Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Добри радиостанции на PMR 446 - конкретни предложения

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Добри радиостанции на PMR 446 - конкретни предложения

Добрее, споменава се тая тема няколко пъти вече.....въпроса остава - препоръки за добри радиостанции на PMR 446.

За да е всичко ясно, ще го напиша директно - аз към момента ползвах почти 4год. едни Моторолки, които се справяха някак си, спасиха положението, не един и два пъти, но първо се оказва, че са на 443МгХ, второ на едната микрофончето взе да издишва и т.н..и т.н.....Сега идва ред за нови и компромис не ми се прави - DCS, CCTS, там каквото трябва, трябва да са здрави, студо, жего, влаго устойчиви, батерийно издържливи. И последно ми се иска модела, който избера да е сравнително компактен защото освен с оффроуд основно се занимавам с катерене/алпнизъм/екстермни ски/експедициики и не ми се иска още една тухла в джоба.

Та говоря за конкретни марки/модели/цени/вносители с които имате опит и смятате, че си струва. Ясно е, че за под 200лв не говорим, а и невярвам повече от 450лв да е премлив избор за повечето не-професионалисти в областа.

Според мен темата ще е много полезна и добра добавка към вече съществуващите теми в портала, с наистина чудесна информация. Ето аз прочетох, и вече гордо знам каква е разликата между SB и PMR , що е DCS, ама 3 марки добри радиостнации да ме питаш да кажа немога....а опита, който имат някой колеги с четене по сайтовете на производителите не се компенсира.

Re: Добри радиостанции на PMR 446 - конкретни предложения

мога да дам мнение само за Hyt Tc-1688
    http://eshop.offroad-bulgaria.com/pr...products_id=68
    далеч съм от мнението, че това е най-добрата станция, но за парите, които можеш да я намериш е супер оферта. Сравнително малка и компактна за носене, влагоустойчива и издържа на изпускане. На полето работи на около 4 - 5 км. в гората докарва около 3 км. а в града около 1 - 2 км. като си говорите 2 коли докарва около 1 км. освен ако не са кабриолети ;-)
    има вход за хендсфрии и VOX, което е много удобно за ски, мотор и пейнтбол.
    още един + е, че работи с 3 батерии размер 2А с 2300 амперчасови бачка окло 4 - 5 дена а с оригиналните около 2 дена.
    LZ1RED

Коментар

Моят съвет е радиостанцията която ще си купиш да е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с DCS. Няма "лоша" станция с DCS!

А като стана дума за HYT (това е най-реномирания китайски производител на подобно оборудване) предлагам модела:
      http://eshop.offroad-bulgaria.com/pr...products_id=67

Но по мое лично мнение още повече си заслужава YАЕSY VERTEX 146
      http://eshop.offroad-bulgaria.com/pr...products_id=64

И двете станции са на практика еднакви като радиочаст, здравина, надеждност, покритие и т.н.

Разликата като пари между двете е ~40 euro но си заслужава според мен по следните причини:

1. VX 146 има дисплей което е неоценимо преимущество когато искате да си настроите различен DCS да кажем и то някъде по пътя където нямате по ръка сервизната книжка. При тази станция това става за секунди и е супер лесно и удобно.
      2. VX 146 има много повече допълнителни аксесоари. Кутии за нормални батерии, хенд-фрии, много типове батерии и т.н.

Освен тези две станции има и много други подонни на пазара но не си заслужават парите...
      VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от jimmy
        Добрее, споменава се тая тема няколко пъти вече.....въпроса остава - препоръки за добри радиостанции на PMR 446.

За да е всичко ясно, ще го напиша директно - аз към момента ползвах почти 4год. едни Моторолки, които се справяха някак си, спасиха положението, не един и два пъти, но първо се оказва, че са на 443МгХ, второ на едната микрофончето взе да издишва и т.н..и т.н.....Сега идва ред за нови и компромис не ми се прави - DCS, CCTS, там каквото трябва, трябва да са здрави, студо, жего, влаго устойчиви, батерийно издържливи. И последно ми се иска модела, който избера да е сравнително компактен защото освен с оффроуд основно се занимавам с катерене/алпнизъм/екстермни ски/експедициики и не ми се иска още една тухла в джоба.
        Така си и мислех, че Моторолките са LPD (433 MHz), а не PMR.
        Що се отнася до препоръки - и двете, които Венци ти е посочил са добри. Първата я ползват няколко колеги, в т.ч. и Йори. От втората пък ьз вече имам лични впечатления и те са добри.

Само по един показател може да са проблематични за тебе. Зависи какво разбираш под "тухла". И двете са определено по-големки и по-тежички от по-евтините станцийки. По показател тегло по-подходяща ще ти е HYT TC2110, щото май беше към 270 гр. Моята е 100-на отгоре.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Подкрепям мнението на Венци Петров. Това са двата модела станций които си заслужават парите. Рано или късно всеки от вас ще стигне до този извод.
          http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Като сте захванали темата за радиовръзка, някой може ли да ми каже дали тези двете станции стават за нещо или да не се занимавам изобщо с тях. Е определено не са преносими, но пък са ми подарък и имам всичко за тях.

[/img]http://htftp.offroad-bulgaria.com/mihailkurkiev/PICTURES/IMG_2321.jpg[img]
            [/img]http://htftp.offroad-bulgaria.com/mihailkurkiev/PICTURES/IMG_2322.jpg[img][/img]
            NO EXCUSE for not driving a TOYOTA!!
            Toyota Land Cruiser LJ70, 2L-T, KUMHO 31/10.5/15, 2,5" TrailMaster, SuperWinch 10000

Коментар

То слагането на картинки се оказва не много лесна работа. Явно само четене на указанията не е достатъчно....

NO EXCUSE for not driving a TOYOTA!!
              Toyota Land Cruiser LJ70, 2L-T, KUMHO 31/10.5/15, 2,5" TrailMaster, SuperWinch 10000

Коментар

Първоначално публикуван от mihailkurkiev
                някой може ли да ми каже дали тези двете станции стават за нещо или да не се занимавам изобщо с тях. Е определено не са преносими, но пък са ми подарък и имам всичко за тях.
                В СВ диапазона са и двете, показва бързо търсене в нет-а.
                Т.е., както вече май ти казах, можеш да ги използваш без проблем. Стига да имаш с кого да си говориш. А броят на колегите с такива станции е наистина малък.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от redair
                  мога да дам мнение само за Hyt Tc-1688
                  http://eshop.offroad-bulgaria.com/pr...products_id=68
                  далеч съм от мнението, че това е най-добрата станция, но за парите, които можеш да я намериш е супер оферта. Сравнително малка и компактна за носене, влагоустойчива и издържа на изпускане. На полето работи на около 4 - 5 км. в гората докарва около 3 км. а в града около 1 - 2 км. като си говорите 2 коли докарва около 1 км. освен ако не са кабриолети ;-)
                  има вход за хендсфрии и VOX, което е много удобно за ски, мотор и пейнтбол.
                  още един + е, че работи с 3 батерии размер 2А с 2300 амперчасови бачка окло 4 - 5 дена а с оригиналните около 2 дена.
                  И мойто мнение е много добро, станцийте са се доказали къде ли не, аз многократно съм се хвърлял върху тях изпускал съм я докато карам DH и още си работи перфектно, ползваме я за каяк, мотор, и кво ли не и е неотменим помощник при пътувания с 2 или повече коли.
                  no signature no problems

Коментар

Добре, предложените модели са PMR 446/0.5W. Аз обаче се чудя каква е разликата спрямо например Yaesu VX-160 и VX-180 ?!? :

http://www.yaesu.co.uk/vertex/handhe...60/vx160_2.htm

Които имат обявен първо по-голям frequency range, второ могат да излъчват и с доста по-голяма мощност 4-5W. Ясно ми е, че над 0.5W не отговаря на нормите, но при спешен слуачай може да е от полза.

=========
                    V93, тия мистериозни Моторолки, всъщност се оказва, че са си на американския свободен стандарт FRS(0.5W)/GMRS(1W), и съвсем нормално защотото съм ги вземал от там. Та това май трябва да означава 462МгХ.

Коментар

VX 180 е станция за други приложения и е ЗАБРАНЕНА за използване без съответния лиценз. А това си има своето значение, най-малко VX 146 може спокойно да се употребява в почти всички страни от ЕО без никакви допълнителни условия... А за мощността от 0.5W - това е стандарта за PMR446, станцията не може да е с по-голяма мощност или да има сваляема антена... Но ако решиш да си купуваш точно такава се обади а за мощността не мисли - за всичко си има решение...
                      VPetrov.photography

Коментар

V93, тия мистериозни Моторолки, всъщност се оказва, че са си на американския свободен стандарт FRS(0.5W)/GMRS(1W), и съвсем нормално защотото съм ги вземал от там. Та това май трябва да означава 462МгХ.
                        FRS или LPD - все тая. Едно, че можеш да правиш връзка само с подобна и второ, че не е в разрешен диапазон.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Е точно ей това ме дразни в цялата история:

"FRS или LPD - все тая. Едно, че можеш да правиш връзка само с подобна и второ, че не е в разрешен диапазон"

Като си взема PMR и отида напролет при Хамериканците да покатеря (примерно говорим), ситуацията става точно обратната - FRS/GMRS имат всички и е разрешено, PMR-a - кво е туй нелагално добиче.

В Индия сигурно ще е трето, за Австралия да не мислим. Пък еретичната мисъл да имаш универсално радио, което да можеш да настройваш на "легалната" в съответната държава честота съвсем не минава, щото такава станция е забранена съвсем на всякъде.

Всъщност май всичко е в реда на нещата....

Коментар

Е точно ей това ме дразни в цялата история:

"FRS или LPD - все тая. Едно, че можеш да правиш връзка само с подобна и второ, че не е в разрешен диапазон"

Като си взема PMR и отида напролет при Хамериканците да покатеря (примерно говорим), ситуацията става точно обратната - FRS/GMRS имат всички и е разрешено, PMR-a - кво е туй нелагално добиче.
                            Какво има да те дразни?!? Съвсем нормално е във всяка "къща" да си има собствени правила, с които гостите е редно да се съобразяват.
                            Като искаш нещо, дето да върви навсякъде, слагай СВ-то. Комай то е най-съвместимо.
                            Ама ще ти е проблем тук да си намериш с кого да си говориш.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

CB-то по принцип е разрешено в Европа и САЩ, Русия и доколкото ми е известно в повечето страни по света тъй че това е "универсалното" радио. Но ако ще караш в Щатите с твоя автомобил, последния ти проблем е радиото повярвай ми.

Но дори и разрешено в тези страни CB-то има определени различия като честотна решетка и т.н. Но последните модели станции имат и възможност за превключване тъй че няма страшно...
                              VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X