Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде си носите станциите по време на разходка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Къде си носите станциите по време на разходка?

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
    ... и си мисля за някакъв аналог на онези червени пластмасови кичови кофички за кока-кола ...
    А някаква стойка от тия за мобилни телефони/PDA/GPS. Евентуално комбинирана с някакво допълнително закрепване (лента велкро да речем)?
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Варианта със сенника не е лош, но антената е прекалено близко до металния таван, което рязко влошава параметрите. В пресечена местност може да не се чуете и на 200м. Така, че в моменти в които ви е жизнено важно да имате връзка не правете така. Най-добре станцията монтирана на таблото и с комутаторче като на Чавдар.

Коментар

Първоначално публикуван от Estranged Преглед на мнение
        Варианта със сенника не е лош, но антената е прекалено близко до металния таван, което рязко влошава параметрите. В пресечена местност може да не се чуете и на 200м. Така, че в моменти в които ви е жизнено важно да имате връзка не правете така. Най-добре станцията монтирана на таблото и с комутаторче като на Чавдар.
        знам, знам аз

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        А някаква стойка от тия за мобилни телефони/PDA/GPS. Евентуално комбинирана с някакво допълнително закрепване (лента велкро да речем)?
        това ми е "последната резерва" - като ми се изчерпи творческата фантазия.

Повечето такива обаче са на гъвкаво рамо, което не вярвам да издържи теглото на токи-то, ама пък е дълго, което е удобство при таблото на паджеро..

брех, една елементарност какви главоблъсъци може да създаде..

Коментар

Аз я закачвам за дръжката на вратата с лентичка за кабели (от онези платнените, които се залепват). Удобно е и в общи, като не ти трябва радиото - не ти пречи. Сенника, също е удобно място, но поне при мен натежава и започва да пада
          LZ1DWW

Коментар

Обикновено я държа на поставка тип Ж1М (жена 1 модифицирана). Когато Ж1М отнесе плувката обаче я закачам със щипката на колана точно на гърдите си.При голямо друсане обаче се изхлузва надолу по колана.
            ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
            LZ1YBB

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
              ... това ми е "последната резерва" - като ми се изчерпи творческата фантазия.

Повечето такива обаче са на гъвкаво рамо, което не вярвам да издържи теглото на токи-то ...
              Най-масовите вероятно няма да издържат. Поне не дълго. Стойката, предназначена за PDA-то ми издържа 1-2 разходки и 1 състезание и предаде богу дух - алуминиевата тел, която се използва, не издържа на вибрациите и огъването при нагласянето на стойката и просто се счупи.

Досега най-добрият вариант, който съм виждал, са стойките на RAM.
              Моята издържа 3 години яко друсане, преди някоя част да поддаде.
              Основите ги има и в магазина на Събин, а ако нещо няма, няма проблем да се поръча и от Англия. Доставката идва за не повече от седмица.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Основите ги има и в магазина на Събин, а ако нещо няма, няма проблем да се поръча и от Англия. Доставката идва за не повече от седмица.

Безкрайна е дълбината на човешкото незнание...

Жив да си, Чавдаре - това е решението.

Досега не знаех въобще за тази фирма.

Благодарен и задължен съм

Коментар

И аз съм с RAM за GPS-a. Невероятно здрава стойка, няколко дължини рамена по избор, възможност дори да се съчленяват няколко рамена.

Трябва само да прецениш кой държач ще пасне на станцията ти. Ако я нямаше дръжката във ферозата и поставката за кафе в тераното, вероятно и аз щях да търся подобно решение.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Това на картинката е СВ радиостанция. Наистина доста често те се монтират по подобен начин, но това са радиостанции, които си стоят в колата.

Няма проблем и малките преносими радиостанции, които използваме, да се слагат някъде горе, но въпросът е как? При всички случаи закрепването трябва да е достатъчно солидно, защото иначе при каране по неравен терен рискуваш да получиш удар с твърд предмет в най-неподходящ момент ...
                    Проблема с изпадането при калъфите за носене на колан е решен с ластик. Най-просто ако дори един такъв калъф се монтира подобаващо на тавана мисля, че ще стане ОК.
                    Прикачени файлове
                    Only after the last tree has been cut down,
                    Only after the last river has been poisoned,
                    Only after the last fish has been caught,
                    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
                      Проблема с изпадането при калъфите за носене на колан е решен с ластик. Най-просто ако дори един такъв калъф се монтира подобаващо на тавана мисля, че ще стане ОК.
                      Пак остава проблема с близостта на ламарината на тавана. За мобилна станция там е добре, защото антената е отвън, но за ръчна - твърдо не. Мястото на ръчната станция е на таблото, така, че антената да е далече от всякакви ламарини. Някакъв вариант е и в преден джоб, например на ловджийско елече. Но най-добре - близо до прозореца, на таблото. Ако стъклото е от ония, дето не пускат радиовълни - лошо, ама и няма какво да се направи, освен в тия случаи да се ползва мобилна, с външна антена.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Може и в нещо подобаващо на гърба на седалката. Тогава обаче задължително ще трябва комутатор. При този вариант със сигурност никаква радиостанция няма да ти се разбие в главата при пътен инцидент /да пази Господ/ например...
                        Прикачени файлове
                        Only after the last tree has been cut down,
                        Only after the last river has been poisoned,
                        Only after the last fish has been caught,
                        Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
                          Може и в нещо подобаващо на гърба на седалката. Тогава обаче задължително ще трябва комутатор. При този вариант със сигурност никаква радиостанция няма да ти се разбие в главата при пътен инцидент /да пази Господ/ например...
                          Ъ-ъ....

какво диване съм...

ами аз имам такъв органайзър..
                          и комутатор имам..
                          и огромен стъклен люк точно отгоре....

Тцъ, тцъ, тцъ...

гениалните неща винаги са били прости и пред очите ти.

благодаря

Коментар

Предполагам се шегуваш Туй, че имаш прозорец към небето на UHF не мисля, че те грее. Слагайте по една магнитна антена на покрива или предния капак в зависимост от разходката и си решавате всички проблеми. Нали не останаха тука хора без инициал

Коментар

Първоначално публикуван от Estranged Преглед на мнение
                              ...Нали не останаха тука хора без инициал
                              Има доста без инициал, а от тия с инициал, май доста са без станции.

Коментар

Еми оборудвай ги хората. Нали ти си най-солидния ресейлър на 409шоп Поне сега не е като едно време да имаш избор от евтините тантал и микрон или да гласиш един куфар пари за йезу или айком..
                                Според мен за офроуд нужди VHF е най-добрия обхват..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X