. Ако пък нямаш приятели на които да се обадиш в подобна ситуация (а иначе са ти приятели ако ги поканиш на по бира), това говори лошо за теб...
                      Така че си правете изводите, за много от нас този вид въпроси са им чужди...
                      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Мисля че не е рентабилно да се подържа денонощен сервиз и такъв в почивните дни, защото на хората трябва да им се плаща двойно, а все още сме доста бедна държава и когато дилемата е двойно или да се изчака 24 часа, обикновенно побеждава второто. На който толкова му трябва кола за един ден си взема под наем, ако няма приятели. Сега е алтернатор, ама ако изгърми една дюза какво правим, дори и да работи сервиза в неделя или през ноща дюза за "common rail" никой не държи на склад защото са толкова различни и скъпи че... . А думата проблем си е една и съща на толкова много езици, и после разговора продължава с международния език на жестовете , така че не виждам проблем.
                        А на колко от нас ги е било яд че в събота вечерта не работи магазина за лагери и или магазина за инструменти, защото точно тогава сме се хванали с някоя простотия .

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                          Много просто - обаждаш се на приятел. Ако приятелите ти не могат да ти помогнат, значи нещо не е правилно във вашето приятелство. Ако пък нямаш приятели на които да се обадиш в подобна ситуация (а иначе са ти приятели ако ги поканиш на по бира), това говори лошо за теб...
                          Така че си правете изводите, за много от нас този вид въпроси са им чужди...
                          Благодарение на приятeлите ми и техните приятели, човекът с проблем си отпътува и е у дома си. Темата е питане дали някой има информация относно конкретно зададен въпрос. Всички останали коментари са излишни и не носят информация за автомобилите.
                          Последно редактирано от cveti; 10-05-08, 14:44. Причина: липса на главни букви и точки, правописни грешки.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X