Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новите лични карти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Новите лични карти

Първоначално публикуван от dinko Преглед на мнение
    Защото Canon PowerShot G10 е сууууууууууууупер професионален апарат! Нормално - снимките на "тескеретата" в държавата на сапунките се прави със сапунерка.
    Е, то сега и повечето GSM-и правят сравнително добри снимки. А Canon G10 все пак не е от най-елементарните сапунерки. Може да направи що годе прилична снимка, с която да те изтипосат на "тескерето" така, че поне да могат да те разпознаят при нужда. Нали с тези лични карти можем да пътуваме и в "Европата", а там като те спрат и погледнат в нея ще видят само някакъв силует, който повече мяза на негатив, отколкото на снимка. Особено като са плеснали отгоре и водния знак направо не е ясно какво има отдолу - снимка или някакво черно петно от размазан тонер. Поздрави!
    Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
    First impression is not always true. Get inspired.
    Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
    Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Нарочно ги правят така, за да не може да се фалшифицират, то всяко петно си е уникално и неповторимо, дори близнаци имат различни петна.
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
        Оня ден отивам да подменям личната карта. Накрая дойде време да ми правят снимка. Апарата ме засне така, че едва се познах аз ли съм или не съм.
        Ако се смеся между показаните по долу снимки, трудно ще ме различите.
        Мислих по казаното, но разкрих тайната... а именно: правят нов документ на Майкъл, напр., но на на снимката не си приличат. Разгадава го само декодера на полицията. Така, ако някой иска да фалшифицира документи, от къде да знае чия снимка да сложи? Елементарно, Уотсън!
        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
          Мислих по казаното, но разкрих тайната... а именно: правят нов документ на Майкъл, напр., но на на снимката не си приличат. Разгадава го само декодера на полицията. Така, ако някой иска да фалшифицира документи, от къде да знае чия снимка да сложи? Елементарно, Уотсън!

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
            Йеееееее, най-после са разкрити !!!
            Тази земя, по която тъпча сега,
            тази земя, която пролетен вятър пробужда,
            тази земя – не е моя земя,
            тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Като видях темата и се сетих за този репортаж: http://bnt.bg/bg/news/view/32627/nek...i_v_pasportite
              А иначе и аз се занимавах 2 месеца с опити да си взема документа,НО беше почти невъзможно тук в Благоевград. И НАИСТИНА И АЗ НЕ СЕ ПОЗНАХ НА СНИМКАТА! За капак една вечер гледам Бат' Бойко излиза и казва, че полицията и респективно- Държавата не са виновни, а проблема бил в Siemens. Е как тази система работи безупречно в цяла Европа и изведнъж тук нищо не става- еми ето така:
              ходих около 10 пъти да си взема документите и никога не успявах просто защото "леличките", които дават документите постоянно излизаха в няк'ви почивки за кафе и не си спазваха работното време. Да не говорим, че през 2 минути се вкарваха "наши" хора през задния вход за по-бързо. Цялата ситуация беше толкова абсурдна, че когато накрая отидох за пореден път 2 месеца след като ми беше готова картата, не можех да повярвам че ми я дадоха .
              И така стана ми интересно защо системата работи в другите страни, а тук не. Писах си с мои познати от доста и различни страни и се оказа, че навсякъде си получаваш документите по пощата--без опашки, без досадни лелки, без полицейска шуробадженащина.
              Ех мечтиииии..
              "Nec scire fas est omnia."(Quintus Horatius Flaccus)
              "Не можеш да знаеш всичко."(Квинт Хораций Флак)

Коментар

Първоначално публикуван от samurai_lqck Преглед на мнение
                ... Е как тази система работи безупречно в цяла Европа и изведнъж тук нищо не става...И така стана ми интересно защо системата работи в другите страни, а тук не. Писах си с мои познати от доста и различни страни и се оказа, че навсякъде си получаваш документите по пощата--без опашки, без досадни лелки, без полицейска шуробадженащина.
                Ех мечтиииии..
                Да де, може, ама тия страни сигурно не са чак толкова стари, като нашата, все-пак 1300 год. (от които 700 под "чуждо присъствие") си е пределна възраст...
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Споко !
                  Нещата се "оправят".http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3201951

Коментар

Това, че апаратура на Сименс може да се белосва съм готов да го повярвам охотно. От време на време ми се налага да се занимавам с тяхна промишлена апаратура и вече като видя надпис Сименс някъде, направо ми се плаче.

Липсата на организация обаче, си е чисто нашенска. Няма да се изненадам и ако половината "лелки" нямат грам компютърна грамотност.
                    Все още се правя на ударен за документите, миналия път ги смених след последния срок и нямаше нито опашки, нито нервене. Сега май ще карам по същата процедура... стига да не се наложи да се изнасям по спешност за някъде.

Сега се сетих, малко спам: Трябва да е било 94та или 95та, не помня вече, поредното минаване на румънската граница. Една хубавица ми се пули в задграничния паспорт, а там съм с плътно прибрана коса и гладко избръснат. Гледа ме мене - яко брадясал, свободно пусната коса до кръста и, естествено, не спал от 2 - 3 дена. "Имаш ли друг документ" - пита. Подавам и обикновения паспорт и хубавицата съвсем се опули - на паспорта съм все пак на 16, младо кюрпе, с мустачки като на китайски мъдрец и с пънкарска прическа.
                    Добре де - казва - къде са другите?
                    Ъ??
                    Другите бе! Дето са на снимките! Стига си ме размотавал, покажи ми ТВОЯ паспорт!
                    И отиде 1 час разправия, докато и обясня, че не се будалкам и че и двата документа са си мои и съм си аз на снимките...
                    Най-тъпото беше, че и аз не виждах много общо между снимките в двата паспорта и съвсем нищо с рошавата мутра в огледалото
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Липсата на организация обаче, си е чисто нашенска. Няма да се изненадам и ако половината "лелки" нямат грам компютърна грамотност.
                      Все още се правя на ударен за документите, миналия път ги смених след последния срок и нямаше нито опашки, нито нервене. Сега май ще карам по същата процедура... стига да не се наложи да се изнасям по спешност за някъде.
                      Е, те това е големата истина !
                      Лелки които са виждали комп само по филмите, чичковци снимали единствено на Нова година и "на морето", и като прибавим вкорененото чувство за богопомазаност на чиновника, нещата се поизясняват.

Коментар

Сагата явно търпи развитие, но за съжаление на към добро....................
                        http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3221831

Коментар

Попаднах в следната ситуация миналата седмица си подадох документите за нова лична карта за има няма и час но понеже старата ми беше изтекла я взеха за унищожаване и вместо нея ми дадоха едно хвърчащо листче с някъкъв номер и печат задграничния паспорт също ми истече и го върнах преди време сега единствения документ до колкото той е документ за самоличност ми е шофьорската книжка . Ами ако се напия някой ден подкарам колата и ми я вземат ? Вчера пътувайки из провинцията с колата през цялото време си мислех имам ли въобще документ за самоличност и ако ме спрат КАТаджиите къкво ще стане . Ами ако не дай боже стане ПТП и трябва да се пишат актове протоколи и как всичко без лична карта ще мине през застрахователите ? Как през този месец евентуално ако ми се наложи ще тегля пари от обслужващата ме банка като там искат лична карта. Освен в банката да пробвам с разрешителното за носене и употреба на КНО ? Как да пътувам носейки в колата си ловното оръжие за ловните излети през тоя месец ? Много въпроси станаха .
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

А защо са ви я взели старата? Нали има още шест месечен период на валидност, след изтичане срока на валидността на личната карта. Нормална практика е старият документ да остане при вас до получаването на новия. Чак тогава е трябвало да вземат старата карта за унищожаване.
                            Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                            First impression is not always true. Get inspired.
                            Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                            Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Разбира се, че шофьорската книжка е документ за самоличност. Не се качвай пил не само заради това,че може да останеш без книжка...но може да опиташ и с разрешителното за КНО

Коментар

Първоначално публикуван от mimi77 Преглед на мнение
                                Разбира се, че шофьорската книжка е документ за самоличност. Не се качвай пил не само заради това,че може да останеш без книжка...но може да опиташ и с разрешителното за КНО
                                Няма никога не съм го правил споменах го само хипотетично защото без книжка може да останеш и по друга причина примерно изчерпване на броя контролни точки за нарушения въпреки че аз съм много далече и от това за около 25 години на волана на почти всичко което се движи по земята имам само един акт от преди двайсетина години за несъответствие в категорийте тогава на караулката на Ребърково ме хванаха да карам прицеп с С категория след което искарах категорийте общо взето съм дисциплиниран шофьор. На мене ми е интересно дали в банката само с шофьорска книжка ще ми разрешат да изтегля пари от сметката ми .
                                Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
                                А защо са ви я взели старата? Нали има още шест месечен период на валидност, след изтичане срока на валидността на личната карта. Нормална практика е старият документ да остане при вас до получаването на новия. Чак тогава е трябвало да вземат старата карта за унищожаване.
                                Не знам може би защото до истичането на гратисния период при мен оставаше около седмица но бях се зарекъл да не им вися по опашките минавам поглеждам и ако има хора за повече от час два чакане си тръгвам . Един път повисях към час и половина и тамън да ми дойде реда системата им се бъгна за пореден път и като не тръгна след още около час аз си тръгнах. Не знам как я мислят ама аз нямам няколко свободни дни да вися по опашки за една лична карта. Все пак сме държава членка на ЕС макар и по към анадолската периферия и за една административна услуга не е нормално да чакаш с дни все пак по програма Административен капацитет някои хора нагушиха доста пари уж за подобряване на административното обслужване на гражданите. Шофьорската ми книжка истича декември не ми се мисли къкво висене ще е и в КАТ.
                                Последно редактирано от sek.1; 29-09-10, 07:14.
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X