Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Добри радиостанции на PMR 446 - конкретни предложения

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Много горещо препоръчвам да си вземеш любителска радиостанция (5W) най добре 3-бандова (55 ,144, 460 Mhz). С нея ще можеш да се чуваш и с колегите с PRM или CV. Лиценза се изкарва елементарно, а дори и да нямаш (да не ме чуят радиолюбителите) просто не я размахвай на ченгетата и няма да имаш проблеми. Досаттъчно лека е (при несравнимо по-голяма мощност, батерия и възможности) и ако си предвидил 300-400 лева може да се уредиш с нещо прилично (е има и по-скъпи естествено)
    По въпроса с обсъжданите модели PRM нямам конкретни наблюдения от тях, но YEASU правят няй-качествените и ДУРАКОУСТОЙЧИВИ станции. Имам и по скъпи шведски ретранслатори (icom) със страхотни възможности, но определено много отстъпват на YEASU по здравина и батерии. Така че независимо дали вземеш PRM или любителски ретранслатор вземи YEASU със съответните военни стандарти за здравина.
    Technical Rescue Direct - life lies in courage
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

ПИНЦИ

ALINKO VHF-UHF DJ550T ,ако някои ми опресни знанията ще му бъда благодарен.Имам я от 1993г и я ползвах съвсем за кратко като в момента всичко съм забравил,а АЛИНКОТО Има доста способности.
      ПАВКО
      0888802068

Коментар

Re: Добри радиостанции на PMR 446 - конкретни предложения

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
        Моят съвет е радиостанцията която ще си купиш да е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с DCS. Няма "лоша" станция с DCS!

А като стана дума за HYT (това е най-реномирания китайски производител на подобно оборудване) предлагам модела:
        http://eshop.offroad-bulgaria.com/pr...products_id=67

Но по мое лично мнение още повече си заслужава YАЕSY VERTEX 146
        http://eshop.offroad-bulgaria.com/pr...products_id=64

И двете станции са на практика еднакви като радиочаст, здравина, надеждност, покритие и т.н.

Разликата като пари между двете е ~40 euro но си заслужава според мен по следните причини:

1. VX 146 има дисплей което е неоценимо преимущество когато искате да си настроите различен DCS да кажем и то някъде по пътя където нямате по ръка сервизната книжка. При тази станция това става за секунди и е супер лесно и удобно.
        2. VX 146 има много повече допълнителни аксесоари. Кутии за нормални батерии, хенд-фрии, много типове батерии и т.н.

Освен тези две станции има и много други подонни на пазара но не си заслужават парите...

тези линкове не работят
        моля, кажете от къде мога да си купя станция, конкретен магазин или сайт
        LZ1PER

Коментар

В момента се сменя софтуера на електронния магазин и затова са невалидни линковете. Скоро ще работи... Междувременно можете да звъните на 02/9613015
          VPetrov.photography

Коментар

Впечатленията ми от VX 146 досега са само положителни.
            С новата NiMH батерия (1400 mAh) ми изкарва по 3 разходки.
            Само да се внимава с какво зарядно я доставя вносителят. Моята беше със зарядно за старите NiCd акумулатори.
            Противно на опасенията ми след информация от колега, че са му сменили зарядното с доста разправии, миналия месец само след един учтив Е-мейл в рамките на час получих отговор, че мога да отида и да ми го сменят. Което и направих моментално, а освен това си взех и резервна батерия.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

И аз от днес имам 2 бр VX 146 .
              От единия до другия край на Дружба през всичките блокове има добра чуваемост.
              Нама нищо общо със старите ми локи-токита
              Само не разбрах дали може да се мие под течаща вода,издържлива ли е на изпускане в локва например?

Коментар

Първоначално публикуван от Краси team-atvracing Преглед на мнение
                И аз от днес имам 2 бр VX 146 .
                От единия до другия край на Дружба през всичките блокове има добра чуваемост.
                Дали може да се мие под течаща вода,издържлива ли е на изпускане в локва например?
                offtop.
                Колега ти къде в дружба ги пробва и на къква честота, защо аз не съм чул нищо
                LZ1HKW
                Реглаж на преден и заден мост
                My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Първоначално публикуван от Краси team-atvracing Преглед на мнение
                  Дали може да се мие под течаща вода,издържлива ли е на изпускане в локва например?
                  За миене не съм пробвал. Досега съм я изпускал (по-точно ми изпада от джоба) в не много рядка кал, сняг и на суха земя.
                  За да не си правя излишни експерименти, на дупките на щипката вече е сложена ремъчка с подходяща дължина, с която си захващам станцията за елека.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                    Впечатленията ми от VX 146 досега са само положителни.
                    С новата NiMH батерия (1400 mAh) ми изкарва по 3 разходки.
                    Само да се внимава с какво зарядно я доставя вносителят. Моята беше със зарядно за старите NiCd акумулатори.
                    Противно на опасенията ми след информация от колега, че са му сменили зарядното с доста разправии, миналия месец само след един учтив Е-мейл в рамките на час получих отговор, че мога да отида и да ми го сменят. Което и направих моментално, а освен това си взех и резервна батерия.
                    Няма спор взимам, кажи от къде и каква е цената?
                    дай страница ако знаеш
                    Мерси.
                    LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от peppy76 Преглед на мнение
                      Няма спор взимам, кажи от къде и каква е цената?
                      дай страница ако знаеш
                      Мерси.

Ами Венци нали даде телефон за връзка: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...1&postcount=19
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Ами Венци нали даде телефон за връзка: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...1&postcount=19
                        този линк не работи.
                        Аз понеже съм "бос" в тези работи исках да я видя и да прочета каквото пише, просто да знам характеристики-това е.

а това тел. в представителство ли е? в офис ли е? в магазин ли е? домашен ли е?
                        LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от peppy76 Преглед на мнение
                          този линк не работи.
                          Аз понеже съм "бос" в тези работи исках да я видя и да прочета каквото пише, просто да знам характеристики-това е.

а това тел. в представителство ли е? в офис ли е? в магазин ли е? домашен ли е?
                          http://www.yaesu.co.uk/vertex/handhe...46/vx146_1.htm
                          http://www.thiecom.de/lpd/vx146.htm
                          PDF с инфо на немски и английски
                          http://www.thiecom.de/ftp/yaesu/vx146/information/
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Thanks
                            LZ1PER

Коментар

може ли да споделите колко струват тези "играчки"

Коментар

Само да предупредя че тези станции (VX146) са професионални, отговарящи на MIL ... корпуса им е от ударо устойчива пластмаса и т.н. но НЕ СА ВОДОУСТОЙЧИВИ. Т.е. издържат на лек дъжд, но не са херметични. Тоест не можете да ги потопите във вода и да очаквате да работят след това. Препоръчвам на всеки да си вземе по едно hands free... и така си изчерпва проблемите...
                                VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X