Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отново въпрос за избор на радиостанции

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Отново въпрос за избор на радиостанции

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Много малко станции могат да се препрограмират. Особено пък тия малките - забрави.
    извинявай ама тия мотороли хич не са от малките моята си е направо тухла.
    иначе тази конкретно не може, няма стъпка 6.25мхц
    на какви честоти е изначално твоята моторола?
    LZ1NDI
    DR650SE K8

Коментар

sparkybg
      Здравей ,понече не мога да ти пиша ЛС питам направо в темата.
      Би ли ми препоръчал ръчна станция която да е двубандова VHF/UHF.
      Разглеждам доста из http://www.409shop.com има доста варианти.Не търся най евтината нито най скъпата.Интересувам се някоя с която мога да слушам засега на двата банда.Ако има повече "опции" програмиране и тн. още по добре
      Поздрави
      73

Коментар

WOUXUN KG-UVD1P. Вземи си и кабел за програмиране. Удобно е.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мерси за предложението скоро ще се поръча на един приятел.
          Успях да си закупя за мен на много прилична цена YAESU FT-50R
          някой има ли впечатления от този модел двубандер?
          Поздрави

Коментар

Имам две такива http://www.buytwowayradios.com/produ...000-2wxvp.aspx
            Обаче ми трябват още 2.
            Тъй като не разбирам нищо от радиостанции искам да ви попитам същите ли трябва да взема или са съвместими с други модели и марки?

Коментар

Първоначално публикуван от Анатоли Преглед на мнение
              Имам две такива http://www.buytwowayradios.com/produ...000-2wxvp.aspx
              Обаче ми трябват още 2.
              Тъй като не разбирам нищо от радиостанции искам да ви попитам същите ли трябва да взема или са съвместими с други модели и марки?
              Тези не са разрешени за ползване в България. FRS и GMRS са Щатски стандарти.
              LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Ще ме бият ли много ако ме хванат

Коментар

Te, тия не бият Само конфискуват и глобяват. Но не съм чул подобен случай. Което не прави станциите разрешени, де.

Коментар

Абе не знам дали ще те бият и дали ще те хванат, обаче точно GMRS е на честоти дето в БГ се използват от БДЖ за дистанционен контрол на стрелките и релсите и ако по случайност там направиш някоя мизерия, просто не искам да ти казвам какво може да стане, така че прави си сметката...

Коментар

Първоначално публикуван от bobs Преглед на мнение
                      Абе не знам дали ще те бият и дали ще те хванат, обаче точно GMRS е на честоти дето в БГ се използват от БДЖ за дистанционен контрол на стрелките и релсите и ако по случайност там направиш някоя мизерия, просто не искам да ти казвам какво може да стане, така че прави си сметката...
                      Ако БДЖ използват тия честоти наистина, то не искам да коментирам компетентността на служителя, решил това.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ами чувал съм го от много места а и на мен ми се вижда пълен абсурд и поредно малоумие на някой кретен, че са направили тази комуникация изобщо на честоти, за които се произвеждат уоки-токите, без значение къде по света...
                        Сега то верно сигнала там е цифров, ама то е достатъчно с една такава станция някъде да запуши честотата без да иска и ето ти фала...

А тия GMRS-и по едно време се продаваха по разни магазини и техномаркетите и сумаси народ ги накупи преди да успеят да ги спрат и мисля, че вече са си масово използвани и при нас, макар и незаконно...

Коментар

Много вероятно е и канадските гранични служби да ползват свободния за граждански цели GMRS, защото е официално забранено ползването на 2 от GMRS каналите близко до канадска граница. Предполагам под близко имат предвид предполагаемия им обхват на действие. Иначе GMRS-a има опция за шифт и по-голяма мощност, което са си предимства за тях.
                          Забрана за слушане няма, така, че не е проблем да ги прослушаме тия стандарти.

Поправка: GMRS е свободен обхват, но дори в Щатите се иска лиценз за работа там, който струва $85 за 5 год. FRS-a е стандарт за който не са нужни никакви лицензи.
                          Последно редактирано от Estranged; 03-03-10, 15:19.

Коментар

Е в крайна сметка какво да ги правя тия станции?! не искам влакови катастрофи все пак..

Коментар

Е в крайна сметка какво да ги правя тия станции?! не искам влакови катастрофи все пак..
                              Зарежи ги и си купи нещо сериозно. Ако ти се дават пари Иезу, ако не- китайче.

Коментар

Просто като купуваш гледай задължително спецификациите и си вземи такива дето пише изрично, че са за PMR обхват (някъде ги пишат 446Mhz)! Да ти е мирна главата и да си спокоен, а не всеки път като ги ползваш да се оглеждаш като гърмян заек .
                                Тези дето са PMR са разрешени безлицензно в цяла Европа и може да си ги носиш където си искаш и няма да имаш никакви проблеми никъде!

Иначе от масово продаваните, ако търсиш нещо евтинджос - чувал съм, че AEG и Midland не са лоши. Тук из форума има доста теми за PMR станции - разгледай ги!
                                Последно редактирано от bobs; 04-03-10, 00:08.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X