Много горещо препоръчвам да си вземеш любителска радиостанция (5W) най добре 3-бандова (55 ,144, 460 Mhz). С нея ще можеш да се чуваш и с колегите с PRM или CV. Лиценза се изкарва елементарно, а дори и да нямаш (да не ме чуят радиолюбителите) просто не я размахвай на ченгетата и няма да имаш проблеми. Досаттъчно лека е (при несравнимо по-голяма мощност, батерия и възможности) и ако си предвидил 300-400 лева може да се уредиш с нещо прилично (е има и по-скъпи естествено)
По въпроса с обсъжданите модели PRM нямам конкретни наблюдения от тях, но YEASU правят няй-качествените и ДУРАКОУСТОЙЧИВИ станции. Имам и по скъпи шведски ретранслатори (icom) със страхотни възможности, но определено много отстъпват на YEASU по здравина и батерии. Така че независимо дали вземеш PRM или любителски ретранслатор вземи YEASU със съответните военни стандарти за здравина.
По въпроса с обсъжданите модели PRM нямам конкретни наблюдения от тях, но YEASU правят няй-качествените и ДУРАКОУСТОЙЧИВИ станции. Имам и по скъпи шведски ретранслатори (icom) със страхотни възможности, но определено много отстъпват на YEASU по здравина и батерии. Така че независимо дали вземеш PRM или любителски ретранслатор вземи YEASU със съответните военни стандарти за здравина.
Коментар